Ofte stillede spørgsmål

Her på siden kan du finde svar på de spørgsmål vi oftest får fra vores rejsende. Har du spørgsmål som ikke er besvaret her på siden, skal du endelig skrive en mail til os på kontakt@interrailguide.dk.

Hvor kan man rejse med interrail?

Interrail er gyldigt i 31 lande i Europa. Du kan se hvilke lande der deltager i interrailprgrammet her og hvilke jernbaner der deltager i interrail programmet her.

Hvem kan benytte sig af et interrailpass?

Kort sagt kan alle bruge et interrailpass, så længe man er bosiddende i et EU land. En af de første ting du skal være opmærksom på er hvilken form for interrailpass du skal bruge. Skal du rejse gennem flere lande eller vil du kun rejse i et land? Det er muligt at få billetter til begge typer af interrail. Samtidig er aldersgrænserne for interrailpass afgørende for prisen du skal betale.

Hvornår kan jeg bruge mit interrail pass?

Rejser kan påbegyndes kl. 00.01 på den første gyldighedsdag og skal være afsluttet inden midnat på passets sidste gyldighedsdag.
Interrail passet er gyldigt i det tidsrum, der er skrevet på passet. Hvis passet er gyldigt i en række selvvalgte dage inden for en periode, skal den rejsende notere datoen for rejsedage i passets rejsekalender, før dagens første rejse påbegyndes.
Interrail passet kan bruges fra midnat til midnat på den valgte dag.

Hvad koster et interrailpass?

Prisen for et interrailpass afhænger både af din alder, om du vil rejse på 1. eller 2. Klasse og hvor meget du vil rejse.

Du kan se de forskellige typer af interrailpass og deres priser her. 

Kan jeg få erstattet mit interrail pass, hvis jeg taber det eller det bliver stjålet?

Hvis du taber, eller får stjålet dit interrail pass, udstedes der IKKE et erstatningspass. Sørg derfor for at passe ekstra meget på din interrailpass.

Rejser jeg på 1. eller 2. klasse med mit interrail pass?

Et Interrailpass er gyldigt til den klasse, der er angivet på billetten.
Du kan købe interrailpass til både 1. og 2. klasse. I nogle lande er det ikke muligt at rejse på 1. klasse, hvorfor interrailpass til disse lande kun sælges til 2. klasse.
Rejsende med interrailpass til 2. klasse kan rejse på 1. klasse mod at betale differencen mellem 1. og 2. klasse i lande hvor det er muligt.

Hvordan køber jeg pladsbilletter?

Når du rejser med interrail kan du sagtens rejse uden pladsbilletter. Det betyder dog, at du typisk ikke vil kunne rejse med langdistance-, nat- og lyntog. Vælger du at rejse med disse typer tog, vil der ofte være krav til, at du køber en pladsreservation.

Du kan købe hos den officielle jernbaneoperatør i det land du rejser i eller på stationen, hvor du rejser fra. Det kan være en god ide at være ude i god tid (typisk 2-3 måneder), hvis du vil være sikker på at få en pladsbillet til en specifik afgang.

Hvad er en rejsedag?

Når du rejser med interrail bliver din rejse delt op i rejsedage. Mange typer interrailpass er gyldige til et begrænset antal rejsedage. Det er derfor vigtigt, at du overvejer hvor mange rejsedage din interrailrejse vil tage.

En rejsedag gælder fra midnat til midnat, og du kan rejse med så mange tog du har lyst til på dagen.

Du kan læse mere om rejsedage med interrail her.

Gælder interrailpass til nattog?

Ja. Dit interrailpass er gyldigt på de fleste nattog. Du skal dog være opmærksom på at du oftest skal købe en pladsbillet til nattoget. Her kan du typisk vælge mellem siddepladser, liggepladser og private kupeer.

Gælder interrailpass til busser?

Du kan faktisk bruge dit interrailpass på nogle busruter. Undersøg dine muligheder hos selskabet du vil rejse i bus med eller kontakt os.

Jeg har skrevet forkert dato på min rejsedag. Kan jeg rette den?

Nej! Hvis du kommer til at skrive forkert dato for din rejsedag, må du for alt i verden ikke prøve at rette i dit interrailpass. I stedet skal du skrive den korrekte dato i næste felt for rejsedage. Det betyder at du mister en rejsedag. Vær derfor helt sikker på at du skriver de korrekte informationer i dit interrailpass.

Forsøger du at rette i dit interrailpass risikerer du, at kontrolløren konfiskerer det og giver dig en bøde for at køre med ugyldig billet.

Kan andre bruge mit interrailpass?

Nej. Et interrailpass er strengt personligt og kan ikke bruges eller videregives til andre.

Hvad koster det at rejse med børn?

Børn under 11 år rejser gratis på interrail. De skal dog stadig have et interrailpass som kan fremvises ved kontrol. Husk også at børn i nogle tilfælde også skal betale for pladsbilletter. Dette gælder typisk for børn over 6 år og kan købes til halv pris.

Børn mellem 12 og 17 år rejser på et interrail ungdomspass.

Kan jeg ændre min startdato for afrejse?

Hvis du ønsker at ændre din startdato efter dit interrailpass er udstedt, skal du tilbagelevere dit interrailpass til billetkontoret og bestille et nyt. Du vil typisk blive opkrævet et annulleringsgebyr for dit oprindelige interrailpass.

Hvordan planlægger jeg min rejse?

Det kan virke som en stor opgave at planlægge en interrailrejse. Et godt råd er at finde en start- og slutdestination, og undersøge hvilken rute imellem de to der giver bedst mening for dig at tage.

Du kan se vores 10-trins guide til at komme godt i gang med planlægningen her.