Tog til Slovakiet

At tage med tog til Slovakiet giver dig mulighed for en verden af oplevelser, uanset om du er til storbyferie eller storslåede naturoplevelser. Slovakiet er måske ikke det første land, som den typiske dansker har i overvejelserne, når den kommende ferie skal arrangeres.

Men Slovakiet er på mange måder et undervurderet land; du kan nemlig få en fantastisk rejse for ganske få penge.

Du kan tage toget til Slovakiet, hvis du gerne vil rejse miljøvenligt, og hvis du gerne vil se nogle ting undervejs. Turen fra Danmark til Slovakiet kan klares på omkring 18 timer. Hovedstaden Bratislava ligger lige i nærheden af Wien og Budapest, så togrejsen behøver heller ikke at begrænse sig til Slovakiet alene. Det er oplagt også at besøge nogle af nabolandene, når du alligevel er i området.

Find din rejse her

Klimavenlig rejse til Slovakiet

Når vi sammenligner de mest populære transportmidler i forbindelse med rejser – fly, bil og tog – så er det mest klimavenligt at rejse med tog.

Mange europæiske tog kører på bæredygtige ressourcer, og der udledes langt færre partikler, end når du rejser med bil eller fly.

Derfor er togrejser altid værd at overveje, og det er relativt nemt at tage toget til et land som Slovakiet. Hvis du booker billetter hos os, får du tilsendt et overblik over rejsens fulde klimabelastning. Vi kan endda hjælpe dig med at finde de billigste billetter, eller alternativt de billetter der har den korteste rejsetid.

Oplev Slovakiet med tog

Selvom Slovakiet ikke er et stort land, så er det stadig et land med både historiske byer og en utrolig flot natur.

Levestandarden er høj i Slovakiet, og rent økonomisk har landet oplevet fin fremgang over de sidste to årtier. Men prisniveauet er stadig en tand under forholdene i Vesteuropa, og derfor kan du rejse billigt rundt i Slovakiet med tog.

Den mest almindelige indgang til Slovakiet er hovedstaden Bratislava. En by der stadig bærer præg af at have været en del af mange forskellige nationer i løbet af dens lange historie. Bratislava er en hyggelig og charmerende storby med lige omkring en halv million indbyggere. Det er nemt at tage til Bratislava med tog, da der er en direkte forbindelse mellem Wien og Bratislava, hvor rejsetiden kun er omkring en time. Og fra Bratislava finder du desuden ruter til mange andre interessante destinationer i Slovakiet. På grund af landets beskedne størrelse er rejsetiden sjældent al for lang.

For eksempel kan du tage toget østpå til Košice, som er landets næststørste by, og som i øvrigt ligger tæt på både den ungarske og den ukrainske grænse. Denne tur tager cirka 5 timer med tog.

Men du kan også drage nordpå og besøge det kendte Orava-slot som er en af de mest populære attraktioner i Slovakiet. Landet er også rigt på natur – særligt i den sydcentrale del. Her finder vi den mineralrige Štiavnica-bjergkæde, som er et af de flotteste steder i landet.

Togene kører sjældent hurtigt i Slovakiet, men det er måske en god ting. Du kan opleve nogle vidunderlige udsigter, og du kan få en afslappet ferie i et af Europas mest undervurderede lande.

tog til slovakiet
Slottet Orava er en af de mest populære attraktioner i Slovakiet

Interrail i Slovakiet

Hvis du planlægger at rejse rundt med tog i Slovakiet, og du gerne vil besøge flere steder i løbet af turen, så er Interrail en ideel måde at gøre det på. Du kan købe et Interrail-pass der dækker alle rejser inden for Slovakiets egne grænser, hvilket er den billige løsning. Men du kan også købe et Global Pass, som giver dig mulighed for at krydse grænserne og rejse rundt i endnu flere lande i løbet af samme tur.

Vi anbefaler, at du får dig et Global Pass. Slovakiet er et forholdsvis lille land, og selvom det er super interessant, så bliver du formentligt fristet til at besøge et af de mange nabolande: Byer som Wien i Østrig, Krakow i Polen og Budapest i Ungarn ligger alle mindre end 100 kilometer væk fra Slovakiet.

Det er oplagt at besøge dem, når du alligevel er i området. Undtagelsen er selvfølgelig, hvis du er dybt fascineret af Slovakiet og gerne vil gå i dybden med landet fordi du har en særlig interesse i det: I så fald kan et One-Country Pass sagtens være et fint valg. Men for de fleste rejsende er det umiddelbart bedst at vælge et Global Pass, da det giver plads til mere.

Vi klarer planlægningen

Hvis du ikke er i humør til at planlægge det hele på egen hånd, så kan vi hjælpe. Skriv til os på kontakt@interrailguide.dk og lad os hjælpe dig til at komme godt afsted med tog til Slovakiet.

Vi kan blandt andet sørge for, at du får de billigste billetter, at ruten er ordentligt tilrettelagt, og at du finder et ordentligt hotel. Desuden kan du købe Interrail-pass eller finde almindelige togbilletter via søgeformularen her på Interrailguide.dk.