Planlæg din interrail

Planlæg din interrail

Planlæg din interrail rute – Sådan gør du

Interrail er en fantastisk måde at rejse på og du er garanteret en masse nye oplevelser og muligvis også et par nye venner når du vender hjem fra din tur.

Det kan dog være en uoverskuelig opgave at skulle planlægge en interrail rute. Der er hurtigt mange spørgsmål som trænger sig på; Skal du på storbyferie, naturferie eller badeferie? Hvor længe skal du være afsted? Hvor langt kan du nå at rejse? Og hvad med bagage – hvad skal man overhovedet pakke?

Vi kender det selv alt for godt, og derfor har vi lavet en super simpel trin-for-trin guide til dig her, som kan hjælpe dig til at det bliver nem og enkelt at planlægge din interrail.

1

Storbyferie eller badeferie?

Du kan selvfølgelig sagtens kombinere flere ferieformer når du er på interrail, men det er vigtigt at klarlægge hvad du forventer af din interrailtur inden du går i gang med planlægningen.
Når du har dine forventninger på plads, kan du begynde at lede efter destinationer som kan opfylde dine ønsker.

2

Hvor længe skal du være afsted?

At rejse med tog er ikke lige så hurtigt som at tage flyet.
Hvis du vil helt til Sydeuropa, kan det hurtigt tage 25-30 timer fra Danmark.

Derfor er det vigtigt at have en tidsramme på plads inden du planlægger dine destinationer.

3

Hvor skal vi hen, du?

Når du ved hvad du vil opleve på din ferie og hvor lang tid du har til at rejse, er det i gang med at finde byer som passer ind i din plan. En god tommelfingerregel er at have en start- og en slutdestination og så planlægge stop mellem disse som giver mening for dig.

Du kan finde inspiration til ruter her.

4

Hvor meget tid vil du bruge hvert sted?

Fordel din ferie ud på dine destinationer. Hvad giver mening for dig i forhold til at kunne nå at opleve mest muligt hvert sted?

Rejser du lange distancer kan du med fordel vælge at overnatte i en mindre “turistet” by – på den måde kan du spare penge på hostel og samtidig opleve noget du ellers ikke ville opleve.

5

Hvor lang tid tager rejsen mellem dine stop?

Slå din rute op og få et overblik over dine rejsetider. Find ud af hvor lang transporttid du har mellem dine destinationer, og om du vil prioritere nattog eller højhastighedstog for at minimere dine rejsetider.

Når du ved hvor meget tid du skal bruge på skinnerne, kan du nemmere vælge det rigtige interrailpass til din ferie.

6

Hvilket interrail pass passer bedst til din rejse?

Nu hvor du kender din rute og hvor mange stop du kommer til at få på din tur, er det tid til at købe dit interrailpass. Du kan vælge mellem flere forskellige passes – nogle med begrænsede rejsedage og andre med muligheden for at rejse så mange gange du har lyst i gyldighedsperioden.

Læs om og bestil dit interrailpass her

7

Pladsreservationer

Det er her mange går galt i byen og ender med at stå foran en konduktør som ikke vil lade dig stige på toget. Det er vigtigt at du skaber dig et overblik over kravene til pladsreservationer på din rute. Pladsreservationer er typisk påkrævet på højhastighedstog, nattog og enkelte gange på internationale tog.

Slå ruterne mellem dine stop op her og find ud af om du skal tilkøbe pladsreservationer.

8

Hvor skal vi sove i nat?

Vil du sove på hotel, hostel eller airbnb? Der er mange muligheder for overnatning på din interrail. Nu ved du jo allerede hvor lang tid du skal bruge i hver by på din rejse, så få booket overnatning inden du tager afsted. Vil du have mere fleksibilitet på din interrail kan du nøjes med at booke overnatning på din start- og slutdestination, og booke resten på farten. Det kan være en sjovere måde at rejse på, men priserne er lidt højere hvis du booker et par dage, frem for et par uger, før du ankommer.

TIP: Husk at have nattog med i tankerne når du planlægger overnatning. Det er en smart måde at spare lidt penge på, samtidig med at du får tilbagelagt mange kilometer i søvne. Nattog er en ekstrem hyggelig måde at rejse på!

9

Husk lige tandbørsten!

Som det sidste inden du skal afsted, skal du huske at planlægge hvad du skal have med. Det gælder om at pakke effektivt når du er på interrail, så du ikke ender med at skulle slæbe rundt på 60 kilo bagage. Mange hostels tilbyder tøjvask, så du behøver ikke at have mere tøj med end du kan nå at bruge mellem dine stop.

Se vores interrail pakkeliste her.

10

Læn dig tilbage og nyd turen!

Nu er du klar til at tage afsted – så hop ombord og glæd dig til at opleve Europa som en vaskeægte interrailer!