Tog til Budapest

Tog til Budapest

Tog til Budapest

Der er flere afgange dagligt til Budapest. Turen tager ca. 21 timer, og de kan arrangeres, så du kan sove på vej ned til byen. Ofte går turen gennem Hannover Berlin eller Wien. Som skrevet i artiklen om Budapest kører der også metro i Budapest. Metroen har 4 linjer, og du kan tilgå metroen fra de 4 banegårde som ligger i Budapest.

Bestil din billet her

Søg efter dine togbilletter og bestil online her. Efter bestilling vil du modtage din billetter direkte i en e-mail. Billetterne skal printes og tages med på din rejse.
Findes din ønskede rejse ikke i bookingsystemet, så send os en mail på kontakt@interrailguide.dk – Vi kan klare næsten alle ønsker.

Til og fra Budapest med tog

Budapest er en fantastisk by at være i, hvis du skal udforske andre storbyer i Central og Østeuropa. Du har et væld af muligheder, og de fleste byer ligger alle sammen forholdsvis tæt på. F.eks. Wien, Bratislave, Prag, Salzburg og Ljubljana.

Forbindelser fra Budapest

TilRejsetidAfgange per dag
Wien 2t 3818
Prag 6t 33m12
Bratislava 2t 22m13
München 6t 50m16
Salzburg 5t 12m18
Berlin 10t 55m13
Ljubljana 7t 40m11
Zagreb5t 30m6
Paris 13t 01m13
Milano12t 35m18
Venedig Santa Lucia10t 24m11
LInz 4t 04m18
Warszawa 9t 44m9
Zürich10t 40m13
Innsbruck7t 04m13
Venedig10t 12m11
München 6t 50m16
Dresden 9t 03m11

Budapest Metro

Metroen i Budapest stammer tilbage fra 1896, og den består af i alt 52 stationer og 4 linjer. Linje

M1: Den gule linje går mellem Vörösmarty tér og Mexikói út. Dette var faktisk den første metrolinje på kontinentet (London var lidt tidligere ude) og blev som sagt indviet i 1896.

M2: Den røde linje går mellem Déli pályaudvar and Örs vezér tere.

M3: Den blå linje går mellem Újpest Központ and Kőbánya-Kispest.

M4: Den grønne linje går mellem Kelenföld vasútállomás and Keleti pályaudvar.

Stationerne åbner omkring 04.30 og lukker igen omkring 23.30.

En god idé er at købe billet til metroen i bladkiosker, automater eller små butikker. På den måde kan du undgå kø, da der ofte godt kan være en del kø ved stationen. Du kan dog risikere, at du skal bruge lidt tegnsprog, når du køber din billet i eksempelvis en kiosk, da det ikke er alle der taler engelsk. Hvis du rejser med hund, ekstra stor bagage eller cykel, skal du huske at betale et ekstra tillæg til rejsen.

På cykel i Budapest

En let måde at komme rundt på i Budapest er med cykel, og Budapest har indenfor de seneste år investeret meget i cykel-infrastrukturen. Det er utrolig let og billigt at leje cykler i Budapest. Ligesom i f.eks. København kan de lejes gennem dit hotel, direkte på gaden eller gennem turistbureauer mm.

Det kan du opleve i Budapest

Historiske bygninger, en flot og romantisk flod og billige restaurantbesøg. Budapest rummer alt hvad du har brug for til en fantastisk ferie. På den ene side har vi Buda, der er præget af bakker og bjerge. På den anden side har vi Pest, som er den pulserende bymidte. Disse 2 bydele er forbundet med flere broer, der tilsammen udgør Budapest.

1. Ruinbarer

Er der noget Budapest er kendt for, så er det deres ruinbarer. En af de mest kendte er Szimpla, som åbnede i 2002 i en nedlagt gammel fabrik. Stedet er et hit for byens bohemer og unge rejsende fra hele verden. Dog er der også plads til os andre mere almindelige dødelige turister. Et sted der absolut er et besøg værd.

2. Spabade

En anden ting Budapest er kendt for, er de berømte termiske bade, som efterhånden er blevet en fast del af kulturen i Ungarn. I Budapest har de været prisgivet gennem mange år ved at have mange varme underjordiske kilder. Disse kilder danner grundlag for spabadene i byen.

Et af de mest kendte og imponerende spabade er Széchenys om stod færdigt i 1913. Spabadet tårner sig op som en stor palads-lignende bygning. Bygningen rummer utallige dampbade, saunaer, massagebænke, naturkilder og pools. Udover Széchenys er der også Gellert termalbad, som også er fantastisk smuk og absolut et besøg værd.

3. Parlamentet

Parlamentet er ikke blot den største bygning i Ungarn, men også en af de mest eftertragtede turistmål i Budapest. Bygningen stod færdig  i 1902 og er hele 268 meter lang. Den har 691 rum, som alle er dekoreret på luksuriøs vis. Efter sigende er der blevet brugt 40 kilo bladguld til udsmykningerne. Du har muligvis set bygningen ude fra floden, men den er absolut også værd at se inde fra. Der er rundvisninger flere gange om dagligt, og hvis du er dansk/EU borger er rundvisningen faktisk gratis. Så husk passet!

Luk menu
×

Kurv