Tog til Salzburg

Tog til Salzburg

Tog til Salzburg

Salzburg ligger ved foden af alperne og er et fantastisk rejsemål. Byen har en historie, der går omtrent 2.000 år tilbage, og størstedelen af arkitekturen har overlevet de to verdenskrige. I dag står Salzburg på UNESCO’s verdensarvsliste og byen er en garanti for gode, kulturelle oplevelser.

Takket være fine togforbindelser kan du nemt komme til Salzburg på bare en enkelt dag. Grundet den centrale beliggenhed i Europa er Salzburg populær blandt Interrailers, og det forstår vi udmærket. Her får du en grundlæggende guide til byen!

Bestil din billet her

Søg efter dine togbilletter og bestil online her. Efter bestilling vil du modtage din billetter direkte i en e-mail. Billetterne skal printes og tages med på din rejse.
Findes din ønskede rejse ikke i bookingsystemet, så send os en mail på kontakt@interrailguide.dk – Vi kan klare næsten alle ønsker.

Til og fra Salzburg med tog

Hvis du ønsker at tage toget, kan du komme til Salzburg på godt 13 timer. Hvis din afgangsdestination er Aarhus eller København, så kan du forvente at skulle skifte to gange undervejs – først i Hamborg, dernæst i München. Det er altså muligt at rejse hjemmefra om morgenen og være fremme senere samme dag!

Salzburg er en populær destination blandt Interrailers. Den gode beliggenhed midt i Europa gør den til et oplagt rejsemål, da der også er mange andre spændende destinationer i nærheden, som Interrail-rejsende er meget tilbøjelige til at besøge.

München er den nærmeste storby, men der er heller ikke langt til Wien, Graz, Prag og Zürich. Salzburg kan altså sagtens indgå som én af flere destinationer på en længere togrejse rundt i Europa.

Forbindelser fra Salzburg

TilRejsetidAfgange per dag
Wien 2t 22m41
München 1t 30m 41
Innsbruck1t 48m22
Zell am See1t 30m27
Budapest 5t 11m22
Zürich 5t 27m24
Prag 5t 44m22
Paris 7t 38m 22
Frankfurt5t 04m26
Bad Reichenhall26m 31
Venedig 5t 52m 12
Linz 1t 07m56
Stuttgart 3t 58m31
Schladming1t 34m10

Det kan du opleve i Salzburg

Salzburg er en historisk by med utallige seværdigheder og attraktioner. Der er altid meget at lave, også selvom byen ikke er overdrevet stor. Du vil med sikkerhed opdage en masse interessante ting kort efter ankomst. Vi vil først og fremmest anbefale en gåtur rundt i byens historiske centrum, så du kan få et indledende indtryk af byen.

Men hvis du ønsker lidt mere specifikke ting at se nærmere på, så anbefaler vi især disse tre attraktioner:

1. Hohensalzburg – Salzburgs fæstning

En af de mest væsentlige bygninger i Salzburg er byens fæstning, også kendt som Hohensalzburg. Det er et gammelt slot, der står på toppen af en bakke i den gamle bydel. I sin tid blev fæstningen bygget for at forsvare Salzburg. Senere blev den bygget større og større, så byens herskere havde et sted at regere fra.

Hohensalzburg er det største europæiske borganlæg fra middelalderen. Eftersom bebyggelsen startede tilbage i år 1077, er vi ikke mange årtier væk fra fæstningens tusindeårs jubilæum.

I dag fungerer Hohensalzburg primært som et museum. Et utroligt interessant sted at tage hen, og bestemt en af de mest populære attraktioner i byen.

2. Mozarts barndomshjem

Den verdenskendte komponist, Wolfgang Amadeus Mozart, blev født i Salzburg og tilbragte sine tidlige år i byen.

Du kan blandt andet se hans barndomshjem, som i dag er gjort til et museum. Det er et forholdsvis lille hus, men det er en kæmpe oplevelse. Mozart har haft enorm indflydelse på byens kultur, og han er uden tvivl den mest kendte person, som igennem tiderne har boet i Salzburg.

For musikinteresserede rejsende er Mozarts hjem formentligt højdepunktet i hele byen. Men selv hvis du ikke er til klassisk musik, er det en oplevelse, som du nok vil nyde alligevel. Museet viser også, hvordan de levede dengang, hvilket også er meget interessant.

3. Mirabell-paladset

Mirabell-paladset betragtes ofte som Salzburgs smukkeste seværdighed. Det blev bygget i 1606 af prins og ærkebiskop Wolf Dietrich, som dedikerede paladset til sin elskerinde. Mozart var flere gange på besøg og skrev efter sigende nogle af sine værker her.

I dag er Mirabell-paladset hovedkvarter for byens borgmester, og der træffes lokale politiske beslutninger i bygningen. Paladset bruges også til bryllupper, da det er et meget romantisk sted, hvor mange østrigske forlovede drømmer om at blive gift.

Hvis du tager forbi for at se selve paladset, så tag desuden et kig på paladsets have, hvor der er flotte dekorationer og hvor der er en glimrende udsigt til byens katedral. Du finder flere monumenter i Mirabell-haven, som fx statuer og fontæner. Det var her, at filmen “The Sound of Music” blev optaget. Med en central beliggenhed i byen er det aldrig svært at finde frem til Mirabell.

Klimabelastning København -Salzburg

Graferne er delt op i klimaaftryk fra tog-, bil- og flyrejse. Tager du cyklen hele vejen udleder du intet CO2.