Interrail pakkeliste

Interrail pakkeliste

Interrail pakkeliste

Husk lige tandbørsten

Har du tjekket din interrail pakkeliste inden toget er kørt ind på perronen? Du venter med spænding på at drage ud på eventyr i forskellige europæiske lande. Tasken er pakket, og om et kort øjeblik stiger du ind i det transportmiddel, der skal fragte dig rundt i Europa. Hvordan skal din interrail pakkeliste se ud? Det prøver vi her at give et bud på.

Ud fra vores egne erfaringer har vi lavet en liste af ting, som er helt essentielle for dig at have med på din interrail gennem Europa.

De nødvendige ting

Der er ting på din interrail tur som er absolut nødvendige. Det kan være vigtige papirer, penge og identitetskort. Husk altid at opbevare dine vigtigste ting sikkert og forsvarligt. Det kan være en fornuftig idé at opbevare dine kreditkort og kontanter separat, så du ikke mister alt, hvis du skulle tabe eller få stjålet din pung.

Bliver nogle af dine vigtige ting væk, kan vi anbefale en lille GPS tracker, så du let kan finde dine ejendele igen. Vi kan f.eks. anbefale disse fra Elgiganten.

interrail pakkeliste

Pas

Du kommer ikke langt uden for Danmark uden at have dit rødbedefarvede med i lommen. Passet er derfor en af de vigtigste ting at pakke til din interrailtur. Tag eventuelt en kopi af dit pas og tag det med. Så kan du have det med som ID, hvis du for eksempel skal på bar og ikke vil miste dit pas i nattelivet.

interrailkort

Kreditkort

Et normalt Dankort virker ikke nødvendigvis i udlandet. Tjek derfor om dit kort er et Visa- eller Mastercard. Er du i tvivl så tag fat i din bank.

interrail forsikring

Det blå sygesikringsbevis

Det gule sygesikringskort gælder som udgangspunkt i Danmark, så du skal derfor have det blå EU sygesikringskort med. Har du ikke et blåt sygesikringskort, kan du bestille det på borger.dk Evt. også forsikringskort eller app som bevis for din rejseforsikring. De fleste forsikringsselskaber tilbyder rejseforsikring, og har også en app tilknyttet som bevis for din rejseforsikring.

interrailbilletter

Interrailpass og billetter

Det er surt at blive afvist på første afgang og efterladt på perronen, fordi du har ladet dit interrailpass ligge derhjemme. Husk også eventuelle pladsbilletter du har købt på forhånd. Pak gerne dine billetter i den rækkefølge som du skal bruge dem i. Så sparer du tid på at skulle rode hele bunken igennem hver gang du skal fremvise billet.

interrail rejsegrej

Toiletgrej

Husk din tandbørste, tandpasta, fugtighedscreme, solcreme – hvis du rejser om sommeren – hårprodukter, hårelastikker, neglesaks, deodorant, parfume, shampoo og sæbe.

interrail rygsæk

Rygsæk

Den her er måske lidt for åbenlys og svær at glemme. Men det er vigtigt at overveje dit valg af rygsæk. Du kommer til at rejse mange kilometer med mange kilo i din rygsæk og det er vigtigt at du har en der passer godt til dig og din ryg. Vi har god erfaring med Trespass Trek 66l som har en god størrelse og som sidder godt på ryggen.

interrail taskelås

Hængelås

En hængelås kan hurtigt blive din nye ven på din interrail. Mange steder er der lockers, hvor du kan låse din taske inde, og der er typisk et gebyr på et par euro, hvis du skal leje en på hvert hostel du bor på.

interrail telefon

Telefon + oplader

Telefonen er en af de ting vi typisk har på os hele døgnet, og på interrail kan du bruge den både til at finde vej, men også have hurtig adgang til dine reservationer. Du kan få flere kort-apps som kan køre offline og de fleste tog har stik til at du kan oplade din telefon på turen. .

De vigtige ting

Vi behøver nok ikke at fortælle dig at du skal huske at tage tøj på inden du går ud af døren for at rejse med tog rundt i Europa. Men vi vil råde dig til at undersøge klimaet i de byer du skal til, så du ikke ender med at stå med din islandske sweater i 40 graders varme i Milano.

Vær også opmærksom på at nogle hostels ikke tilbyder dyner eller håndklæder. Sørg derfor altid at have en sovepose og et håndklæde med i rygsækken.

tøj til interrail

Tøj til det hele

Rejser du om sommeren er det godt at have masser af shorts, t-shirts og et sæt badetøj med i bagagen. Men husk også at have lange bukser og et par trøjer med til de kolde aftener og lidt pænt tøj hvis du skal ud og male byen rød en aften.

Håndklæde

Alt efter hvordan du overnatter på din interrail, vil du muligvis komme ud for at der ikke er et håndklæde lagt frem til dig om morgenen. Mange hostels tilbyder ikke håndklæder, så sørg for at have et hurtigtørrende håndklæde med i tasken.

vandresko til interrail

Gode sko

Du kommer til at gå mange lange ture på din interrail, og det er derfor vigtigt at du har fodtøjet i orden. Et par gode sneakers, eller vandresko er nærmest uundværlige på interrail. Husk også et par pæne sko til når du skal på bar eller restaurant.

powerbank rejse

Powerbank

Der er mange tog som har stik til at oplade din telefon. Men det er langt fra i alle tog du kan oplade telefonen eller få plads ved et stik. Tag derfor en powerbank med på rejsen. Så er du sikker på at du altid har strøm på.

De knap så vigtige ting

Når du rejser på interrail vil du have rig mulighed for at opleve unikke landskaber fra din vinduesplads i toget. Dog kan dette blive lidt ensformigt på en 9-timers togtur. En bog, et spil eller andre former for underholdning er derfor værd at overveje til din interrail.

1. Et spil kort
2. Backgammon eller skak i miniudgave
3. En god bog eller e-bøger

Hold styr på finanserne

Det kan være en god ide at have en betalingsløsning med på din rejse, hvor du ikke betaler for mange gebyrer når du bruger dit kort og hæver kontanter.
Du kan for eksempel få en gratis konto og et gratis kort hos Revolut, og slippe for at betale gebyrer når du bruger dit kort.


Nu har du styr på hvad du skal pakke – Men hvad med ruten?