Tog til Zaragoza

Tog til Zaragoza

Tog til Zaragoza

Zaragoza ligger i det nordøstlige Spanien, omtrent midtvejs mellem Madrid og Barcelona. Byen er historisk og byder på mange klassiske seværdigheder – samtidig er den ikke nær så turistet som mange andre spanske rejsemål. Zaragoza har en moderne togstation, hvor højhastighedstog forbinder byen med alle nævneværdige storbyer i Spanien.

Til og fra Zaragoza med tog

Der er langt fra Danmark til Zaragoza, men trods den lange distance er det alligevel muligt at tage toget dertil. Hvis du rejser fra Aarhus eller København, kan du forvente at skifte tog i Hamborg, Frankfurt, Paris og Barcelona før du er fremme. Rejsetiden afhænger meget af, hvordan turen strikkes sammen, men takket være hurtige forbindelser er det muligt at komme frem på under 24 timer. Det kan dog sagtens give mening at stoppe i en af byerne undervejs for at få mere ud af den lange rejse.

Zaragoza behøver dog ikke at være den primære destination på din rejse: Mange vælger at besøge byen som en endags- eller weekendtur, mens de opholder sig i Barcelona eller Madrid. Det er super nemt, da der er regelmæssige højhastighedsforbindelser, som er forholdsvis billige, og hvor du kommer frem på kort tid. Zaragozas togstation har også forbindelser til byer som Bilbao, Sevilla og Malaga.

Stationen i Zaragoza hedder Zaragoza-Delicias. Den er enormt stor, så den er heldigvis nem at finde. Forvent at din taske/kuffert skal igennem skal igennem security, inden du går ind i toget. Der er også busser, der kører fra Zaragoza-Delicias, og stationen er travl det meste af dagen.

Findes din ønskede rejse ikke i bookingsystemet, så send os en mail på kontakt@interrailguide.dk – Vi kan klare næsten alle ønsker.

Togforbindelser til og fra Zaragoza

TilRejsetidAfgange per dag
Barcelona 1t 2822
Madrid 1t 19m 19
Valencia3t 09m9
Pamplona/Iruña1t 42m8
Bilbao4t 30m4
San Sebastián-Donostia3t 29m3
Huesca45m 7
Paris 26t 45m 2
Cordoba2t 49m 17
Salamanca 3t 48m8
Sevilla 3t 42m16
Logroño1t 42m7
Granada 4t 22m7
Tarragona2t 40m17
Gerona2t 17m14
Lyon 23t 44m2
Canfranc3t 43m2

Oplevelser i Zaragoza

Når først du er fremme i Zaragoza, er der rigeligt med ting at lave. Byen har en historie, der går cirka 2.000 år tilbage, da det menes, at romerne grundlagde Zaragoza i år 6 fvt.

Samtidig er der også en god mængde moderne attraktioner i Zaragoza. Det er den femtestørste by i Spanien rent befolkningsmæssigt, så det summer af liv udenfor – især når vejret er godt.

Her er vores bud på de tre bedste ting at opleve i Zaragoza:

Basílica de Nuestra Señora del Pilar

Zaragozas dramatiske katedral er opført i gotisk stil, og den er enorm. Du kan nærmest ikke undgå at se den, når du bevæger dig rundt i byen. Den ligger langs Ebro-floden og der er intet bedre end at gå en tur langs floden om aftenen, hvor du virkelig kan nyde udsigten. Lige i nærheden finder vi også en anden katedral, der ligeledes er værd at se, men skriv i første omgang Basílica de Nuestra Señora del Pilar på prioritetslisten.

Adresse: Plaza del Pilar s/n, 50003 Zaragoza

Caesaraugusta Museum

Dette romerske museum ligger lige i hjertet af byen og har taget navn efter Zaragozas oprindelige navn: Man opkaldte i sin tid Zaragoza efter kejser Augustus, der regerede over Romerriget da byen blev grundlagt.

I dag er der ingen tvivl om, at museet er en af de bedste attraktioner i byen. Her kan du gå i dybden med lokalhistorien og lære mere om, hvordan romerne påvirkede kulturen på den iberiske halvø. Via museet er der en rute, der fører videre til de traditionelle romerske bade, samt til det relaterede teatermuseum. Du kan altså opleve en del ved at starte her.

Adresse: Plaza de la Seo 2, 50001 Zaragoza

Aljafería Palads

Den tredjemest kendte attraktion i Zaragoza er Aljafería Palads, som er et glimrende eksempel på maurisk arkitektur. Det blev nemlig bygget af de muslimske maurere tilbage i det 11. århundrede og stilen er tydelig: Paladset er dekoreret med elegante arabiske buer ved indgangene.

Generelt minder Aljafería mest om noget, du typisk ville finde i Nordafrika eller i Mellemøsten, men det står altså her i Zaragoza. Det er et af Spaniens vigtigste og mest kendte mauriske arkitekturværker, og det er et af de få, som står nord for Andalusien.

Igennem årene er Aljafería Palads blevet brugt til mange formål: Først som kongeligt palads, dernæst som hovedkvarter for militæret, og nu som hjemsted for Aragon-regionens lokale parlament. Som turist kan du nemt komme ind at se paladset. Det koster kun 5 euro, men vi anbefaler, at du betaler lidt ekstra og booker en guidet tour, da det giver en bedre oplevelse.

Adresse: Calle de los Diputados s/n, 50003 Zaragoza