Rejs på interrail i Spanien og Portugal

Interrail i Spanien og Portugal byder på mange forskellige klimaer, kulturer og unikke oplevelser. Her kan du opleve pulserende storbyliv, lange sandstrande, gammel vinkultur og autentiske flamenco danserinder.

Vi har her givet et bud på hvad du kan opleve i udvalgte byer i Spanien og Portugal når du er på interrail.

Interrail Spanien
Anbefalet interrail rute i Spanien og Portugal: Barcelona > Zaragoza > Madrid > Porto > Lissabon > Sevilla

Barcelona

I Barcelona får du alt, hvad hjertet begærer af shopping, strandliv og seværdigheder. Byen rummer både arkitektoniske perler og fabelagtig natur lige uden for bygrænsen.

Den ufuldendte kirke

Når du rejser til Cataloniens hovedstad, må du ikke snyde dig selv for synet af La Sagrada Familia, der endnu ikke står færdig, selvom den første sten blev lagt i 1882. Oversat fra catalansk betyder La Sagrada Familia ’hellige familie’, og den er et romersk/katolsk byggeri med gotiske finesser. Projektet blev for den spanske arkitekt Antonio Gaudí et livslangt værk og betragtes tilmed som hans mesterværk. Og det med god grund.

Lad dig tryllebinde af Barcelonas absolut største attraktion, der med finurlige udskæringer, geometriske udformninger på de majestætiske spindeltårne og farverige dekorationer leder tankerne mod et eventyrslot.

Arkitektur midt i naturen

Fortsæt turen fra ét af Gaudís arkitektoniske vidundere til et andet. Nemlig Park Güell. Parken er designet af Gaudí, der ønskede at forene arkitektur og natur med hinanden. Parken er kunstigt skabt, men har så meget autenticitet over sig, at det føles som en rigtig park. Oplev parkens spektakulære stenkonstruktioner og farverige keramiske fliser, som alle udgør sit eget kunstværk. Når du træder ind i parken, bydes du velkommen af parkens firben, der er udført i farverigt mosaik og næsten sender dig et smil med på vejen ind. Snyd heller ikke dig selv for at opleve den storslåede natur ud over Barcelona fra parkens top.

Tag et tiltrængt hvil på stranden

Der er masser af arkitektur og storbyvibes i Barcelona, men hvis du for en stund har brug for et hvil, byder byen på chartervibes ikke langt fra centrum. Få kilometer uden for centrum dukker nemlig palmeklædte strande op, der indbyder til solbadning, vandplaskeri og kølige drinks. Stranden er imponerende ren, selvom den næsten ligger midt inde i byen. Træk stikket og nyd, hvordan du kan få det bedste fra begge verdener i Barcelona.


Zaragoza

I Zaragoza får du et spændende miks af arkitektur, historie og byliv – slentr ned gennem gaderne og opdag, hvordan både romere, kristne og jøder har sat sit fingeraftryk på byen.

Vandr ned gennem historien

Zaragoza ligger halvvejs mellem Madrid og Barcelona og betegnes som regionshovedstad i den selvstyrende region Aragonien i Spanien. Byen byder på mere end 2000 års kulturhistorie, og derfor bør du snøre de gode gåsko og vandre i de historieprægede gader, hvor et utal af forskellige bygningsværker og monumenter giver sig til kende. På din historievandring bør du gå en tur ned til Ebro-floden, som er Spaniens næstlængste flod på 910 km, mens den er den mest vandførende. Snup en frokost på en af de nærliggende caféer og tank energi til næste historieetape.

Spirituelle varetegn

Fortsæt det historiske spor videre til Basílica de Nuestra Señora del Pilar, der er en romansk-katolsk kirke i centrum af byen. Kirken er én af to hovedkatedraler i hjertet af Zaragoza og er hvert år destination for flere tusinde pilgrimme – og derfor betragtes kirken som en af de vigtigste spirituelle varemærker. Bygningsværket er opført mellem det 17- og 18-århundrede og betegnes i dag som byens juvel, når det kommer til barokarkitektur. Tag en tur rundt om den prægtige kirke, men tag også turen inden for kirkens mure – det er gratis, og du vil ikke fortryde det.

Gastronomi og vin i særklasse

Zaragoza byder også på velsmagende mad og drikke. Slå et smut forbi de autentiske restauranter og smag på de aragonske egnsretter. Sluk tørsten i de intense spanske vine, og glem heller ikke at tage til vindistriktet Rioja, der ligger nordvest for byen, hvis du er en vaskeægte vinentusiast. Rioja-vine er en markant aktør på vinhylderne og tilmed nogle af de første spanske vine, der blev langet over disken i Danmark. I vinregionen kan du smage udsøgte vine, som alle er nænsomt modnet og lagret for at opnå den højeste kvalitet og den bedste smag.


Madrid

Madrid er især magnet for feinschmeckere, der elsker eksperimenterende og udsøgte retter, og udendørsentusiaster med hang til storslået natur.

Besøg byens fredfyldte parker

Madrid kan ikke ligesom sin catalanske lillebror, Barcelona, bryste sig af en smuk kystlinje med udsigt over hav og sand. Til gengæld byder Madrid dig inden for i naturskønne parker, der gør den til en af Europas mest grønne hovedstæder. Her kan du midt i en af verdens største hovedstæder få et åndehul med plads til bare at være. Slentr i roligt tempo gennem Parque del Oste og oplev rosenbed med roser fra hele verden. Eller pak en picnickurv og slå dig ned i græsset med lidt godt til ganen og en god bog.

Verdens ældste restaurant

Madrid er et gastronomisk mekka. Tapas, frisk fisk og veltilberedt kød, det spanske køkken rækker vidt og bredt. Spansk madlavning bygger på de gamle traditionsrige retter, men spanierne puster hele tiden nyt liv i de gamle egnsretter med innovative smagssammensætninger. Du har derfor rig mulighed for at få en på smagsopleveren i Madrid. Prøv en middag på verdens ældste restaurant. Det er ikke hver dag, du får mulighed for det. Sobrino de Botín åbnede i 1725 og har gjort feinschmeckere verden over mætte og glade takket være sin ’cordero asado’, der er lam tilberedt i brændefyrede ovne, og ’cochinillo asado’, der er velsmagende helstegt pattegris.

Gå på skattejagt

En mands skrald er en anden mands guld. Og på El Rasto-markedet i Madrid kan du finde specielle skatte i Spaniens største og mest populære loppemarked under åben himmel. Markedet åbner hver søndag kl. 9 med hundredvis af stande, der kan stille selv den værste shoppetrang. Gå på rov blandt de mange boder, der både tilbyder nyt og secondhand, mens gaden fyldes af liv og summen. På markedet strømmer også de lokale til, så det er også en god mulighed for at få det lokale liv i byen helt ind under huden.


Porto

Togrejse i portugal
Oplev Portos charmerende atmosfære, når du vandrer rundt i den portugisiske perle, der både har lagt navn til Portugal og portvin.

Portvinens ophav

Portvinens hjemby er Porto, og derfor må du ikke gå glip af et besøg på byens seværdige portvinshuse. Vinens ophav trækker tråde helt tilbage til 1600-tallet, og vinen er ét af Portos vigtigste kulturelle varemærker. Gå på opdagelse i portvinens historie i de stemningsfyldte vinkældre, hvor du får et indblik i, hvordan den stolte drik modnes og lagres. Ved foden af Portos portvinshuse ligger gamle portvinsbåde og vugger i Duoro-floden. Bådene blev brugt til at transportere tønderne med portvin ud af byen for år tilbage. Nu ligger de og skaber den helt rigtige stemning, mens du har rig mulighed for at smage på karakterfulde portvine som Cockburn, Sandeman og Ferreira. Den ædle drik er i sig selv grund nok til at besøge Porto.

Et naturskønt åndehul

Lad dig charmere af ét af Portos skønne åndehuller midt i storbyens impuls. Jardin do Palácio de Cristal åbner en betagende udsigt op ud over Porto. Her kan du for en stund finde ro i parken, mens du betragter de smukke rosenbede, farverige påfugle og de betagende springvand. Du vil opdage en hel mosaik af små, skønne haver, der afslører sig for dig, mens du vandrer rundt i parken. Placer dig på én af de mange solpletter i haven og nyd den søde duft fra de mange oliventræer og magnolia.

Oplev byens nerve

Området langs med Douro-floden har fået navnet Ribeira. Før i tiden var strækningen Portos handelscentrum, hvor skibe fragtede varer til og fra byen. Området er i dag optaget på UNESCOs Verdensarvliste og er derfor et vigtigt varetegn for byen. Snup en af Portos populære sandwich Francesinha, der stammer fra byen, og som består af store mængder kød og lækker smeltet ost, mens du vandrer rundt i det historiske område Ribeira. Om natten forvandler omgivelserne sig til fest og farver.

Lissabon

interrail i portugal
Lissabon forener på fin vis nyt med gammelt og er på mange måder en by spækket med kontraster. Gå på opdagelse i de små brostensbelagte gader og oplev byens charme på nært hold.

Hop på sporvognen og få en autentisk bid af byen

På syv høje ved floden Tejos strand ligger den portugisiske hovedstad. Det gør Lissabon til en by med bakkeklædte gader og stræder. Snør derfor de gode gåsko og lad dig betage af den smukke arkitektur og de charmerende og farverige mosaikker på bygningsværkerne. Giv fødderne et tiltrængt hvil og tag det kulturelle spor videre med sporvognen. Selvom Lissabon har et moderne transportsystem, er det alligevel de gamle sporvogne, der står tydeligst som byens transportsymbol. Hop på den gule sporvogn og opdag andre sider af byen – det giver dig mulighed for at udforske Lissabons skjulte perler, som det ikke er lige til at nå til fods. Sporvognen fragter dig også fra centrum til hyggelige forstader.

Fra byens pulserende liv til forstadens rolige atmosfære.

Tag sporvognen til Belém, der med søpromenader og grønne parker emmer af harmoni. Her gearer de lokale ned, og stemningen er hyggelig og afslappet. Er du i Belém, må du heller ikke snyde dig selv for nogle af Lissabons største arkitektoniske perler. Belémtårnet er et af dem. Tårnet blev bygget i starten af det 16. århundrede og står som et minde om skytsenglen Sâo Vicente. Dog fungerede tårnet i sin tid også som en del af byens forsvarssystem. Glem heller ikke at besøge både kloster, præsidentbolig og museer på din kulturelle færden i bydelen.

Fiskerstemning i Lissabons kystdel

Ca. 45 minutter i tog fører dig til Cascais, der på trods af sin nærhed til Lissabon tilbyder dig en helt anden oplevelse, når du besøger den portugisiske storby. Cascais var for år tilbage en fiskerby, men har i dag opretholdt charmen fra den svundne tid. Her kan du få fornemmelsen af et vaskeægte fiskermiljø, hvor dagens fangst fra de kulørte fiskerbåde på havet endnu sælges på havnen. Du kan også nyde en tilbagelænet stund på områdets mange skønne strande eller fortsætte i historiesporet til Cascais forter, som var et led i beskyttelsen mod sørøverangreb.


Sevilla

Interrail i spanien
Oplev Sevilla, der er Andalusiens hovedstad med stor arabisk kulturarv. I Sevilla er der rig mulighed for både kulinariske og kulturelle oplevelser.

En labyrint af overraskelser

Bag bymurene finder du Sevillas ældste del, Barrio Santa Cruz, som romerne stod for at bygge. Kvarteret har derfor masser af historie og spektakulær historie at byde på, og derfor må du ikke snyde dig selv for en tur i den karakterfulde del af Sevilla. Opdag de mange finurlige dele af bydelen, når du går ned af de charmerende snoede og smaller gader, der vidner om romernes byggestil. De smalle gader vikler sig ind i hinanden og bliver næsten en labyrint – men det er også det, der gør det spændende og overrasker dig på din vej. Mange af gaderne tager dig til små pladser eller idylliske haver med en skøn duft af appelsin og farverige blomster. Så er det op til dig selv at finde vejen ud af paradis igen – hvis du overhovedet ønsker at forlade stedet igen.

Besøg verdens tredjestørste kirke

Hvis du er betaget af spektakulære bygningsværker og storslået arkitektur, må du ikke gå glip af Sevillas Katedral. Den katolske kirke Catedral de Sevilla er verdens tredjestørste og Europas største gotiske katedral. Og det er ikke bare størrelsen på katedralen, der vil overvælde dig – det samme vil den enestående arkitektur og de mange kunstværker af Murillo og Goya inde i kirken. Når du går ind i kirken, mødes du af komplicerede udskæringer belagt med guld og majestætiske statuer. Slå også veje forbi Christopher Columbus’ grav, der holdes oppe af fire gigantiske figurer.

Autentisk dans og stemning

Som besøgende i Sevilla er det et must at se et af de traditionsrige Flamenco-shows. Kvaliteten af showene er vidt forskellige, men hvis du vil opleve autentisk dans og masser af lokal stemning, bør du overvære flamenco på La Carboneriá. Atmosfæren er helt unik, og danserne giver et fabelagtigt show – endda helt gratis. Prøv en spansk Sangria, mens du lader dig underholde af den behagelige musik og den intense og passionerede dans.

Rejs frit i Europa!

Rejs frit i 30 europæiske lande med Interrail Global Pass.
Du kan selv sammensætte din billet efter dine rejsebehov.

Nemt, enkelt og billigt.

Luk menu
×

Kurv