Find pladsbillet til tog i hele Europa

Book din pladsreservation her

Indtast detaljerne for din ønskede reservation

  • Reservationsdetaljer

Pladsreservation

Dato

Klokken

Antal passagerer

Fra

Til

Klasse

Særlige ønsker (Handicapsæde, vindues/gangplads eller liggeplads i nattog)

Din email


En af de større udfordringer ved at tage på togrejse i Europa, er at finde hoved og hale i hvilke togruter som kræver pladsbillet, hvilke ruter det anbefales til og hvilke ruter man kan rejse uden pladsbillet.

Vi giver dig her overblikket over hvordan du lettest kommer godt afsted på din togrejse i Europa.

Pladskrav på nattog

Når du rejser med nattog er der altid krav om pladsreservation. De fleste nattog byder på mange forskellige overnatningsmuligheder. Det er typisk muligt at tilkøbe aftens- og morgenmad i restaurantvognen, og nattog kan derfor med fordel bruges som alternativ til en hotelovernatning.

Når du reserverer plads på et nattog kan du oftes vælge pladsbillet til en siddeplads på 1. eller 2. klasse, en køje i en sovekupé, hvor du deler kupéen med tre andre, eller en køje i en sovekupé, hvor du deler kupéen med 5 andre. På nogle ruter er udvalget af overnatningsmuligheder udvidet og byder på alt fra et sæde på 2. klasse til en junior suite med egen stue, toilet og bad hvor du selvfølgelig får morgenmaden serveret på sengen. Alt efter hvad dit budget til din pladsbillet er, har du rig mulighed for at vælge lige det der passer dig bedst.

nattog pladsbillet
Premium suiten er til dig som virkelig har hevet den store kassekredit med på ferie

Hvornår skal du købe pladsbillet?

Det kan være svært at gennemskue hvilke ruter der kræver at man køber pladsbillet. Som hovedregel kan du regne med at pladsbillet kræves på højhastighedstog, nattog og ruter i Spanien og Frankrig.

Appen RailPlanner er en fantastisk nem måde at finde ud af om du skal lave pladsreservation til dit tog. Her kan du hurtigt indtaste din rute, hvorefter du får at vide om der er krav til pladsreservation.

Vil du gerne rejse billigst muligt, kan pladsreservationer hurtigt æde dit budget før du får set dig om. Heldigvis er det på de fleste ruter muligt at rejse med lokale regionaltog, som dog er lidt langsommere at køre med. Til gengæld kan du rejse uden at reservere et sæde og regionaltogene giver dig typisk en mere rolig rejse gennem landskaber du ikke ville have set på et højhastighedstog som suser afsted med 350 km/t.


Bestil billige togbilletter her

Luk menu
×

Kurv