Interrail i Østeuropa

Prag – Warszawa – Bratislava – Ljubjana – Wien

Oplev det autentiske Østeuropa med interrail

Vil du opleve anderledes og traditionsrig kultur? På vores interrail rute igennem Østeuropa kan opleve store historiske begivenheder, autentiske traditioner og unikke samfund. Samtidig er interrail i Østeuropa et godt bud på en billigere interrail oplevelse.

Vores anbefalede rute i Østeuropa går fra Prags historiske centrum, gennem bl.a. Warszawas imponerende natur og ender i Wien, hvor du kan opleve et samfund som i høj grad lever selvforsynende.

prag interrail

Prag – Tilbage til fortiden

Lad dig føre ned af det historiske spor, mens du får en klar fornemmelse af Prags spektakulære kultur, når du besøger byens ældste bydel, Staré Mesto, der i daglig tale kaldes ’Den Gamle Bydel’. Denne del af byen tager dig på en tidsrejse tilbage til Middelalderen, for den minder mest af alt om en rekonstruktion af en by fra denne tid. Indsnus hele oplevelsen ved at tage på én af de finurlige restauranter, som byder på gamle, tjekkiske specialiteter.

Læs mere om Prag her og find information om togforbindelser til og fra byen.

warszawa interrail

Warszawa – Et genopbygget krigsrum

Rejsetid fra Prag: 8 t 40 m, 0 skift på ruten

Under 2. Verdenskrig blev store dele af Warszawa ødelagt, men det betyder ikke, at du ikke stadig kan få hele den historiske stemning omkring byen. Det gamle Warszawa er nemlig – efter mange ødelæggelser – blevet genopbygget. Dyk ned i en historisk tidslomme i de brostenbelagte gader, som den polske befolkning kalder Stare Miasto. I 1980 blev byen en del af UNESCOs liste over verdensarv for vigtige kultursteder og er derfor det oplagte sted at søge hen for kulturbegejstrede sjæle. Bydelen er unik og ligner ved første øjekast et museum men huser altså helt almindelige Warszawanske beboere.

Læs mere om Warszawa og her og find information om togforbindelser til og fra byen.

bratislava interrailrute

Bratislava

Rejsetid fra Warszawa: 9 t 10 m. 2 skift på ruten

Som tidligere kejserrige rummer Bratislava en af Europas ældste historier. Udforsk ét af byens historiske spor ved Devín Slot, hvor du, midt i fortællingen om den gamle slotsruin, kan nyde en fantastisk udsigt ud over byen. Slottet ligger på en klippetop midt i mellem en skøn natur med vand til den ene side og skov på den anden. Ruinen vidner om et historisk levn, og bygningsresterne står tilbage fra flere forskellige tidsperioder som romertiden og renæssancen. Adskilt ligger et vagttårn, der går under navnet Jomfrutårnet – her siges det, at flere kvinder er sprunget i døden.

Læs mere om Bratislava her og find information om togforbindelser til og fra byen.

interrailrute ljubjana

Ljubljana

Rejsetid fra Bratislava: 7 t 27 m. 2 skift på ruten

Ljubljana er kendt for sit charmerende marked, som har åbent hver dag. Her mødes de lokale, så du kan komme helt tæt på den slovenske kultur. Markedet er et sandt madmekka, hvor de lokale kvinder opsætter boder med hjemmeavlet frugt og grønt, frisk fisk og smagfulde krydderier. I sommersæsonen, der strækker sig fra marts til oktober, er der hver fredag ’Open Kitchen’ – et særligt arrangement med nogle af de bedste kokke i Slovenien, der laver mad direkte fra markedets boder. Det er ikke kun maden men også arkitekturen, der er interessant i Ljubljana. Som afrunding på markedet står Jože Plecniks smukke arkade og markedsbygning.

Læs mere om Ljubljana her og find information om togforbindelser til og fra byen.

interrailrute wien

Wien

Rejsetid fra Ljubjana: 9 t 7 m. 3 skift på ruten

Banker dit hjerte for musik? Så skal du tage til Wien, hvor du ikke kan undgå at stifte bekendtskab med musikalske oplevelser på den ene eller anden måde. Byen er gennem årene blevet omtalt som ”musikkens centrum”. Du må derfor heller ikke snyde dig selv for at gå til en koncert eller overvære et operastykke. I Wien er det særligt den klassiske musik der er udbredt, og der er et væld af muligheder for at få en unik oplevelse med hjem i rygsækken. De tre største operahuse i Wien er Volksoper, Staatsoper og Theater an der Wien, mens Gyldne sal hver aften afholder koncerter både med ukendte og verdenskendte kunstnere.

Læs mere om Wien her og find information om togforbindelser til og fra byen.