Interrail langs kysten

Zagreb – Split – Trieste – Venedig – Livorno – Monaco

Er du til flotte solnedgange og kolde drinks ved vandet, så er denne interrail rute lige noget for dig.

Ruten starter i den kroatiske metropol Zargreb og tager dig langs kysten fra Split gennem det italienske Cinque Terre og videre til det eksklusive Monaco. Undervejs vil du opleve fantastisk klima, overvældende udsigter og fredsfyldt middelhavsstemning.

Interrailpass til denne rute

Zagreb

På Kroatiens vestkyst ligger landets hovedstad Zagreb. Rejser man til Zagreb, vil man hurtigt finde ud af, at på især mad-fronten er kulturen stærkt inspireret af Italien. Kvaliteten af maden er dog ikke det man skal rejse efter.
Byen byder på det gode caféliv og lange slentreture gennem byen, og priserne er fantastisk lave, når man er vant til det danske prisniveau. Zagreb er en skjult perle med charmerende blå sporvogne og store grønne parker.

Zagreb er også en by der er på vej mod fremtiden. Med en tung kommunistisk bagage, kæmper byen for at gøre sig selvstændig og børste balkan-støvet af sig. Derfor kan man på sin gåtur i byen både støde på flotte middelalderbygninger og moderne kunstmuseer, side om side med de typiske kold-krigs bygninger.

Split

Rejsetid fra Zagreb: 6t 6m, 0 skift på ruten

Split er en af Kroatiens mest livlige havnebyer, og med sin beliggenhed mellem havet og bjergene, er du garanteret en fantastisk stemning og udsigt. I byen finder du masser af caféer og restauranter, som bl.a. kan byde på lækre friske fiskeretter. 

Fra Split kan du tage på dagsudflugt og besøge flere af de små øer i Adriaterhavet, hvor blandt andet Game of Thrones er optaget.

Læs mere om Split her og find information om togforbindelser til og fra byen

Trieste

Rejsetid fra Split: 21t 35m (med overnatning i Zagreb), 4 skift på ruten

Triste er en havneby som ligger på Italiens vestkyst. Her smelter romersk, germansk og balkansk kultur sammen i en meget overset destination. I byen finder du også Italiens allerførste cafeer – og de er en oplevelse at besøge.

Trieste havn former sig som et amfiteater med havet som scene, og du må ikke gå glip af solnedgangen fra den populære Molo Audace, som strækker sig 250 meter ud i havet.

Læs mere om Trieste her og find information om togforbindelser til og fra byen

Venedig

Rejsetid fra Trieste: 3t 1m, 0 skift på ruten

Historiske kanaler, romantiske gondoler og historisk arkitektur er blot nogle af de ting du kan opleve i Venedig. Brug en dag på at fare vild i de snørklede vandveje, gyder, broer og øer byen består af og bliv betaget af Venedigs unikke sammensætning.

Du kan finde mange seværdigheder i byen som Markuskirken, Rialtobroen og Sukkenes bro, eller du kan vælge at slå dig ned på en af de mange caféer og se på gondolerne glide forbi.

Læs mere om Venedig her og find information om togforbindelser til og fra byen

Livorno

Rejsetid fra Venedig: 4t 22m, 1 skift på ruten

Livorno er en af de oversete storbyer i Italien. Placeret på den Italienske vestkyst er den toscanske by et vigtigt udgangspunkt for sørejser til Sardinien og Korsika.

Byen blev hårdt ramt under Anden Verdenskrig, så arkitekturen består ikke af flotte renæssancebygninger som mange andre Italienske byer. Det betyder dog ikke, at du ikke kan finde charmerende områder i byen. Gå for eksempel en tur i Venezia Nuova og oplev Livornos Venedig og den flotte byfæstning.

Fra Livorno kan du tage dagsudflugter til storbyerne Pisa og Firenze, eller du kan tage toget langs kysten til strandbyen Cecina, hvor mange lokale vælger at holde deres badeferie.

interrail langs kysten

Monaco

Rejsetid fra Livorno: 6t 11m, 1 skift på ruten

Monaco er verdens næstmindste land og består næsten udelukkende af byområde. Fyrstedømmet er et af de tættest befolkede lande i verden og ligger ved den franske sydkyst tæt grænsen til Italien.
Fyrstedømmet er kendt for at være hjemsted for mange velhavende personer, kasinoer og det årlige Formel-1 løb.

Fra det gamle La Condamine-distrikt finder du en fantastisk udsigt over havnen og de enorme krydstogtskibe og yachter. Når du er færdig med at nyde udsigten, kan du slentre gennem den tropiske have, Jardin Exotiques eller nyde en kølig drink på havnefronten.