Interrail i Kroatien

Har du været på interrail i Kroatien? Hvis ikke, så kan det absolut anbefales. Denne anbefaling tager udgangspunkt i en 10-12 dages interrail-rejse til Dubrovnik, Split, nogle kroatiske øer og til sidst Zadar. Vi har ikke selv været på denne tur, men har fået den anbefalet af flere interrail-rejsende!

Interrail turen starter i Kroatiens sydligste storby Dubrovnik, for efterfølgende at rejse op ad den kroatiske kyst.

I Dubrovnik kan du udforske den gamle bydel, hvis vidunderlige marmorbelagte gader og barokke bygninger er blevet totalt genoprettet efter krigen i 1991. Du vil også hurtigt finde ud af hvorfor Game Of Thrones valgte lige netop denne charmerende middelalderby som lokation for deres optagelser!

interrail kroatien
Udsigt over Dubrovnik om aftenen

Dubrovnik byder på afslappet og hyggelig stemning. Byen rummer mange hyggelige barer og restauranter.

Næste dag går turen til Kroatiens andenstørste by: Split. Split er faktisk på UNESCOs verdensarvsliste, og det er der en grund til! Du ankommer om eftermiddagen lige til tiden til at udforske den gamle bydel og smage på nogle af de lækre fiskerestauranter, og ikke mindst slukke tørsten i nogle i de hyggelige barer og pubber.

Efter nogle dage i Split, kan det være en mulighed at tage ud til den glamourøse ø Hvar. Her kan man med kajak udforske de smukke Pakleni Islands eller vandre op til Spanjola fortet (Fortress Spanjola). Søg på Tripadvisor og se de lækre billeder!

Efter nogle dage på øen Hvar og i Split, kan du tage en hurtig bustur til Siebenik. I denne smukke havneby kan du vølge at spendere nogle timer eller, for derefter at tage færgen til Obonjan Island – læs mere om øen her.

sibenik interrail

Her er der mulighed for at tjekke ind på campingpladser i lækre 4 personers bell tents. Øen har masser af aktiviteter at fordrive tiden med. Alt fra massage og yogaklasser, Paddleboarding og foredrag og workshops, og selvfølgelig DJ og fest om aftenen. Efter nogle afslappende dage På Obonjan Island kan du vælge at fortsætte til sidste stop på turen som er Zadar.

teltophold interrail
Et af de telte man kan bo på når man ankommer til Obonjan Island.

Som mange andre kystbyer i Kroatien har Zadar også nogle fantastiske strande og blå himmel, men det der gør Zadar endnu mere spektakulær, er den fantastiske natur lige uden for døren som Pag og Krka National Park. I Zadar kan du udforske den gamle bydel, eller alternativt tage en tur ud på en af øerne, tage på snorkeltur, eller blot dandere den. Det er jo ferie 😊

En lækker ferievideo fra Zada

Næste morgen kunne turen gå til til Krka National Park, hvor du kan se det flotte blå hav, svømme i enorme vandfald og se nogle af de lokale dyrelivssteder. Du kan evt. time det med at komme tilbage omkring solnedgang – meget passende, da solnedgange i Zadar er blevet kaldt den smukkeste i verden. Tjek #zadarsunset på instagram. Slut din tur med forhåbentlig nye bekendtskaber, samt en hel masse oplevelser rigere fra en fantastisk interrail ferie i Kroatien.

Skriv evt. til os hvis du skal have hjælp til planlægningen af turen. Du kan også bestille interrail pass gennem os her.

God rejse.


Interrailrejse

Sådan planlægger du den perfekte interrailrejse (2023 guide)

Hvis du går og overvejer at tage på en interrailrejse i løbet af 2023, så er du kommet til det rette sted. Vi vil i løbet af denne artikel dele vores bedste råd og tips til at planlægge en succesfuld ...
Gå til artikel