Oplev det autentiske Østeuropa

Vil du opleve anderledes og traditionsrig kultur? På vores interrail rute igennem Østeuropa kan opleve store historiske begivenheder, autentiske traditioner og unikke samfund. Samtidig er interrail i Østeuropa et godt bud på en billigere interrail oplevelse.

Vores anbefalede rute i Østeuropa går fra Prags historiske centrum, gennem bl.a. Warszawas imponerende natur og ender i Wien, hvor du kan opleve et samfund som i høj grad lever selvforsynende.

interrail østeuropa rute
Anbefalet interrail rute i Østeuropa: Prag > Warszawa > Bratislava > Ljubljana > Wien

Prag

Interrail Prag
Prag er særligt kendt for sine smagfulde tjekkiske øl og smukke, historiske arkitektur, der indbyder til vandring ned gennem de overraskende gader.

Tilbage til fortiden

Lad dig føre ned af det historiske spor, mens du får en klar fornemmelse af Prags spektakulære kultur, når du besøger byens ældste bydel, Staré Mesto, der i daglig tale kaldes ’Den Gamle Bydel’. Denne del af byen tager dig på en tidsrejse tilbage til Middelalderen, for den minder mest af alt om en rekonstruktion af en by fra denne tid. Indsnus hele oplevelsen ved at tage på én af de finurlige restauranter, som byder på gamle, tjekkiske specialiteter.

Verdens ældste bro

Fortsæt historiefortællingen på Karlsbroen, som går for at være Prags mest kendte attraktion. Tidligere kaldte tjekkerne den for ”Stenbroen” eller ”Pragbroen”, men den har siden 1870 heddet Karlsbroen. Broens halvanden kilometer lange konstruktion blev opført i det 15. århundrede og har siden da tiltrukket tusinder af turister hvert år. Den er bygget over Tjekkiets længste flod, Vltava og indbyder til en gåtur på de antikke konstruktioner, der forener Den Gamle Bydel med Prags borg. Planlæg gåturen om morgenen, mens den tjekkiske morgensol rejser sig over byen, eller nyd en romantisk aftentur med din udkårne i gadelampernes svage skær.

Spektakulær tidsmåler

Prag er en bemærkelsesværdig by på mange punkter, og det er det astronomiske ur – på tjekkisk kaldet ”orlej” – et levende bevis på. Her kan du holde øje med tiden, for uret er det ældste stadigfungerende ur, som findes i verden. Uret er opført i 1410 i Middelalderen og sidder som facadeblikfang på et gotisk tårn. Hver time kulminerer oplevelsen med urets optræden, der strækker sig fra kl. 09-21 alle sæsonens dage. De omkringliggende fire, finurlige figurer på den astronomiske skive udfører her et spil, hvor de bevæger sig på forskellige vis – figurerne repræsenterer det jordiske livs negative sider.


Warszawa

Interrail Warszawa
I Warszawa finder du et bredspektret sæt af attraktioner, hvad enten du ønsker arkitektonisk finesse, kulturelle indtryk eller bare hyggelig atmosfære.

Et genopbygget krigsrum

Under 2. Verdenskrig blev store dele af Warszawa ødelagt, men det betyder ikke, at du ikke stadig kan få hele den historiske stemning omkring byen. Det gamle Warszawa er nemlig – efter mange ødelæggelser – blevet genopbygget. Dyk ned i en historisk tidslomme i de brostenbelagte gader, som den polske befolkning kalder Stare Miasto. I 1980 blev byen en del af UNESCOs liste over verdensarv for vigtige kultursteder og er derfor det oplagte sted at søge hen for kulturbegejstrede sjæle. Bydelen er unik og ligner ved første øjekast et museum men huser altså helt almindelige Warszawanske beboere.Frodig natur

Byen er kendt for sine frodige naturområder, der indbyder til vandring og udeliv. Tag til Kampions Nationalpark ganske få kilometer nordvest for Warszawa – parken tilbyder store muligheder for et aktivt udeliv, hvor de kilometerlange, krydsende stier er oplagte til både vandring og cykling. Parken rummer forskellige typer landskab lige fra sumper til klitter – noget, som gør parken til en stor naturoplevelse. Det er også det perfekte sted blot at nyde naturen i Polens største park enten på en bænk i solen, under de gamle trætoppe eller på et tæppe i de store græsarealer i selskab med en fyldt picnickurv. 

Royal for en dag

Majestætiske fornemmelser præger desuden den historiske by, og ægte royalister kan på Wilanow-slottet, der ligger 10 kilometer syd for centrum, få stillet deres royale sult i de ældgamle bygninger fra Barokken med et dertilhørende, enestående parkanlæg. Slottet tilbyder en guidet tur rundt i de smukt dekorerede slotsrum, som med sine arkitektoniske finesser fortæller historien om Kong Sobieski III. Kongen erhvervede sig slottet i 1677, men ligesom store dele af Warszawa er det efter 2. Verdenskrigs ødelæggelser blevet restaureret og genopbygget i tråd med det oprindelige udtryk.


Bratislava

interrail Bratislava
Slovakiets største by og hovedstad, Bratislava, er rig på kultur, arkitektur og charme. Byen strækker sig omkring begge sider af floden Donau og har de senere år gennemgået en stor renovering, som har været medvirkende til byens stigende popularitet.

Religiøs arkitektur

Snyd ikke dig selv for en rundvisning i Bratislavas ældste kirke, Franciskanerkirken, fra det 13. århundrede. Gå på opdagelse og mærk kirkens mystiske stemning indkapslet af de høje, hvælvede lofter, smukke statuer og en spirende detaljerigdom. Kirken tilbyder en unik, autentisk og – ikke mindst – speciel atmosfære. Det religiøse kunststykke rummer tilmed det gotiske Sankt Johannes Kapel bygget i to etager, hvoraf den nederste afdeling tidligere blev benyttet til begravelse af adelsfamilier i Bratislava.

Dødspændende ruin

Som tidligere kejserrige rummer Bratislava en af Europas ældste historier. Udforsk ét af byens historiske spor ved Devín Slot, hvor du, midt i fortællingen om den gamle slotsruin, kan nyde en fantastisk udsigt ud over byen. Slottet ligger på en klippetop midt i mellem en skøn natur med vand til den ene side og skov på den anden. Ruinen vidner om et historisk levn, og bygningsresterne står tilbage fra flere forskellige tidsperioder som romertiden og renæssancen. Adskilt ligger et vagttårn, der går under navnet Jomfrutårnet – her siges det, at flere kvinder er sprunget i døden.

Fyld maven med slovakiske specialiteter

Når historiesækken er fyldt og fødderne ømme af de lange gåture, bør du tage et hvil på én af byens mange restauranter, som serverer ægte, slovakiske nationalretter. Prøv Bryndzové halusky fyldt med smagfuld fåreost, rå og fintrevet kartoffel og bacon – en klassiker på mange restauranter. Nyd dertil et glas slovakisk vin, der med sin særprægede smag er et must for vinelskere, feinschmeckere og generelle livsnydere. Den bratislaviske stemning er fyldt med autentisk personlighed, og hvis du kommer i snak med de lokale, vil de kunne fortælle om livet i Bratislava og fuldende hele den unikke oplevelse.


Ljubljana

Interrail østeuropa
Opdag prægtige Ljubljana, der med stor mystik tilbyder en rolig og hyggelig atmosfære ud over det sædvanlige – og med musik på mange gadehjørner er den gode stemning garanteret.

Bliv draget mod broen

Dragen er symbolet for Ljubljana, og derfor må du ikke misse et besøg på den særlige Dragebro. Broen er bygget i en jugendsk stil som et unikt eksemplar på denne stilart. Den rummer et hav af drager i forskellige størrelser og staturer – og som forbipasserende turist fornemmer du næsten, hvordan de kigger på dig med deres sultne øjne. Dragerne er blevet et unikt vartegn for Ljubljana. I 1800-tallets slutning opførtes broen, der er en jernbetonkonstruktion, som en af de første i Europa.

Udsigt i verdensklasse

Få det perfekte foto i hus på den gamle borghøj fra det 9. århundrede. Her har du den optimale udsigt ud over hele byen, hvor kirker i barokstil og hyggelige caféer ved floden viser sig fra sin bedste side. Det er derfor også en speciel oplevelse at tage derop, når solen går ned mens storbyen stråler i et gyldent skær. Restaurant Na Gradu byder på autentiske specialiteter fra det slovenske køkken serveret med lokale vine. Efter maden er det oplagt at fordøje maden med en gåtur ned af den lange trappe, der fører dig tilbage til byen.

Lokalt madmekka

Ljubljana er kendt for sit charmerende marked, som har åbent hver dag. Her mødes de lokale, så du kan komme helt tæt på den slovenske kultur. Markedet er et sandt madmekka, hvor de lokale kvinder opsætter boder med hjemmeavlet frugt og grønt, frisk fisk og smagfulde krydderier. I sommersæsonen, der strækker sig fra marts til oktober, er der hver fredag ’Open Kitchen’ – et særligt arrangement med nogle af de bedste kokke i Slovenien, der laver mad direkte fra markedets boder. Det er ikke kun maden men også arkitekturen, der er interessant i Ljubljana. Som afrunding på markedet står Jože Plecniks smukke arkade og markedsbygning.


Wien

Interrail Wien
Wien er, som en af Europas største byer, et besøg værd, hvis du er begejstret for historie og kulturelle oplevelser i særklasse.

Gå på opdagelse blandt verdens dyr

Hils på alverdens sjove, søde og spektakulære dyr i verdens ældste dyrepark, Tiergarten Schönbrunn. Wien er spækket med arkitektoniske perler, men byder altså også på et væld af aktiviteter for alle aldre – du vil med garanti nyde en dag blandt tamme tigre og akrobatiske aber. Et besøg her vil bestemt være en oplevelse for dyrevenlige sjæle, for Tiergarten Schönbrunn er i høj grad andre dyreparker overlegne. Desuden har den zoologiske have – som en af de eneste i verden – den eksotiske panda boende.

Overdådig arkitektur

En af Wiens helt store seværdigheder er det enestående Schönbrunn-slot, som findes på UNESCOs verdensarvsliste. Tag på en guidet tur rundt i slottets værelser og lad dig forføre af den historiske tidslomme, du havner i. Slottet står nemlig tilbage på samme måde, som da dets sidste kejser døde. Schönbrunns arkitektoniske udtryk er storslået og omkranset af smuk natur med grønne pladser, hvor du kan give dig i kast med opstillede spil af forskellig art. Desuden har der på slottet været afholdt flere højtstående møder gennem tiden – flere gange mellem Sovjetunionen og USA under den Kolde Krig.

Musikkens centrum

Banker dit hjerte for musik? Så skal du tage til Wien, hvor du ikke kan undgå at stifte bekendtskab med musikalske oplevelser på den ene eller anden måde. Byen er gennem årene blevet omtalt som ”musikkens centrum”. Du må derfor heller ikke snyde dig selv for at gå til en koncert eller overvære et operastykke. I Wien er det særligt den klassiske musik der er udbredt, og der er et væld af muligheder for at få en unik oplevelse med hjem i rygsækken. De tre største operahuse i Wien er Volksoper, Staatsoper og Theater an der Wien, mens Gyldne sal hver aften afholder koncerter både med ukendte og verdenskendte kunstnere.

Rejs frit i Europa!

Rejs frit i 30 europæiske lande med Interrail Global Pass.
Du kan selv sammensætte din billet efter dine rejsebehov.

Nemt, enkelt og billigt.

Luk menu
×

Kurv