Interrail Global Pass

Interrail Global Pass

Rejs i hele Europa med Interrail Global Pass

Interrail Global Pass giver dig mulighed for at rejse i 31 europæiske lande. Prisen er fast uanset hvor mange lande du vælger at rejse gennem. Der er mange forskellige muligheder for at sammensætte dit Global Pass, så det passer lige til dine planer. Interrail Passet gælder i en periode fra 15 dage til 3 måneder og du kan samtidig vælge, om du vil rejse ubegrænset i perioden eller kun rejse på udvalgte dage.

Her gælder dit Global Pass
Belgien, Bosnien og Hercegovina, Bulgarien, Danmark, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Irland/Nordirland, Italien, Kroatien, Litauen, Luxembourg, Makedonien, Montenegro, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Schweiz, Serbien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyrkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.

Begrænset gyldighed i Danmark

Når du planlægger din rute, vil du med størst sandsynlighed starte på en banegård i Danmark. Det er vigtigt at du er opmærksom på at dit Interrail Pass kun er gyldigt til én udrejse og én indrejse i det land hvor du har købt dit Interrail Pass.

Du kan altså ikke besøge familien på den anden side af Storebælt med et Interrail Global Pass, eller på anden måde rejse rundt inden for grænserne i det land du har købt billetten i.

Den hyggelige dagbog

Når du rejser med dit Interrail Global Pass, skal du notere dine togrejser på siden “Travel Diary”. Hver gang du stiger på toget er det vigtigt at du først noterer dagens dato og starttidspunkt for din rejse.  Dit Interrail Pass er først gyldigt når dette er udfyldt – og det er så møg ærgerligt at skulle betale 50-70 € i bøde. Vi har dog mødt en del togkontrollører som er flinke til at give en 30 sekunder til at udfylde det hvis man har glemt det.

interrail global pass
Husk at notere dine rejsedage i din rejsedagbog

En rejsedag gælder fra midnat til midnat. Det vil sige at hvis du springer på toget klokken 00:01, så har du 23 timer og 59 minutter du kan rejse i på en enkelt rejsedag. Tager du derimod toget klokken 19:00 og er fremme ved din destination næste morgen, vil din rejse tælle to rejsedage.

I toppen af din rejsedagbog finder du en sektion hvor du skal udfylde dato for din ind- og udrejse – altså den dag du tager afsted og den dag du kommer hjem igen.

Bonussen ved at være grundig med din rejsedagbog er, at det er en god souvenir at have når du kommer hjem igen.

Pladsreservation på Interrail

Når du først er taget afsted på interrail, vil du hurtigt opdage at der er en del ruter som kræver pladsreservation. Dit Interrail Global Pass gælder ikke som pladsreservation, og du kan risikere ikke at kunne komme med toget, hvis du ikke har reserveret plads på forhånd.

Du skal derfor undersøge vilkårene på din rute inden du stiger på toget og købe en eventuel pladsreservation før du skal afsted. Du kan finde vilkårene for det tog du skal med på jernbane-selskabets hjemmeside, eller på billetkontoret på stationerne.
Mange selskaber har også apps du kan downloade.

Hvem kan rejse med Interrail Global Pass?

De generelle betingelser for at rejse på interrail er at, så længe du er europæisk statsborger, så kan tage afsted.

Unge mellem 12 og 27 får en særlig rabat på billetten og det samme gælder personer over 60. Børn under 4 rejser gratis og uden billet i følge med en voksen. Vær opmærksom på at nogle ruter kan kræve at dit barn sidder på skødet af dig, hvis toget er fyldt. Børn mellem 4-11 rejser på et børnepass, som også er gratis. Du kan have to børn med per voksne rejsende. Er I to voksne kan I altså have 4 børn med.

Interrail One Country Pass

Har du planlagt kun at rejse i et enkelt land, behøver du ikke at købe et Global Pass til alle 31 lande. Det er nemlig muligt at købe et (billigere) Interrail Pass som kun er gyldigt i et land.