Hvem kan benytte sig af et interrailpass?

Kort sagt kan alle bruge et interrailpass, så længe man er bosiddende i et EU land. Nedenfor har vi samlet et overblik over interrail pass regler, som kan være vigtige at holde styr på inden du drager afsted på interrail.

En af de første ting du skal være opmærksom på er hvilken form for interrailpass du skal bruge. Skal du rejse gennem flere lande eller vil du kun rejse i et land? Det er muligt at få billetter til begge typer af interrail. Samtidig er aldersgrænserne for interrailpass afgørende for prisen du skal betale.

Interrail pass sælges til:
Børn mellem 4-11 år
Unge der ikke er fyldt 28 år på passets første gyldighedsdag
Seniorer (60+)
Voksne (28-60 år)

Kan man deles om et interrail pass?

Dit interrail pass er strengt personligt og kan ikke bruges af andre end den person, det er udstedt til. Interrail passet er desuden kun gyldigt, når det vises sammen med pas eller lignende dokumentation.

Kan jeg tage mit barn med på interrail?

Børn rejser gratis i følge med en voksen, når de er under 12 år. Du kan maksimalt have to børn rejsende med på dit interrail pass. Dertil skal hvert barn have sit eget interrail pass. For Global pass gælder det at børn under 12, som rejser alene skal rejse på et “Ung til og med 27” pass.

Rejser jeg på 1. eller 2. klasse med mit interrail pass?

Et Interrailpass er gyldigt til den klasse, der er angivet på billetten. Rejsende med pass til 2. klasse kan rejse på 1. klasse mod at betale differencen mellem 1. og 2. klasse.

Hvornår kan jeg bruge mit interrail pass?

Rejser kan påbegyndes kl. 00.01 på den første gyldighedsdag og skal være afsluttet inden midnat på passets sidste gyldighedsdag.
Interrail passet er gyldigt i det tidsrum, der er skrevet på passet. Hvis passet er gyldigt i en række selvvalgte dage inden for en periode, skal den rejsende notere datoen for rejsedage i passets rejsekalender, før dagens første rejse påbegyndes.
Interrail passet kan bruges fra midnat til midnat på den valgte dag. Påbegyndes rejsen efter klokken 19.00, skal næste dags dato noteres i rejsekaldenderen.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Rejsedatoen SKAL noteres i passets rejsekaldender, inden du stiger ombord på toget. Hvis rejsekalenderen ikke er korrekt udfyldt, er interrail passet ugyldigt, og du kan blive opkrævet kontrolafgift på op til 50 euro.

Hvor gælder Interrail Global Pass?

Global Pass gælder på alle jernbanestrækninger, som drives af selskaber der deltager i Interrail Global Pass. Danske kunder, der har købt Global Pass i Danmark, har mulighed for én ud- og hjemrejse i Danmark. Se listen over deltagende jernbaner her.

Kan jeg få erstattet mit interrail pass, hvis jeg taber det eller det bliver stjålet?

Hvis du taber, eller får stjålet dit interrail pass, udstedes der IKKE et erstatningspass. Sørg derfor for at passe ekstra meget på din interrailpass.

Skal jeg købe pladsbillet til min interrail?

Du er ikke garanteret en siddeplads når du rejser med interrail pass. Vær opmærksom på at der i nogle tog er krav om pladsreservation. Dette gælder især nat- og lyntog.


Læs mere om interrailpass her