Tog til Barcelona

Tog til Barcelona

Tog til Barcelona

Barcelona er en af danskernes favorit-byer når det kommer til storbyferie i Spanien. Byen byder både på spændende kultur, Gaudís finurlige arkitektur og store hvide sandstrande, hvor man kan nyde solen og en dukkert i den rolige strandkant. Barcelona har en rig madkultur og du skal ikke snyde dig selv for at tage et smut for det lokale marked La Boqueria på Ramblaen, og dykke ned i et væld af frisk frugt, lækre juicer og spanske catalanske specialiteter som Íberico skinke og Manchego. Om aftenen kan du tage forbi en af de mange små tapasbarer og nyde hjemmelavet Sangría og lækre små retter. Vores favorit som vi bliver ved med at vende tilbage til er Casa Lolea på Carrer de Sant Pere Més Alt – bestemt et besøg værd!

Tog til og fra Barcelona

Der er gode forbindelser med tog til Barcelona, og du kan også nemt komme videre ned i Spanien fra den nordlige by. Den mest oplagte station at rejse fra og til er Barcelona Sants, som også er en relativt ny station. Stationen blev bygget i 1970’erne og kan minde om en lufthavn, hvor både butikker og billetkontor ligger i gadeniveau. Under gadeniveau finder du stationens 14 spor, hvorfra du kan rejse videre sydpå til blandt andet Madrid eller nordpå til Paris. Tæt på stationen finder du en stor busholdeplads, hvor chaufførene venter på at køre dig videre ud til de catalanske regioner. Du kan, fra stationen, også komme med metroen videre ud i Barcelona.

Se også: Interrail i Spanien

Forbindelser fra Barcelona

TilRejsetidAfgange per dag
Paris 6t 36m4
Madrid 2t 30m 23
Valencia2t 35m13
Toulouse4t 06m4
Lyon 5t4
Marseille 4t 47m4
Montpellier3t 02m5
Perpignan1t 20m5
Sevilla5t 24m 14
Narbonne2t 03m 5
Milano 11t 40m5
Nimes1t 31m15
Valencia4t 36m4
Nice8t 37m4
Girona38m27
Zaragoza1t 23m27

Oplevelser i Barcelona

1. Parc Güell

Denne park ligger i bjergene i udkanten af Barcelona og er designet af kunstneren Antoni Gaudí i årene 1900-1914. Parken er en sjov blanding af natur og finurlig arkitektur. Parc Güell er kendt for sine mange mosaikker og den flotte udsigt over byen.

I 1984 blev parken udvalgt til at komme på UNESCO’s verdensarvsliste som en del af Gaudís værker.

2. Barrio gótico

Barrio gótico eller på dansk Det Gotiske kvarter er den ældste del af Barcelona og dateres helt tilbage til tiden hvor Romerne grundlagde byen som Barcino. Gå en tur i de smalle middelaldergader og besøg en af de mange lokale tøj og designbutikker som kan byde på lokal produktion. Priserne er ofte lave og kvaliteten høj. Fra tid til anden vil du støde på en stor åben plads som Plaça Reial eller en kæmpe katedral som La Seu-katedralen.

tog til barcelona
Du kan nemt bruge en hel dag på at fare vild i den kæmpe labyrint, som de små fantastiske gader udgør.

3. Camp Nou

Er du fodboldinteresseret og i Barcelona er der et klokkeklart match til dig i seværdigheds-søgningen. Det berømte Camp Nou, som er hjemmebane for FC Barcelona, med plads til 99.000 tilskuere er bestemt et besøg værd. Selv når der ikke spilles kampe er det muligt at købe adgang til at komme ind på stadion og stå på de tomme tribuner og mærke stemningen af det imponerende stadion. Når du er mættet af indtryk fra banen, kan du gå videre ned i stadionets fodboldmuseum og dykke ned i, særligt, FC Barcelonas historie.