Interrailrute – fra A til B og meget mere

At planlægge interrail ruter kan være en stor opgave. Der er meget der skal tænkes igennem før du skal afsted på interrail. Vi har lavet et overblik over de vigtigste ting du skal overveje når du planlægger din interrail rute.

Distancerne kan være store og ambitionerne om hvad man vil se, endnu større. Vi har derfor forsøgt at gøre opgaven lidt mere overskuelig for dig. Du kan finde forslag til interrail ruter og seværdigheder her på siden, eller læse dig til gode råd til planlægningen af din interrail tur.

Interrail ruter mellem de største europæiske byer

På vores kort kan du se hvor lang tid det tager mellem de store byer i Europa.

RuteRejsetid
Paris – Amsterdam3 timer 20 minutter
Paris – Barcelona6 timer 15 min
Madrid – Barcelona2 timer 45 minutter
Paris – Geneve3 timer 5 minutter
Paris – Rom11 timer 15 minutter
Rom – Venedig3 timer 5 minutter
Amsterdam – Berlin
6 timer 20 minutter
Berlin – Prag4 timer 40 minutter
Prag – Wien4 timer 25 minutter
Wien – Budapest2 timer 50 minutter

Når det kommer til at vælge en interrail rute, er der mange muligheder, og det er egentlig kun dig selv der sætter grænsen for, hvor turen skal hen og hvor lang tid du ønsker at være i den enkelte by eller det enkelte land. De fleste sider anbefaler dog interrail ruter igennem europæiske storbyer, balkanruten, middelhavsruten etc. Selv har vi valgt at dele vores forslag til interrail ruter op i følgende kategorier: Vesteuropa, Østeuropa og Centraleuropa.

Når din rute er valgt, og du har nogenlunde styr på hvilke tog du skal tage, bør du som det næste overveje dine overnatningsmuligheder. Er du mest til telt og en hyggelig campingplads? Kunne du tænke dig at sove ved en lokal eller, eller måske bo på et lækkert hostel med andre unge? Mulighederne er mange. Her kan vi anbefale vores sektion om interrail overnatning, hvor vi har lavet udførlige guides til hvordan og hvor du kan overnatte når du er på interrail i Europa.

Det at rejse med tog er mere end bare at flytte sig fra A til B. Selve tiden man bruger på transport, mener vi, er en del af oplevelsen. Når man rejser med tog får man et meget bedre indblik i et lands geografi, natur og udstrækning. Samtidig er der en form for ro og afslappethed i at læne sig tilbage og se landskabet suse forbi. Interrail er på mange måder en mere indlevende måde at rejse på. Denne form for indlevelse er svær at opnå ved at rejse med fly, hvor sanserne ikke bliver stimuleret på samme måde.

interrail rute
Kom godt fra start når du skal planlægge din interrailrute.

Frihed til at være spontan

Det er ikke et must at planlægge din interrail tur ned i mindste detalje, da du netop har friheden til at rejse spontant med interrail. Dog anbefaler vi, at have en løs plan klar som minimum, så du på den måde undgår at spilde din tid og tilmed undgår forsinkelser. Et godt udgangspunkt er at overveje hvor din interrail rutes første og sidste stop skal være. Hvis du ønsker inspiration til at planlægge din interrailrute, kan du se vores skræddersyede ruter gennem byerne i Europa, hvor vi guider dig til de bedste oplevelser og attraktioner. I forlængelse af din rute, kan du også finde detaljerede rejseplaner i Europa, her anbefaler vi en tidsplanlægger som du kan finde her.


Find forslag til interrail ruter her

Luk menu
×

Kurv