Tog til Poznan

Tog til Poznan

Tag med tog til Poznan

Du kan komme med tog til Poznan nemt fra Berlin. Denne lille perle ligger kun 250 km fra Berlin, men er relativt ukendt i Danmark. Poznan er en imponerende by med 550.000 indbyggere, en imponerende markedsplads og det smukke gamle rådhus midt i byen.

De hyggelige smalle gyder er fyldt med cafeer og restauranter, så du går ikke forgæves i forsøget på at blive mæt. Prisniveauet i Poznan er meget lavt, så du kan få mange oplevelser for få penge. 

Klimabelastning København – Poznan

tog til poznan
Graferne er delt op i klimaaftryk fra tog-, bil- og flyrejse. Tager du cyklen hele vejen udleder du intet CO2.

Det kan du opleve i Poznan

1. Den gamle markedsplads

Den gamle markedsplads Stary Rynek er et sandt mekka af hyggelige cafeer og restauranter, hvor du for ganske få penge kan nyde en af Poznans lokale øl i en af de mange gårdhaver. Typisk ser caféerne ikke ud af meget udefra, men når du først er trådt ind af døren, bliver du mødt at flotte blomsterprydede gårdhaver.

Stary Rynek huser også et shoppingcenter som er bygget i de bygninger tidligere har fungeret som bryghuse.

2. Se bukkene på rådhuset

Hver dag præcis klokken 12, åbner en lille dør på toppen af rådhuset, hvorfra der kører to bukke ud og slår hovederne sammen tolv gange for at markere dagens midte. Det er en seværdighed som tiltrækker flere mennesker end man ville tro. Hvis du kommer for sent til showet, kan du på rådhusets førstesal beundre det gamle mekanik som tidligere har drevet bukkenes markering.

3. Spise en St. Martins Croissant

St. Martins Croissanten er en af de mest berømte polske specialiteter. Croissanterne må kun laves i Storpolen efter en meget speciel opskrift ifølge EU-certificeringen som er knyttet til croissanten.

Når du har nydt din St. Martins Croissant, kan du opleve hvordan de tilberedes og se hvad de er lavet af på Croissantmuseet Rogalowe Muzeum Poznania. Her kan du også prøve selv at bage din egen specialitet og lære en smule om den lokale dialekt.

Luk menu
×

Kurv