5 tips der gør interrail turen lettere

Hvilke tips til interrail burde man kende? At skulle planlægge og strukturere din ferie på interrail kan være et stort og uoverskueligt arbejde. Vi har her samlet 5 interrail tips, som er gode at have med på vejen, når du skal planlægge din interrail.

1: Hvor skal vi hen?

Tips til interrail ruter

Vil du se storbyer og seværdigheder, eller skal turen være autentisk og lokal? Med interrail har du nærmest ubegrænsede muligheder for at skræddersy din ferie. En god ide er, at skrive en liste over steder, du gerne vil opleve og på den måde begynde at lægge din rute ud fra det. På denne måde kan du også hurtigt få et overblik over, hvor mange dage du skal bruge hvert sted, du vil besøge. Som udgangspunkt er det en rigtig god ide som minimum at have en start og en slutdestination. Her på siden kan du også se vores anbefalede ruter.

2. Find din rute

Tips til studerende på interrail

Når du har fundet ud af hvilke destinationer, du vil besøge, er næste skridt at fastlægge en rute og ud fra den bestemme, hvilket interrailpass du skal købe. Et interrail Global pass er klart det bedste valg, hvis du skal til mere end to lande. Skal du kun rejse rundt i et land, er det også muligt at købe et Et-lands interrailpass. Der er et stort udvalg af interrail pass og mange måder, du kan skræddersy det præcist til din tur. Se variationerne af interrailpass her.
Lad dig ikke holde tilbage hvis din start- eller slutdestination ligger langt fra Danmark. Du kan ofte finde billige flybilletter til og fra din destination.

3. Overnatning

Overnatning tips til interrail

Nu hvor du har din rute og interrailpass på plads, skal du til at finde steder, du kan overnatte. Hvis du vil være sikker på at holde udgifterne nede, er det en god ide at bestille hoteller eller hostels hjemmefra. Hvis du ønsker at have mere fleksibilitet på din rejse, kan du vælge at bestille hoteller eller hostels undervejs, som du rejser. Vær opmærksom på som minimum at bestille hotellet en dag før du ankommer til destinationen, så er du sikker på, at der er en plads til dig. Der er også mulighed for at rejse med nattog for at spare på hoteludgifterne. At rejse med nattog kræver typisk en pladsreservation, som kan tilkøbes for et mindre gebyr på stationen. Vi har selv god erfaring med f.eks. Expedia, du kan få gode rabatter ved at bruge nedenstående link.

4. Gælder interrailpass til alle tog?

interrail pass

En vigtig ting at huske når du rejser på interrail er at der især i Vesteuropa, kan være krav om pladsreservation på toget for at få lov at komme med. Disse krav er typisk at finde på nattog og lyntog. Hvis du rejser meget med disse typer af tog, skal du være opmærksom på, at udgifterne hurtigt kan løbe op. Det kræver derfor lidt større krav til din planlægning af rejsen. Hvis det er muligt, anbefaler vi at du rejser via en alternativ forbindelse eller på andre tidspunkter af døgnet, hvor en pladsreservation ikke er påkrævet eller findes til en billigere pris.

Du kan se en oversigt over hvilke jernbaner der deltager i Interrail programmet her.

Læs om Olivers interrail og hvordan han blev overrasket over kravet til pladsreservationer i Frankrig >>

5. Nattog – et billigt hotel

interrail nattog

At rejse med nattog er en god måde at undgå at “spilde” en dag med transport, samtidig med at du kan tilbagelægge store distancer, mens du sover.
De fleste nattog tilbyder normale siddepladser, hvilepladser og køjepladser. Vær opmærksom på, at der typisk er gebyr for at få hvile- og køjepladser i toget, og det kan være en god ide at være ude i god tid, så du er sikker på at få en plads.


Måske kan du også bruge dette