Interrail i Spanien og Portugal

Barcelona – Zaragoza – Madrid – Lissabon – Porto – Sevilla

Rejs på interrail i Spanien og Portugal

Interrail i Spanien og Portugal byder på mange forskellige klimaer, kulturer og unikke oplevelser. Her kan du opleve pulserende storbyliv, lange sandstrande, gammel vinkultur og autentiske flamenco danserinder.

Barcelona

Der er masser af arkitektur og storbyvibes i Barcelona, men hvis du for en stund har brug for et hvil, byder byen på chartervibes ikke langt fra centrum. Få kilometer uden for centrum dukker nemlig palmeklædte strande op, der indbyder til solbadning, vandplaskeri og kølige drinks. Stranden er imponerende ren, selvom den næsten ligger midt inde i byen. Træk stikket og nyd, hvordan du kan få det bedste fra begge verdener i Barcelona.

Læs mere om Barcelona her og find information om togforbindelser til og fra byen.

Zaragoza

Rejsetid fra Barcelona: 1 t 23 m. 0 skift på ruten

Zaragoza ligger halvvejs mellem Madrid og Barcelona og betegnes som regionshovedstad i den selvstyrende region Aragonien i Spanien. Byen byder på mere end 2000 års kulturhistorie, og derfor bør du snøre de gode gåsko og vandre i de historieprægede gader, hvor et utal af forskellige bygningsværker og monumenter giver sig til kende. På din historievandring bør du gå en tur ned til Ebro-floden, som er Spaniens næstlængste flod på 910 km, mens den er den mest vandførende. Snup en frokost på en af de nærliggende caféer og tank energi til næste historieetape.

Madrid

Rejsetid fra Zaragoza: 1 t 35 m. 0 skift på ruten

Madrid er et gastronomisk mekka. Tapas, frisk fisk og veltilberedt kød, det spanske køkken rækker vidt og bredt. Spansk madlavning bygger på de gamle traditionsrige retter, men spanierne puster hele tiden nyt liv i de gamle egnsretter med innovative smagssammensætninger. Du har derfor rig mulighed for at få en på smagsopleveren i Madrid. Prøv en middag på verdens ældste restaurant. Det er ikke hver dag, du får mulighed for det. Sobrino de Botín åbnede i 1725 og har gjort feinschmeckere verden over mætte og glade takket være sin ’cordero asado’, der er lam tilberedt i brændefyrede ovne, og ’cochinillo asado’, der er velsmagende helstegt pattegris.

Læs mere om Madrid her og find information om togforbindelser til og fra byen.

Lissabon

Rejsetid fra Madrid: 10 t 43 m (+1 dag). 0 skift på ruten

På syv høje ved floden Tejos strand ligger den portugisiske hovedstad. Det gør Lissabon til en by med bakkeklædte gader og stræder. Snør derfor de gode gåsko og lad dig betage af den smukke arkitektur og de charmerende og farverige mosaikker på bygningsværkerne. Giv fødderne et tiltrængt hvil og tag det kulturelle spor videre med sporvognen. Selvom Lissabon har et moderne transportsystem, er det alligevel de gamle sporvogne, der står tydeligst som byens transportsymbol. Hop på den gule sporvogn og opdag andre sider af byen – det giver dig mulighed for at udforske Lissabons skjulte perler, som det ikke er lige til at nå til fods. Sporvognen fragter dig også fra centrum til hyggelige forstader.

Porto

Rejsetid fra Lissabon: 3 t 7 m. 0 skift på ruten

Portvinens hjemby er Porto, og derfor må du ikke gå glip af et besøg på byens seværdige portvinshuse. Vinens ophav trækker tråde helt tilbage til 1600-tallet, og vinen er ét af Portos vigtigste kulturelle varemærker. Gå på opdagelse i portvinens historie i de stemningsfyldte vinkældre, hvor du får et indblik i, hvordan den stolte drik modnes og lagres. Ved foden af Portos portvinshuse ligger gamle portvinsbåde og vugger i Duoro-floden. Bådene blev brugt til at transportere tønderne med portvin ud af byen for år tilbage. Nu ligger de og skaber den helt rigtige stemning, mens du har rig mulighed for at smage på karakterfulde portvine som Cockburn, Sandeman og Ferreira. Den ædle drik er i sig selv grund nok til at besøge Porto.

Sevilla

Rejsetid fra Porto: 12 t 32 m. 4 skift på ruten

Som besøgende i Sevilla er det et must at se et af de traditionsrige Flamenco-shows. Kvaliteten af showene er vidt forskellige, men hvis du vil opleve autentisk dans og masser af lokal stemning, bør du overvære flamenco på La Carboneriá. Atmosfæren er helt unik, og danserne giver et fabelagtigt show – endda helt gratis. Prøv en spansk Sangria, mens du lader dig underholde af den behagelige musik og den intense og passionerede dans.