Tag med tog til Polen

At rejse med tog til Polen er let. Oftest går togturen gennem Berlin eller Hamborg.

Polen har bl.a. med hjælp fra EU-midler de senere år moderniseret mange af togene. Specielt regionaltogene er blevet moderniseret. For ikke mange år siden var den eneste mulighed for at booke en togbillet, at man kunne tale polsk, og billetten kunne kun købes i en skranke ved stationen. Tingene har heldigvis forbedret sig, og i dag kan du bestille mange af dine togrejser over nettet. 

Fra Berlin kører der tog direkte til Warzawa, Stettin, Poznan. Togene på første klasse er kun en lille smule dyrere, så det er absolut værd at overveje den ekstra luksus på en forholdsvis lang togtur.

Find billige billetter til Polen

Polske togstationer

Polske togstationer har en fascinerende diversitet af gammelt og nyt. Den måske flotteste og mest kendte af dem alle er Wroclaw Główny, bygget af Kongeriget Preussen tilbage i 1857. Stationen ligger i byen Wrocław i det sydvestlige Polen. I 2010-2012 blev den totalrenoveret for at være klar til EM-slutrunden i fodbold.

I den helt anden ende af spektret har vi den mere futuristiske station Poznań Główny. Poznań Główny er en kæmpemæssig stål og glasbygning beliggende i byen Poznań og med dertilhørende shoppingcenter.

Togenes standard i Polen

Standarden for tog i Polen er noget varieret. Lokaltog og regionaltog har den laveste standard, hvor den højeste standard er hos eksprestogene. Med undtagelse af lokaltog er alle tog opdelt i to klasser. Første og andenklassesvogne. Endvidere er eksprestog og intercity tog ofte udstyret med en separat spisevogn. Du har også mulighed for at overnatte på togene i Polen, da langdistance tog ofte tilbyder sovevogne med sovekupéer. Er man ryger, er det heller ikke så slemt i Polen som i Danmark, da man også på nogle tog stadig har rygekupéer.

Generel info om billetter

Hvis ikke du køber billetterne online, så kan du som alle andre steder også købe din togbillet ved skranken på togstationen. Billetter kan også købes hos konduktøren i toget. Et køb hos konduktøren er dog omfattet af et lille gebyr, hvorfor det anbefales at købe på stationen. Har du ikke en billet kan du blive opkrævet en bøde svarende til den pris din billet ville koste.

Bestil din billet her

Søg efter dine togbilletter og bestil online her. Efter bestilling vil du modtage din billetter direkte i en e-mail. Billetterne skal printes og tages med på din rejse.
Findes din ønskede rejse ikke i bookingsystemet, så send os en mail på kontakt@interrailguide.dk – Vi kan klare næsten alle ønsker.

Rejser du med dyr eller cykler?

For at rejse med dyr eller cykler er der en række betingelser der skal være opfyldt. Har du en hund skal den f.eks. have mundkurv på og små hunde skal fragtes i bure eller kurve. Endvidere skal dyr du transporterer vaccineres mod rabies.

Skal du have din cykel med på togrejsen i Polen, skal du købe en ekstra billet til den. Da Polen ikke er så cykelvenligt et land som Danmark, er det er langtfra alle tog der har specielle stativer til at anbringe cyklerne i. Oftest bliver cyklerne dog placeret i en af endevognene, dvs. enten i forreste eller bagerste vogn.