Book dine pladsreservationer online

Reservationer i Tyskland og nabolande

Reservationer i Frankrig

Reservationer i Storbritannien

Pladsbilletter til interrail

En af de større udfordringer ved at tage på togrejse i Europa, er at finde hoved og hale i hvilke togruter som kræver pladsbillet, hvilke ruter det anbefales til og hvilke ruter man kan rejse uden pladsbillet.

Vi giver dig her overblikket over hvordan du lettest kommer godt afsted på din togrejse i Europa og hvad der er værd at vide om pladsbilletter.

Hvornår skal du købe pladsbillet?

Der er på mange strækninger i Europa krav om at du køber en pladsbillet for at komme med toget. Det er altså ikke altid nok at have et interrailpass eller en almindelig togbillet.

Appen RailPlanner er en fantastisk nem måde at finde ud af om du skal lave pladsreservation til dit tog. Her kan du hurtigt indtaste din rute, hvorefter du får at vide om der er krav til pladsreservation. Som udgangspunkt er informationen omkring krav til pladsbillet i RailPlanner korrekt, men der er få afgange hvor det ikke er helt tydeligt hvorvidt du behøver en pladsbillet eller ej. Er du i tvivl kan du altid kontakte os eller jernbaneselskabet som kører på strækningen.

Selvom der ikke er krav om pladsreservation, kan det ofte være en fordel at reservere en siddeplads – især hvis du skal rejse lange distancer eller i større grupper. På de lange distancer vil vi altid anbefale dig at købe pladsbillet, så du er sikker på at få en behagelig rejse. Som tommelfingerregel kan det være en fornuftig investering at reservere plads på de strækninger som er vigtigst på din rute. Enten fordi du skal nå en anden forbindelse, eller hvis du rejser sent om aftenen.

Når du rejser med nattog er der altid krav om pladsreservation. De fleste nattog byder på mange forskellige overnatningsmuligheder. Det er typisk muligt at tilkøbe aftens- og morgenmad i restaurantvognen, og nattog kan derfor med fordel bruges som alternativ til en hotelovernatning.

Når du reserverer plads på et nattog kan du oftes vælge pladsbillet til en siddeplads på 1. eller 2. klasse, en køje i en sovekupé, hvor du deler kupéen med tre andre, eller en køje i en sovekupé, hvor du deler kupéen med 5 andre rejsende. På nogle ruter er udvalget af overnatningsmuligheder udvidet og byder på alt fra et sæde på 2. klasse til en junior suite med egen stue, toilet og bad, hvor du selvfølgelig får morgenmaden serveret på sengen. Alt efter hvad dit budget til din pladsbillet er, har du rig mulighed for at vælge lige det der passer dig bedst.

Køb af pladsbilletter

Den mest enkle måde at købe pladsbillet er at møde op på stationen og købe din pladsbillet på billetkontoret. Du vil typisk kunne købe pladsbilletter til hele det land du befinder dig i og oftest også til internationale forbindelser. Husk altid at have din billet eller interrailpass med dig når du laver din pladsreservation. For det meste vil dit billetnummer skulle printes på pladsbilletten.

I Italien, Tyskland og Sverige er det muligt at reservere en plads i toget i billetautomaterne på stationerne. I de fleste andre lande kan du ringe til jernbaneselskabet og reservere din plads.

Det er muligt at bestille din pladsreservation online til visse afgange. Søg din afgang hos en af vores partnere her.

Reservationer i Tyskland og nabolande

Reservationer i Storbritannien

Reservationer i Frankrig

Du kan selvfølgelig også købe din pladsbillet her hos os. Skriv til os på kontakt@interrailguide.dk, så hjælper vi dig med at finde dine pladsbilletter. Har du købt dit interrailpass hos os, kan du købe dine pladsbilletter uden gebyr. Har du købt interrailpass hos en anden billetudsteder, tager vi et gebyr på 15 kroner per reservation.

Det er vigtigt at være opmærksom på at pladsbilletter sjældent kan udstedes som online billetter og skal derfor printes og sendes til dig med fysisk post. Derfor er det en rigtig god ide at være ude i god tid når du skal købe pladsbilletter.

Bestil dine pladsbilletter i god tid

Hvis du vil være sikker på at komme med dit tog, skal du være ude i god tid når du køber pladsbilletter. Du kan i de fleste tilfælde bestille din pladsreservationer tre måneder før afgang. Du bør derfor vurdere om der er ruter som er i særlig risiko for at blive udsolgt, f.eks i højsæsonen. I nogle lande som Frankrig og Spanien er der ofte kun et begrænset antal pladser i togene til interrailrejsende. Nattog er typisk også hurtigt udsolgte, da mange vælger at rejse længere distancer om natten.

Du kan med fordel købe dine pladsbilletter før du rejser og få sendt billetterne til din adresse. Leveringstiden kan være op til 10 dage. Få derfor reserveret din plads i så god tid som muligt.

Priser for pladsreservationer

Prisen for en pladsbillet svinger meget alt efter hvor i Europa du vælger at rejse, om du rejser om dagen eller om natten og hvilken klasse du vælger at rejse på. Prisen for en pladsreservation på en 2. klasse ligger et sted mellem 1 og 10 euro. Rejser du på 1. klasse kan en pladsreservation hurtigt koste mere end 20 euro. Reservationer i nattog har ofte en højere pris. Vælger du en sengeplads på 2. klasse vil prisen typisk ligge omkring 30-40 euro. Vil du rejse med nattog i mere private omgivelser kan du reservere din egen kupe. Priserne for disse starter omkring 150 euro.

Du kan slå priser op på jernbaneselskabernes hjemmesider eller i RailPlanner appen.

Sådan undgår du at betale for pladsbillet

Vil du gerne rejse billigst muligt, kan pladsreservationer hurtigt æde dit budget før du får set dig om. Heldigvis er det på de fleste ruter muligt at rejse med lokale regionaltog, som dog er lidt langsommere at køre med. Til gengæld kan du rejse uden at reservere et sæde og regionaltogene giver dig typisk en mere rolig rejse gennem landskaber du ikke ville have set på et højhastighedstog som suser afsted med 350 km/t.


Bestil billige togbilletter her