Tog til Madrid

Tog til Madrid

Tog til Madrid

Tag med tog til Madrid og oplev den spanske hovedstad, som dog for det meste bliver overskygget af sin catalanske lillebror, Barcelona. Madrid kan ikke byde på lange sandstrande med flot udsigt til solopgangen, men du kan til gengæld opleve en af Europas mest grønne hovedstæder. Uanset hvor du befinder dig i Madrid er der ikke langt til et åndehul, hvor du kan få græs mellem tæerne.

Til og fra Madrid med tog

Madrid-Atocha er den største station i Madrid og udgør samtidig et byens arkitektoniske vidundere. Indenfor vil du, ud over de 15 perroner, blive mødt af noget der minder mest om et kæmpe drivhus. Stationen er fyldt med grønne planter og flotte fontæner og giver nærmest indtryk af at man vandrer rundt i en stor park.
Fra stationen kan du rejse videre med lokale og regionale tog, såvel som internationale højhastighedstog. Vil du hurtigt videre i byen kan du også rejse videre med metro og bus fra stationen.

Forbindelser fra Madrid

TilRejsetidAfgange per dag
Barcelona 2t 30m25
Toledo32m 15
Sevilla2t 21m21
Valencia1t 40m17
Paris 9t 26m5
Malaga2t 24m13
Lissabon10t 47m2
Salamanca1t 36m13
Granada3t 17m22
Marseille 8t 08m 27
Santiago de Compostela5t 11m 8
Cordoba 1t 40m29
Segovia1t 46m2
Zaragoza5t 52m5
Pamplona/Iruña3t 03m9
Irún6t 06m7

Oplevelser i Madrid

1. Verdens ældste restaurant

Madrid er et gastronomisk mekka. Tapas, frisk fisk og veltilberedt kød, det spanske køkken rækker vidt og bredt. Spansk madlavning bygger på de gamle traditionsrige retter, men spanierne puster hele tiden nyt liv i de gamle egnsretter med innovative smagssammensætninger. Du har derfor rig mulighed for at få en på smagsopleveren i Madrid. Prøv en middag på verdens ældste restaurant. Det er ikke hver dag, du får mulighed for det. Sobrino de Botín åbnede i 1725 og har gjort feinschmeckere verden over mætte og glade takket være sin ’cordero asado’, der er lam tilberedt i brændefyrede ovne, og ’cochinillo asado’, der er velsmagende helstegt pattegris.

2. Besøg byens fredfyldte parker

Madrid kan ikke ligesom sin catalanske lillebror, Barcelona, bryste sig af en smuk kystlinje med udsigt over hav og sand. Til gengæld byder Madrid dig inden for i naturskønne parker, der gør den til en af Europas mest grønne hovedstæder. Her kan du midt i en af verdens største hovedstæder få et åndehul med plads til bare at være. Slentr i roligt tempo gennem Parque del Oste og oplev rosenbed med roser fra hele verden. Eller pak en picnickurv og slå dig ned i græsset med lidt godt til ganen og en god bog. Det kan klart anbefales at købe en sandwich med fra stationen og smide dig i en park når du ankommer med tog til Madrid.

tog til madrid
Hvad med en fredelig lille sejltur midt i den travle storby?

3. Gå på skattejagt

En mands skrald er en anden mands guld. Og på El Rasto-markedet i Madrid kan du finde specielle skatte i Spaniens største og mest populære loppemarked under åben himmel. Markedet åbner hver søndag kl. 9 med hundredvis af stande, der kan stille selv den værste shoppetrang. Gå på rov blandt de mange boder, der både tilbyder nyt og secondhand, mens gaden fyldes af liv og summen. På markedet strømmer også de lokale til, så det er også en god mulighed for at få det lokale liv i byen helt ind under huden.