Interrail ruter – Kom nemt afsted

At planlægge interrail ruter kan føles som en stor opgave. Hvor skal du starte din rejse? Hvor langt er det egentlig muligt at rejse? Og kan man overhovedet komme hele vejen til sydeuropa med tog? Der er meget der skal tænkes igennem før du skal afsted på interrail og det er vigtigt at du gør op med dig selv, inden du tager afsted, hvad du forventer af din interrailrejse.

Interrailruter i Europa – Bestil din rejse her

Se vores udvalg af interrailrejser her. Når du har fundet din drømmerejse, bestiller du interrailpass online og modtager typisk dine billetter inden for en uge.

Planlæg selv din interrail – Find struktur i din interrailrute

Vælger du selv at planlægge din rute, er det vigtigt at du finder en form for struktur for din rejse. Vil du på badeferie, storbyferie eller måske vandre i de franske alper?
Det fantastiske ved interrail er at du ikke nødvendigvis behøver at vælge en enkelt ferieform. Du kan sagtens få badeferie i Split, storbyferie i Rom og stadig vandre i de franske alper når du er på interrail. Uanset hvad du vælger gør det din planlægning lettere, hvis du på forhånd har en ide om hvad du gerne vil opleve mens du rejser Europa tyndt med tog.

Når du har fundet ud af hvad du gerne vil opleve på din rejse, skal du til at finde dine destinationer. Vi plejer at sige at du som tommelfingerregel skal finde den første og sidste by du vil besøge. På den måde kan du se, hvilke destinationer der giver bedst mening at rejse til mellem din start- og slutdestination.

Du kan læse meget mere om at planlægge din interrail rejse i vores 10-trins guide.

Du kan selvfølgelig også vælge at tage den helt hardcore tur og simpelthen hoppe på det første og bedste tog og planlægge dine næste stop undervejs på din rejse.

Uanset hvordan du vælger at rejse kan du tage afsted med viden om at du ikke behøver at holde dig til din oprindelige plan, hvis du pludselig får lyst til at tage en afstikker til en anden destination med nogle nye venner du har mødt på din rejse. Derfor kan det også være en fordel ikke at have bestilt alle hostels og hoteller på din rute på forhånd. Selvom det kan gøre at du kommer til at betale en lille smule mere for overnatning, er det en lille pris at betale for at få friheden til at være spontan.

Vælg det rigtige interrailpass

Det er vigtigt at du i din planlægning af din rute også har for øje hvilket interrailpass du vil rejse med. Nogle interrailpasses har et begrænset antal rejsedage inden for en periode, mens du med andre kan rejse ubegrænset i op til tre måneder.

Rammerne for hvor frit du kan rejse afspejles selvfølgelig af prisen, og du bør derfor også overveje om din rute er realistisk i forhold til dit budget for rejsen.

interrail ruter

Rejs frit i Europa!

Rejs frit i 30 europæiske lande med Interrail Global Pass.
Du kan selv sammensætte din billet efter dine rejsebehov.

Nemt, enkelt og billigt.

Når du rejser med et interrailpass kan du som udgangspunkt rejse rundt i hele Europa, uden af skulle forholde dig til om din billet er gyldigt til en given strækning. Du skal dog være opmærksom på at der på nogle ruter er krav til at du køber en pladsbillet og på nogle få ruter er et gebyr for interrailrejsende (typisk på 10-20 euro). Hvis du skal ud og rejse med små private lokalbaner bør du også undersøge om dit interrailpass er gyldigt før du stiger på toget.

Hvis du er i tvivl om hvilket interrailpass der vil være bedst for dig, kan du bare tage fat i os på kontakt@interrailguide.dk. Vi har prøvet at rejse på interrail mange gange og kender efterhånden fordele og ulemper ved alle typer af interrailpass.

Hvor skal du sove og hvad skal du have med?

Når din rute er valgt, du har nogenlunde styr på hvilke tog du skal tage, og hvilket interrailpass du skal rejse med, bør du som det næste overveje dine overnatningsmuligheder. Er du mest til telt og en hyggelig campingplads? Kunne du tænke dig at sove ved en lokal eller, eller måske bo på et lækkert hostel? Mulighederne er mange. Her kan vi anbefale vores sektion om interrail overnatning, hvor vi har lavet udførlige guides til hvordan og hvor du kan overnatte når du er på interrail i Europa.

Tjek også vores pakkeliste ud. Her finder du en liste over de mest nødvendige ting du bør tage med når du skal på interrail. Husk at det gælder om at pakke let og effektivt. Du kommer til at gå mange kilometer med din baggage, så det holder ikke at tage hele garderobeskabet med på ryggen.

Slow travel interrail

Det at rejse med tog er mere end bare at flytte sig fra A til B. Selve tiden du kommer til at bruge på skinnerne er en del af oplevelsen. Når du rejser med tog får du et meget bedre indblik i et lands geografi, natur og udstrækning. Samtidig er der en form for ro og afslappethed i at læne sig tilbage og se landskabet suse forbi. Interrail er på mange måder en mere indlevende måde at rejse på, som du næppe kommer til at opleve andre steder. Du kan endelig få tid til at læse den bog der har ligget i reolen og givet dig dårlig samvittighed alt for længe. Du får simpelthen tid til at gøre de ting som man glemmer i en travl hverdag. Hvornår har du egentlig sidst sat dig med et par gode venner og spillet kort og bare snakket og hygget uden at blive forstyrret af telefonen, computeren eller TV’et? Du kan også opsøge andre interrailere, eller bare lokale rejsende, til en god snak, mens i ser landskabet suse forbi.

Du vil blive overrasket over hvor nemt det er at finde nye venner når du rejser med interrail.