Sådan planlægger du den perfekte interrailrejse (2023 guide)

Sådan planlægger du den perfekte interrailrejse (2023 guide)

Hvis du går og overvejer at tage på en interrailrejse i løbet af 2023, så er du kommet til det rette sted. Vi vil i løbet af denne artikel dele vores bedste råd og tips til at planlægge en succesfuld interrailrejse.

Uanset om du vil besøge Europas storbyer, opleve Europas smukke landskaber eller noget helt tredje, så kommer vi her med vores bud på hvordan du får den perfekte interrailrejse.

Interrail er mere populært end nogensinde før

Rejseformen interrail er blevet mere populært end nogensinde før. En undersøgelse viser at interessen for interrail kan skyldes dyrere flybilletter, større fokus på klimaet og generelt ændrede vaner. Det er specielt blandt de unge at interessen er steget, men også familier og ældre mennesker. Ifølge DSB var der fra januar til og med juni 2022 solgt 10.786 interrailpas. Sammenlignet med 2019, blev der i samme periode solgt 7992 interrailpas. Vi fra interrailguide.dk er netop også hjemvendt fra en interrailrejse rundt i Europa, og det kan helt klart anbefales!

Start med at vælge rute

Som noget af det første, bør du overveje hvilken rute du godt kunne tænke dig at begive dig ud på. Der findes virkelig mange muligheder og forskellige ruter, og det kan derfor godt være svært at vælge, men først er der nogle ting du kan overveje:

 • Har du nogle specifikke destinationer du gerne vil besøge på din rejse? Har du et specifikt mål om at skulle besøge alle Europas hovedstæder i løbet af din rejse? Eller ønsker du blot at rejse uden nogle specifikke mål?
 • Hvad ønsker du at opleve af seværdigheder på din rejse? Er du generelt meget kulturel, eller er du mere til azurblåt hav og fine sandstrande?
 • Hvordan ønsker du at vejret skal være? Er der en bestemt sæson du gerne vil rejse i? Hver sæson har sine fordele og derfor bør du overveje, hvad der passer bedst til dine ønsker.

Når du efter dine overvejelser har valgt en rute at tage udgangspunkt i, bør du overveje hvor længe du ønsker at rejse. Der er stor forskel på hvor langt man kan nå med tog, alt efter om man rejser i 14 dage, 30 dage eller 60 dage.

Vælg derefter hvor længe du vil rejse

Det er meget forskelligt hvor længe folk vælger at være afsted på en interrailrejse. Det kommer helt an på dine præferencer og hvad du ønsker at opleve i løbet af din rejse. Jo mere du ønsker at se og opleve på din rejse, desto længere bør du være undervejs. Hvis du ønsker mere afslapning på din rejse og nyde de steder du besøger, bør du vælge en lidt længere rejse, så der også er tid til afslapning undervejs. Her er det også vigtigt at understrege, at man ikke bør føle sig presset til at se så mange steder som muligt på en interrailrejse. Du bør altså finde den løsning som passer bedst til dine behov og ønsker, for en behagelig og vellykket rejse. Nedenfor giver vi dig et overblik over de mest almindelige typer af interrail pas:

 • Interrail Global Pass: Dette pas giver dig adgang til togrejser rundt i hele Europa og der er derfor et væld af muligheder med dette pas
 • Interrail One Country Pass: Dette pas giver dig adgang til udelukkende at rejse i et land i Europa og derfor er der nogle begrænsninger på dette pas
 • Interrail Flexi Pass: Her har du mulighed for at vælge antal rejsedage indenfor en bestemt tidsperiode
 • Interrail Premium Pass: Adgang til rejse i hele Europa, inkl. fordele heriblandt rabat på udflugter og færgeafgange

Pakkeliste

Når du har besluttet dig for hvilken rute du vil begive dig ud på, og har fastsat antal rejsedage, så kommer der her vores bud på en pakkeliste til din interrailrejse:

 • Pas
 • Telefon inkl. oplader
 • Kontanter (OBS: valuta)
 • VISA/Mastercard
 • HUSK at have styr på din rejseforsikring
 • Tøj og sko udvalgt til den sæson du rejser i
 • Toilettaske
 • Medicin
 • Powerbank
 • Solbriller og solcreme (hvis det er varmt)
 • Høretelefoner
 • Pude og evt. et tæppe (overnatning i toget)
 • Snacks og slik til de lange togture

Husk dog på at det kan være meget forskelligt fra person til person hvad man ønsker at have med på sin interrail-rejse. Dog er det en god ide ikke at pakke for mange unødvendige ting, da din rygsæk skal med dig på alle dine rejsedage. Derfor anbefaler vi også, at du tager en mindre taske med til dine vigtigste ting.

Vigtigt med en god rygsæk til din interrailrejse

Det er en meget god ide at anskaffe sig en god rygsæk, når man begiver sig ud på interrail. Det vil gøre rejsedagene nemmere, da en rygsæk er mere behagelig at gå med i stedet for en kuffert. Hvis du er i tvivl om hvilken rygsæk du skal vælge, kommer vi her med nogle ting du bør overveje, før du køber en rygsæk:

 1. Størrelse: Det er vigtigt at vælge en størrelse rygsæk der passer til din rejse, alt efter om du rejser 10 dage, 30 dage eller 60 dage. Det vigtigste er dog at du har plads til det vigtigste udstyr. Dog skal man have i mente, at rygsækken skal med på alle rejsedage, og den derfor bliver mere besværlig jo større den er.
 2. Komfort: Vælg en rygsæk med en god komfort, da du ofte skal gå med din rygsæk undervejs og til tider også længere ture. Det er derfor vigtigt at du vælger en rygsæk med gode justerbare stropper, så den passer perfekt til dig og din krop.
 3. Materiale: Vælg en rygsæk i slidstærkt materiale, da rygsækken bliver udsat for meget i løbet af en dag. Derudover kan det være relevant at overveje at købe et regnslag til din rygsæk, alt efter om det i forvejen er integreret i rygsækken.
 4. Funktioner: I dit valg af rygsæk bør du overveje, hvilke funktioner du undervejs på din interrail-rejse kunne få brug for. Det kan være du gerne vil have nogle lommer der er let tilgængelige. Her er det dog vigtigt at tænke på sikkerheden, som gennemgåes nedenfor.
 5. Sikkerhed: Det kan være en meget god ide at anskaffe sig en lås til de forskellige lynlåse på din rygsæk, for at sikre at dine værdigenstande ikke bliver stjålet i løbet af din rejse.

Når du har fundet den rigtige rygsæk, pakket dine ting og bestilt dit interrailpas, så er det bare at hoppe ombord og nyde din rejse! Vi fra Interrailguide.dk ønsker dig en fantastisk rejse 🙂