Tog til Wien

Tog til Wien

Tog til Wien

Wien er kendt for sin høje levestandard og for sin fremragende historie. Cirka en tredjedel af hele Østrigs befolkning er bosat i Wien, og da der samtidig kommer mange turister til, er det en by, hvor der sker lidt af hvert. Kulturelt har Wien i flere hundrede år været en af de mest indflydelsesrige byer i verden. Derfor er der også rigeligt med spændende seværdigheder i byen.

Wien er en oplagt destination for dig, der rejser rundt med tog i Europa. Den østrigske hovedstad har meget at byde på, og desuden er der flotte naturlige omgivelser i nærområdet. Wien ligger tæt på mange andre europæiske storbyer, så det er også nemt at komme videre igen.

Bestil din billet her

Søg efter dine togbilletter og bestil online her. Efter bestilling vil du modtage din billetter direkte i en e-mail. Billetterne skal printes og tages med på din rejse.
Findes din ønskede rejse ikke i bookingsystemet, så send os en mail på kontakt@interrailguide.dk – Vi kan klare næsten alle ønsker.

Til og fra Wien

Fra Aarhus og København har du mulighed for at rejse til Wien med bare ét stop undervejs. I så fald skifter du tog i Hamborg, og ruller videre ned gennem Tyskland og Østrig uden at skulle skifte igen.

Den gennemsnitlige rejsetid er et sted mellem 15 og 16 timer. Du har endda mulighed for at tage et nattog mellem Hamborg og Wien, hvilket gør turen mere overskuelig. På den måde sparer du også penge på at booke en overnatning.

Hvis du er Interrail-rejsende og du leder efter andre spændende destinationer i nærheden af Wien, så har du flere gode muligheder. Tag for eksempel et kig på Bratislava og Budapest, der begge ligger utroligt tæt på. Ellers er der München, Prag, Krakow og Zagreb som også alle ligger inden for en fornuftig distance af Wien.

Forbindelser fra Wien Hbf.

TilRejsetidAfgange per dag
Salzburg 2t 22m41
Prag 4t 03m 20
Budapest 2t 37m21
München 4t 0m24
Bratislava 1t 06m19
Milano 9t 45m24
Venedig 7t 39m 14
Innsbruck 4t 14m17
Zürich 7t 50m 15
Frankfurt6t 21m 17
Bologna9t 12m17
Udine5t 51m6
Linz 1t 14m53

Det kan du opleve i Wien

Hvis du er interesseret i kultur og historie, så er der vanvittigt meget at opleve i Wien. Byen har et meget kunstnerisk udtryk, formentligt fordi mange af Europas største kunstnere har boet i Wien. Der er faktisk så mange spændende seværdigheder, at du kan tilbringe flere uger i byen uden at løbe tør for ting at se.

1. Schönbrunn Slot

Schönbrunn Slot bliver betragtet som den største turistattraktion i Wien. Med god grund: Det er et kolossalt slot der igennem årene har spillet en stor rolle i byen. Schönbrunn blev bygget i det 15. århundrede og stod færdig godt 200 år senere.

Udefra er slottet imponerende: Det står i en typisk østrigsk barok-stil og er fuldstændigt symmetrisk. Indvendigt er det endnu mere imponerende, da værelserne er udsmykkede i den traditionelle østrigske stil. I løbet af årene har både Hapsburg-familien og adskillige østrigske kejsere boet her.

Besøg i øvrigt også Schönbrunns tilhørende have, der ligeledes er utrolig flot. Det er en park, der strækker sig over en kilometer og som byder på en flot samling af blomster, samt fontæner, statuer og endda en stor labyrint.

2. Kejserpaladset Hofburg

Hofburg er et kæmpe palads, der både fungerer som slot og borg. Ligesom Schönbrunn har det været en kejserlig østrigsk residens i mange år. Faktisk helt fra 1438 og frem til 1918, hvor 1. Verdenskrig sluttede.

En tur indenfor kan stærkt anbefales. Østrigs vidunderlige nationalbibliotek ligger her i bygningen, og landets forbundspræsident udfører det meste af sit arbejde fra Hofburg.

Du kan selvfølgelig booke en rundvisning i Hofburg, hvor du får hele historien med – og hvor du naturligvis får store dele af komplekset at se. Det kan klart anbefales!

3. Operahuset

Wien har altid været kendt for opera og musik. Byen er også kendt for sin arkitektur, og operahuset er det bedste eksempel på alt det, som vi normalt forbinder med Wien.

Operahuset er nemlig en af de vigtigste bygninger i byen. Det er en historisk bygning, der på mange måder føles som et palads. De ydre udsmykninger er ret unikke, og Operahuset er også kendt for sine mange vinduer.

Flere af verdens bedste orkestre spiller regelmæssigt her, så hvis du har tid og råd til at se en opera, er det klart noget, du bør gøre. Undersøg eventuelt hvem der optræder, mens du besøger byen. Alternativt kan du også bare booke en rundvisning, som normalt tager et sted mellem 40 minutter og 1 time.

Uanset hvad; operahuset i Wien bør opleves!

Klimabelastning København – Wien

tog til wien
Graferne er delt op i klimaaftryk fra tog-, bil- og flyrejse. Tager du cyklen hele vejen udleder du intet CO2.