Tog til Ljubljana

Tog til Ljubljana

Tog til Ljubljana

Ljubljana er Sloveniens hovedstad og største by. Det er et glimrende rejsemål, hvor du både kan nyde godt af lave priser, fint vejr og mange kulturelle muligheder. 

Det er forholdsvis billigt at rejse med tog til Ljubjana, og hvis turen tilrettelægges ordentligt, kan du komme dertil ved blot at skifte tog 2-3 gange undervejs.

Til og fra Ljubljana

Det er muligt at tage tog hele vejen fra Danmark til Ljubljana. Hvis du starter i Aarhus, København eller Fredericia, skal du simpelthen bare skifte i Hamborg, tage videre til München, og herfra går der en direkte forbindelse til Ljubljana. Turen strækker sig lidt over tusinde kilometer og varer tæt på et døgn. Dele af turen kan dog klares med nattog, så på den måde sparer du en overnatning. Hele billetten kan købes samlet fra start.

Ljubljana er dog endnu mere oplagt som en tilføjelsesdestination, hvis du i forvejen rejser rundt i Sydeuropa. Byen ligger helt centralt i Slovenien, så du kan nemt komme videre til andre byer i landet. I nabolandene finder vi nærliggende byer som Venedig, Trieste, Zagreb og Graz. Disse byer kan du også nå med tog; Enten via almindeligt billetkøb eller som en del af en Interrail-rejse. Mange, der rejser til Venedig, vælger f.eks. også at tage en kort tur til Ljubljana.

Hvis du har brug for hjælp til planlægningen, så kan vi hjælpe dig med at arrangere rejsen til Ljubljana – og eventuelt til andre togdestinationer i nærheden. Kontakt os her. 

Populære ruter fra Ljubljana

TilRejsetidAfgange per dag
Trieste Centrale 2t 33m9
Budapest 7t 36m 14
Vendig Santa Lucia 5t 21m16
Zagreb 2t 16m6
Wien 6t 01m17
Milano 7t 45m14
Udine3t 54m13
München Hbf 6t 15m4
Zürich Hbf 9t 54m 8
Salzburg 4t 09m5
Graz Hbf3t 19m28
Villach Hbf 1t 36m7
Paris 12t 38m8
Maribor 1t 57m22
Innsbruck Hbf6t 17m6
Frankfurt9t 38m6

Det kan du opleve i Ljubljana

Ljubljana er en flot og historisk by, som har en passende størrelse, der gør at den byder på talrige attraktioner, men at den samtidig er hyggelig at bevæge sig rundt i. 

Ljubljana Slot

Slottet i Ljubljana ligger på en bakke og overskygger byen. Du kan kigge op til slottet fra mange centrale punkter i byen, og det er altid et flot syn. Vi anbefaler dog, at du tager helt hen til slottet, hvilket faktisk er en relativt kort gåtur.

Ljubljana Slot
Ljubljana Slot

Det er et klassisk middelalderslot, som dog bærer præg af flere forskellige æraer. Der tilbydes en guidet tour, hvor du kan få en rundvisning og lære mere om historien. En god oplevelse er at komme ned i slotskælderen, og vi anbefaler selvfølgelig også, at du tager dig tid til at kigge ned over Ljubljanas centrum fra toppen af bakken.

Dragebroen

Dragebroen er et vigtigt monument i byen. Selvom broen ikke er nær så gammel som mange af de andre seværdigheder i Ljubljana – den blev faktisk først bygget i 1901 – så betyder den meget for de lokale.

Dragebroen i Ljubljana Centrum
Dragebroen i Ljubljana

Ljubljanas symbol er nemlig en drage. Det relaterer sig til historien om, at byen blev grundlagt af en mytologisk græsk helt, efter han dræbte en drage på stedet. Der er mange myter omkring drager i Ljubljana, og det bliver markeret på denne bro, hvor der står dragestatuer i forskellige størrelser. Broen bør absolut opleves. Du finder den centralt i byen.

Gåtur i det gamle centrum

Det historiske centrum i Ljubljana er flot og idyllisk. Der er flere steder, hvor biler ikke må køre ind, og det vrimler med fine forretninger og caféer.

Ljubljana er ikke nær så turistet som mange vesteuropæiske destinationer, og det kan være rart. Selvom det er en europæisk hovedstad, så er den ikke overbefolket som så mange andre steder. Ljubljana har en størrelse, der minder om Aarhus, hvilket gør den overskuelig og rar.

Med en gåtur i det gamle centrum kan du opleve byens sande charme. Det er en attraktion i sig selv, og undervejs kan du blandt andet kigge nærmere på rådhuset, Robba-fontænen, domkirken og centralmarkedet, der alle ligger i det gamle centrum af byen.