Tog til Lyon

Tog til Lyon

Tog til Lyon

Lyon er en lidt undervurderet by, for det er faktisk Frankrigs tredjestørste. Den ligger midt inde i landet, forholdsvis tæt på alperne, og byens historie strækker sig helt tilbage til romerske tider.

I dag er Lyon et spændende rejsemål, som på fornem vis kombinerer det klassiske med det moderne. Du kan tage med tog til Lyon, hvis du har mod på en heldagstur, hvor der er et stop eller to undervejs. Rejser du fra Aarhus eller København, kan du først forvente et stop i Hamborg, dernæst i enten Köln eller Frankfurt, hvorefter resten af togturen går direkte til Lyon.


Findes din ønskede rejse ikke i bookingsystemet? Send os en mail på kontakt@interrailguide.dk

Til og fra Lyon med tog

Du kan som sagt rejse til Lyon med tog relativt nemt. Billetterne bør bookes på forhånd, og du kan foretage din søgning hos os. Hvis du rejser fra Aarhus eller København, kan du forvente to stop undervejs. Først i Hamborg: Dernæst i Köln eller Frankfurt, afhængig af hvad du foretrækker. Fra Hamborg foregår rejsen med lyntog, så du er fremme på en enkelt dag. Den samlede rejselængde bør være omkring 15-16 timer.

Hvis du vil videre fra Lyon, kan du overveje at tage et tog til Genève, Milano, Torino, Nice eller Marseille, som alle ligger inden for en fornuftig afstand. En tur til Paris tager faktisk kun to timer med højhastighedstog, så det er også en mulighed. Der er mange forbindelser til og fra Lyon og takket være den fine beliggenhed i Europas vestlige centrum, er det en populær destination blandt Interrail-rejsende og andre togentusiaster.

Det kan du opleve i Lyon

Lyon er en ret stor by, så det er mange ting at opleve. Udover at spise god mad og drikke kaffe hos de små hyggelige caféer, har du nok også lyst til at se nogle af de seværdigheder, der kendetegner byen. Her får du vores tre bedste forslag.

tog til lyon

Quartier Saint-Jean & Quartier Saint-Georges

Disse to nabolag betragtes sammen som Lyons gamle bydel. Her vrimler det med flotte og klassiske franske gader. Mange af byens bedste restauranter, museer og historiske teatre ligger netop i Saint-Jean og Saint-Georges. Desuden er der caféer ved mange af gadehjørnerne. Hvis du er på jagt efter seværdigheder i Lyon, er det stensikkert, at du kommer forbi disse nabolag. Men vi anbefaler samtidig, at du sætter et par timer til side til bare at gå rundt og nyde stemningen i Lyons klassiske kvarterer.

lyon seværdigheder

Musée des Beaux Arts

Du har med sikkerhed hørt om Louvre-museet i Paris, men hvad med Musée des Beaux Arts i Lyon?

Faktisk er det Frankrigs næstvigtigste kunstmuseum, hvis vi spørger eksperterne. Museet er utroligt imponerende og indeholder en rigtig flot kunstsamling, som blandt andet inkluderer værker af Delacroix, Rembrandt, Rubens og mange flere. Musée des Beaux Arts er et højdepunkt i byen, og da det ligger centralt (lige i nærheden af rådhuset) er det altid nemt at finde.

lyon togbilletter

Det romerske teater og det arkæologiske museum

Lyon blev officielt grundlagt af romerne, og dengang var byens navn Lugdunum. Her byggede de et udendørs teater, i nogenlunde samme stil som de andre romerske teatre, der ligger rundt omkring i Europa. Det romerske teater i Lyon blev brugt til komedier og tragedier, og store dele af teatret står fortsat i en nogenlunde stand.

Teatret hænger sammen med det arkæologiske museum, som ligger 300 meter væk. Mange vælger at besøge begge dele på samme tid. Museet sætter fokus på Lyons arkæologiske fortid, og her kan du lære meget mere om byens romerske forbindelse.