Interrail i Italien

En interrail tur i Italien giver mulighed for at få tilfredsstillet alle sanser. Landets kultur, et farverigt folkefærd og mad og vin i verdensklasse garanterer dig en tur med store oplevelser.

Vores interrailrute i Italien tager dig gennem romantiske Venedig, det autentiske Firenze og det historiske Rom.

Venedig

Når vi taler om Venedig ledes tankerne hurtigt hen på en romantisk gondoltur gennem kanalerne. Der er også rig mulighed for at opleve denne traditionelle transportform på din tur. På mange gondolture agerer sejleren også guide, og kan vise dig de vigtigste attraktioner i Venedig. Prisen for en guidet gondoltur ligger typisk på 300-500 kr., hvis du booker på forhånd.

På din interrail i Italien vil du hurtigt opdage at Venedig er en by som ingen anden. Der er for eksempel ingen biler på nogle af de 127 små øer som udgør Venedig. Overalt du går emmer byen af historie og man kan hurtigt fortabe sig i fortidens pragt. Desuden byder Venedig på hyggelige smalle shoppingstræder, et utal af markeder og en smuk udsigt over byen fra Klokketårnet.

interrail venedig
I Venedig er der ingen biler – Her bruger man båd når man skal fra A til B

Fra Venedig kan du hoppe på toget og tage en 30-minutters tur til det smukke Verona. Byens magiske stemning er ikke til at overse. Overalt findes bygninger i lyserødt marmor, som er blevet brugt som byggemateriel gennem århundreder.

Restauranterne i Verona er mange og kvaliteten kan nærmest ikke overgås. Vinen er typisk fra det nærliggende vinområde Valpolicalla, hvor det lyserøde marmor også stammer fra.

Midt i byen står en unik bygning, som har sat Verona på verdenskortet. Et kæmpe romersk amfiteater, hvor der hver sommer opføres forskellige operaer under åben himmel. En anden, meget populær attraktion er ”Romeo og Julies balkon”, som efter sigende skulle være inspirationen til Shakespeares berømte skuespil.


Firenze

Firenze er som taget ud af et magisk eventyr. Renæssancepaladserne, kirkerne og kunstværkerne giver tilsammen et helt unikt indblik i den italienske kultur og historie. I denne by spadserede Michelangelo, Leonardo da Vinci og Botticelli rundt omkring Arnofloden for mange år siden.

I Firenze flyder gaderne nærmest over med kunst. Alene strækningen fra rådhuset til domkirken rummer flere mesterværker, end der findes i hele USA. Sæt en dag af til at besøge Uffizierne, som af mange beskrives som verdens fineste kunstmuseum. Fra Firenze kan du også tage en smuttur til Pisa for at se det berømte skæve tårn.

Tag på shoppingtur i de snævre gader i Firenze

Om aftenen kan du finde en plads på en af de mange restauranter på rådhuspladsen, Piazza della Signoria, læne dig tilbage og blive betaget af det flotte scenarie på pladsen når mørket falder på og måneskinnet lyser ned over byen. Rådhuspladsen er smuk i dag, men har gennem årene været brugt som skueplads for uhyrlige begivenheder. Det var her man i 1478 lod Lorenzo il Magnifico dingle i et reb om halsen fra siden af rådhuset og i 1498 brændte helvedesprædikanten Savanorola til offentligt skue.

Husk også at tage et smut forbi domkirken Santa Maria del Fiore, som blev bygget henover en periode på 140 år. Mest ikonisk er kuplen, som man kan se over næsten hele byen, og som siden er blevet kopieret til mange andre kirker – blandt andet Peterskirken i Rom.   

Der er rig mulighed for shopping i Firenze på den eksklusive shoppinggade Via Roma, hvor du finder den ene eksklusive butik efter den anden.

Man kan hurtigt fortabe sig i Firenzes mange muligheder, men husk også at sætte dig ned med en kølig drink og nyd byens enestående stemning.


Rom

Roms intense gadeliv er i sig selv en kæmpe oplevelse. Tag en slentretur rundt i byen og bliv betaget af de historiske bygninger og de mange katolske præster, som piler henover de mange piazzaer.

Rom er de store indtryks by. Man kan nemt overrumples af byens gadeanlæg, store fontæner, kirker og de store paladser. Samtidig siger man, at alle kan fare vild i Rom, uanset hvor godt man kender byen. Rom er en kæmpe labyrint af små krogede gader – til gengæld skal du ikke lede længe efter en café eller en bar, når du har brug for en pause fra at finde rundt.

Det er nemt at fare vild i de små gader i Rom

Som på resten af din interrail rute i Italien, kan du også i Rom finde mad og drikke i verdensklasse. Tag et smut forbi det traditionelle La Campana, og bestil deres Fettucine med trøfler – du vil ikke fortryde det.

Når du har spist dig mod til, er det tid til at besøge det verdenskendte Colosseum. Den imponerende ruin som stod færdig i år 10, bør være øverst på listen når du er i Rom.

Foruden Colosseum, bør du besøge Den Spanske Trappe, som ligger ved Piazza di Spagna. Trappen blev opført og betalt for af en fransk diplomat, som var træt af at vade rundt i mudder, når han skulle til kirken Trinita dei Monti.

Et minde som du garanteret vil tage med dig fra Rom, er den evige dytten fra biler på gaderne. Selvom det umiddelbart lyder irriterende, er det en charmerende ting ved byen, som man rent faktisk kan savne lidt når man kommer hjem.

Rejs frit i Europa!

Rejs frit i 30 europæiske lande med Interrail Global Pass.
Du kan selv sammensætte din billet efter dine rejsebehov.

Nemt, enkelt og billigt.