Tog til Portugal

Tag med tog til Portugal og oplev det charmerende sydlige land. Du kan opleve stort set hele det portugisiske fastland med tog. Der er både højhastighedsforbindelser mellem landets storbyer, samt regionaltoge der forbinder de små byer med hinanden. Togbilletter er i øvrigt billige og nemme at bestille på forhånd.

Find billige billetter til Portugal

Vigtige stationer i Portugal

Lissabon har to vigtige stationer, som du typisk vil benytte til langdistanceforbindelser: Den sydlige Santa Apolonia, som er forholdsvis nem at finde rundt i – togene starter ofte her – samt den østlige Oriente, der ligger ved Vasco da Gama-centret. Det er her du typisk vil ankomme når du tager med tog til Portugal. Begge togstationer er tilknyttet metronetværket, hvilket gør det nemt at komme til og fra stationerne.

Andre stationer i Lissabon benyttes til kortere distancer: Særligt Cais do Sodré som giver adgang til Belém og Cascais, samt Rossio der giver adgang til Sintra. Forvent lange køer foran billetautomaterne her, da mange turister tager dagsture mellem Lissabon og de nærliggende byer. Du kan derfor med fordel købe dine billetter hjemmefra.

tog til portugal
Lisbón Oriente

I landets næststørste by, Porto, finder vi to primære togstationer: Campanhã, som ligger lidt udenfor byen, og som håndterer højhastighedstog og længere forbindelser til Vigo, Lissabon og Faro. Derudover er der den helt centrale São Bento station, som har kortere forbindelser: Typisk til forstæder, samt til byer som Braga, Guimarães og Aveiro.

Når du ankommer til Coimbra fra Porto eller Lissabon, vil det typisk være ved Coimbra-B stationen som ligger uden for byen. Her anbefales det at tage et lokaltog videre til centrum. Ellers står du overfor en gåtur på over en halv time.

Interrail i Portugal

Et Interrail Pass er gyldigt i Portugal, og det er en glimrende måde at udforske landet på. Du kan enten rulle forbi med dit Global Pass, når du i forvejen er ude i Europa, men du kan også købe et lokalt Interrail Pass, som giver dig mulighed for at gå i dybden med Portugal. Det lokale Portugal Pass kan være vejen til en uforglemmelig ferie, og priserne starter ved 80 euro.

Portugal er et fantastisk land at besøge – men der er meget at se, så vi anbefaler stærkt, at du oplever flere byer på rejsen. Det kan enten være ved at tage en fuld rundtur i landet. Det kan også sagtens være med fast ophold i en storby, mens du tager dagsture til de øvrige byer – landets geografi og infrastruktur tillader det.

Hvis du mangler hjælp til planlægningen eller med at booke billetter, må du endelig sige til. Vi er klar til at hjælpe, uanset om det gælder et Interrail Pass eller en mere traditionel togrejse med enkeltbilletter.

Internationale forbindelser

Flere togforbindelser forbinder Portugal med Spanien.

Den mest regelmæssige rute finder vi nordpå mellem Porto og Vigo. To gange dagligt kan du rejse mellem de to byer. Billetterne er billige og koster typisk mellem 12 og 15 euro. Turen varer 3 timer og 30 minutter.

En anden populær rute er nattoget mellem Lissabon og Madrid. Der er igen tale om en billig rute – du finder billetter helt ned til 20 euro for en siddeplads – men her må du acceptere at gå lidt på kompromis med komforten. Ruten tager 11 timer.

Når du rejser med tog mellem Portugal og Spanien, skal du købe billet via Spaniens nationale togselskab, RENFE.

Desuden er der en rute mellem Lissabon og Hendaye i det sydlige Frankrig. Her er der også tale om et nattog, og du køber billetterne via franske TGV.

Togtyper i Portugal

Hele det portugisiske tognetværk opereres af CP. Kun de få internationale forbindelser har andre operatører.

I CP’s netværk er der dog forskellige togtyper:

Alfa Pendular (AP): Højhastighedstog der dækker Portugals primære byer i én linje: Faro, Lissabon, Coimbra, Porto og Braga.

InterCity (IC): Tog der dækker de fleste byer i Portugal, primært de store. Hurtigere end regionaltog, men langsommere end Alfa Pendular.

Regional (R): Tog der dækker regionale forbindelser – ofte med mange stop undervejs og de er forholdsvis langsomme.

Urbanos (U): Lokaltog der forbinder Lissabon og Porto med deres forstæder og nærliggende byer. Eksempelvis: Lissabon til Sintra, eller Porto til Aveiro.

CP opererer også undergrundsbanerne i Lissabon og Porto. Det er de to eneste byer i Portugal, der har metroer kørende. Begge er ganske omfattende og velfungerende.