Tog til Zagreb

Tog til Zagreb

Tog til Zagreb

Tag med tog til Zagreb og oplev en af Europas oversete perler. Den gamle østeuropæiske by er endnu ikke blevet overrendt af turister, som mange andre storbyer i Europa. Her kan du finde en autenticitet som du ikke finder i mange andre storbyer. I Zagreb lader det til at indbyggerne er helt indstillet på at leve det gode liv omringet af cafeér, hyggelige sporvogne og gode venner.

Når du står i toget i Zagreb vil du hurtigt blive lullet ind i en afslappende og livsnydende livsstil. I Zagreb går alt i laveste gear og der er altid tid til en kaffepause på en af de mange lokale caféer.


Findes din ønskede rejse ikke i bookingsystemet? Send os en mail på kontakt@interrailguide.dk

Tog til og fra Zagreb

Du kan tage med tog til Zagreb fra bl.a. München, hvor du enten kan vælge at rejse om dagen og nyde den flotte udsigt i bjergene eller tage den tidsbesparende og behagelige rejse med nattoget. Fra Zagreb kan du komme videre mod Serbien, tage mod Italien eller nordpå mod Wien. Du kan se togforbindelser til og fra Zagreb i skemaet her på siden.

Når du ankommer i Zagreb bliver du budt velkommen i en flot stationshal som vidner om tiden hvor Zagreb var et stop på ruten for Orient Ekspressen. Stationen ligger omkring 2 km syd for byens centrum, og du kan finde turistinformation, valutahandlere og billetkontorer på stationen. Udvalget af butikker og spisesteder på stationen er temmelig begrænset, så du skal ikke satse på at få den store kulinariske oplevelse her.

Zagreb station er også et knudepunkt for byens sporvognstrafik. Her kan du finde de fleste af byens sporvognslinier, og skal du til centrum vil du højst sandsynligt skulle med Linie 6. Du kan selvfølgelig også finde taxaer foran stationen, men vi vil anbefale dig ikke at gå glip af en charmerende sporvognstur gennem byen.

Forbindelser fra Zagreb

TilRejsetidAfgange per dag
Budapest 10t 51m2
Ljubjana 2t 18m 7
München 8t 43m2
Zürich 12t 25m6
Wien 2t 17m15
Paris 26t 37m3
Frankfurt 12t 06m3
Venedig 13t 06m 2
Split 6t 06m2
Trieste 13t 04m 2
Salzburg 6t 50m 2
Stuttgart11t 02m2
Beograd 7t 24m1

Det kan du opleve i Zagreb

seværdigheder i zagreb

Museumsbesøg

Over for Zagrebs banegård ligger Kunstpavillionen (Umjetnicki-paviljon), som på Verdensudstillingen i Budapest i 1896 repræsenterede kroatisk kunst. Den blev efterfølgende genopført i Zagreb i 1898. Kunstpavillionen kan sammenlignes med det danske Louisiana, og byder på skiftende kroatiske og internationale udstillinger. Museets imponerende facade vender ud mod pladsen Trg Kralja Tomislav, som er opkaldt efter Kroatiens første konge.

togbilletter zagreb

Den øvre by

På Zagrebs største strøggade finder du verdens korteste tandhjulsbane, som forbinder Zagreb by med den såkaldte øvre by “Gornji grad”. Ved toppen af banen finder du den bedste udsigt over den kroatiske storby, og er du der tidligt på dagen kan du høre kanonen i Lotrscak tårn blive fyret af præcist klokken 12. Kanonens affyring blev i sin tid brugt til at borgerne kunne stille sine ure korrekt, og traditionen er sidenhen overlevet.

tog til zagreb

Lokal brændevin

Efter en lang dag med oplevelser, tandhjulsbaner og cafébesøg kan du runde af med et glas af den lokale brændevin Rakija. Du kan finde den på de fleste barer og caféer, og den kommer i mange forskellige smagsvarianter. Vi taler af erfaring når vi siger at man ikke kan nå igennem alle smagsvarianter på en enkelt aften uden at have ondt i håret dagen efter.