Tog til Lissabon

Tog til Lissabon

Tog til Lissabon

Den portugisiske hovedstad Lissabon er en af de ældste byer i Europa – og et af de bedste rejsemål fra et kulturelt synspunkt. Lige i nærheden er der lækre strande, og takket være adskillige togstationer er det nemt at komme til byen.

Til og fra Lissabon med tog

Hvis du vil rejse fra Danmark til Lissabon med tog, kan du forvente en længere tur, men det er absolut muligt. En oplagt rute ville være via Hamborg, Frankfurt, Paris og Hendaye. Fra Hendaye i det sydlige Frankrig går der et nattog til Lissabon.

Lissabon er et knudepunkt i den portugisiske trafik, og du kan komme videre til stort set alle destinationer i Portugal.

I nærområdet finder vi historiske og interessante byer som Sintra, Cascais, Setúbal og Évora – der er direkte togforbindelser til dem alle. På få timer kan du også komme direkte til større byer som Porto, Braga, Coimbra og Faro fra Lissabon. Billetter kan både købes på forhånd eller på stationerne. Det er ligegyldigt, om du fremviser i papirform eller på telefonen.

Togforbindelser til og fra Lissabon

TilRejsetidAfgange per dag
Paris 19t 481
Madrid 9t 25m 2
Barcelona 13t 20m2
Hendaye13t 08m1
Sevilla 26t 12m1
Coimbra-B1t 43m14
Irún12t 57m1
London24t 14m1
Santiago de Compostela14t 40m3
Bordeaux17t 33m 1
Frankfurt Hbf32t 08m 1
Berlin 36t 45m1
Zürich Hbf 31t 03m2
Málaga13t 51m1
Vitoria – Gasteiz 10t 46m1
Bruxelles 32t 08m1
Milano 31t 35m1
Toulouse19t 23m2
San Sebastián-Donostia12t 28m1

Togstationer i Lissabon

Lissabon har adskillige togstationer, som hver især byder på forskellige forbindelser.

  • Santa Apolonia: Den sydlige station, hvor langdistancetog til resten af Portugal og til andre europæiske destinationer typisk kommer forbi.
  • Oriente: En større station end Santa Apolonia, men typisk med de samme forbindelser. Ligger i den nordøstlige del af byen.
  • Sete Rios: En forholdsvis stor station, hvor du finder mange tog til mindre portugisiske byer inden for mellemdistancen. Sete Rios er dog mere kendt for bustrafik end for togtrafik.
  • Rossio: Den mest centrale station i Lissabon, som blandt andet har en forbindelse til Sintra.
  • Cais do Sodré: En sydlig station med forbindelse til Belém, Estoril og Cascais. Forholdsvis lille station, men med kæmpe menneskemængder i rejsesæsonen.

Når du skal rejse rundt med tog til eller fra Lissabon, er det altså vigtigt, at du orienterer dig om, hvilken station der står angivet på billetten. Den gode nyhed er, at alle stationer er centrale og nemme at komme til med metro eller på ben.

Oplevelser i Lissabon

Lissabon er på alle måder en historisk by. Derfor er der rigeligt med oplevelser. Vi anbefaler især disse tre:

tog til lissabon

Belém-distriktet

Belém er et lille område af Lissabon, som ligger et par kilometer vest for centrum. Du bør tage sporvognen eller toget for at komme dertil.

I dette distrikt finder vi det kendte Belém-tårn, Opdagernes monument, Jerónimos-klostret og det verdenskendte konditori, Pastéis de Belém, hvor du kan købe traditionelle portugisiske kager. Alle disse seværdigheder ligger inden for gåafstand i det samme distrikt, så vi anbefaler at du sætter en hel dag til side for at tilbringe den her. Der er utroligt meget at se og lave i Belém.

Sådan kommer du dertil: Tag sporvogn nummer 15 som afgår fra den centrale plads Figueira, eller tag toget mod Cascais fra Cais do Sodré og stå af ved tredje stop.

togbilletter til lissabon

Oceanario de Lisboa

Lissabons Oceanarium er det største indendørs akvarium i Europa. Det er visuelt imponerende, og de har utallige fiskearter som du kan se, når du kommer på besøg. De har alt fra hajer til pingviner.

Flere end en million turister besøger akvariet, hvilket gør det til en af Lissabons mest populære attraktioner. En voksenbillet koster 15 euro, mens en børnebillet koster 10 euro.

Oceanariet ligger ved togstationen Oriente, så det er potentielt et sted du kan besøge, når du venter på en togafgang – så længe du husker at sætte et par timer af til det. Det populære shoppingcenter Vasco da Gama ligger også lige i nærheden.

Adresse: Esplanada Dom Carlos I S/N, 1990-005 Lisboa

seværdigheder i lissabon

Praça do Comércio

Denne plads i det sydlige Lissabon er absolut et besøg værd. Og du kommer formentligt forbi pladsen mange gange, uden det egentlig er meningen. Det er nemlig her, at mange af byens bedste caféer, restauranter og souvenirshops ligger.

På grund af pladsens størrelse og centrale beliggenhed fungerer den som mødested for mange mennesker, inden de går i byen om natten. Historisk var det en handelsplads, og den er veludsmykket med kæmpe statuer og flotte omkringliggende bygninger. Pladsen blev ødelagt af jordskælvet i 1755, men et flot stykke genopbygningsarbejde blev herefter sat i stand.

Ved pladsens sydlige del har vi vandet, og her har du udsigt til nogle af Lissabons flotte broer. Da Praça do Comércio har en vigtig metrostation – som ofte er helt proppet – kan du nemt komme videre til andre dele af byen. Derfor anbefaler vi også, at du overnatter så tæt på denne plads som muligt. Der er liv i området og gode forbindelser.

Adresse: Praça do Comércio, 1100-148