Interrail i Centraleuropa

Split – Zagreb – Köln – Ljubjana – Budapest – Beograd

Centraleuropa – mellem øst og vest

Vores guide til Interrail i Centraleuropa tager dig gennem destinationer som gemmer på store oplevelser. På denne rute vil du opleve alt fra flotte strande i Split til overvældende arkitektur i Köln. I denne guide finder du destinationer, som man ikke umiddelbart vil tænke over, men som byder på store oplevelser.

Split

Hvis din interrail rute går gennem Split, er der god sandsynlighed for, at der er rigtig varmt. 
Ved Marjan, som er Splits største parkområde, er der forskellige strande rundt om bjerget Marjan.
Bačvice er en af de mest populære strande i Split (måske ikke den smukkeste) og lægger i gåafstand fra byen – ca. 1 km. Her er der god chance for at møde en masse andre unge, der fester og har det sjovt. Det er desuden nemt at komme til billige barer med masser af mad og drikke.

Læs mere om Split her og find information om togforbindelser til og fra byen

Zagreb

Rejsetid fra Split: 6 t 24 m, 0 skift på ruten

Det er ikke maden man skal rejse efter, når man skal til Zagreb. På Kroatiens vestkyst træder inspirationen fra Italien mere i kraft og mange af retterne består af fisk og skaldyr. I hovedstaden er madoplevelserne ikke nær de samme, som ude mod kysten. Dog kan der findes gode steder, og et af dem er Restaurant Agava, der har en skøn beliggenhed i restaurationsgaden midt i byen med udsigt over byens strøg. Maden er billig set med danske øjne og restauranten er bestemt et besøg værd, når man er i Zagreb.

Köln

Rejsetid fra Zagreb: 13 t 54 m (+1 dag), 1 skift på ruten

Sejl en tur ned ad Rhinen og lad dig føre gennem en tidslomme – byens historiske udvikling kommer nemlig klart til udtryk langs havnepromenaden. Farverige kanalhuse fra en svunden tid forvandles på denne flydende tidsrejse til tidssvarende arkitektur. Et af de mest trendy kvarterer i Köln er Rheinauhafen. Her er gamle lagerbygninger erstattet af hippe restauranter, fashionable kontorer og eksklusive boliger. Den nye og moderne arkitektur er dog tro mod udtrykket i den oprindelige industrihavn. Det afspejler sig mest tydeligt i de tre 17 etager høje kranhuse, der er opført i stål og glas.

Læs mere om Köln her og find information om togforbindelser til og fra byen.

Ljubljana

Rejsetid fra Köln: 10 t 49 m. 1 skift på ruten

Ljubljana er en by med et interessant spænd mellem kontraster. Tag en tur forbi den tidligere militærbase Metalkova, som ligger centralt i nærheden af hovedbanegården. I dag er der ikke meget militærstemning at spore, til gengæld er der en tyk undergrundsatmosfære, hvor der er gjort plads til spændende street art. Oplevelsen og udtrykket i Metalkova er vidt forskellig alt afhængig af tidspunktet, du kommer på. Om dagen får du fornemmelsen af et museum med højt til loftet, mens området om aftenen forvandler sig til et dynamisk miljø med heavy-musik, der giver autentiske undergrundsvibes.

Læs mere om Ljubjana her og find information om togforbindelser til og fra byen.

Budapest

Rejsetid fra Ljubjana: 11 t 7 m. 5 skift på ruten

Svinger du en tur forbi Budapest, må du ikke snyde dig selv for en gåtur på den berømte Kædebro. Broen er bygget i 1849 og den første permanente broløsning mellem Buda og Pest. I hver ende vogter de berømte løver over broen, der i sin tid blev anerkendt som et mesterværk inden for byggeteknologi. Kædebroen er Budapests vigtigste varetegn og står i dag som et stærkt symbol på byens fremskridt og foreningen mellem øst og vest. Tag de gode sko på og gå over broen til Buda-siden, når mørket falder på. Her kan du knipse det perfekte billede af et oplyst Parlament, der stråler mod den mørke nattehimmel.

Læs mere om Budapest her og find information om togforbindelser til og fra byen.

Beograd

Rejsetid fra Zagreb: 16 t 6 m (+1 dag), 4 skift på ruten

Beograd har et sprælsk natteliv, og det er mere eller mindre umuligt at undgå de mange flydende natklubber, bedre kendt som ’splavovier’. Splavovier er efterhånden blevet et symbol for Beograd og er årsag til, at byen har et image som en af de byer i Europa med det mest attraktive natteliv. Splavovier er en slags ombygget tømmerflåde, som typisk sejler i de flodområder, der forener Sava med Donau. Det flydende natteliv dækker både over excentriske rockbarer, farverige diskoteker og eksklusive klubber. Prøv eksempelvis Amphora, der tilbyder en skøn terrasse med en unik udsigt ud over Donau.