Interrail gennem Vesteuropa

Interrail gennem Vesteuropa

Interview med Andreas Kjølby Madsen

Vi har interviewet Andreas, som var på sin første interrail i sommeren 2017. Andreas fik festet igennem, knyttet nogle tætte bånd til både andre rejsende og lokale. Andreas har bestemt sig for også at tage på interrail igen næste år.

Hvordan gik ruten?

Jeg fløj til Barcelona, hvor jeg mødte min kammerat. Herefter gik ruten videre til Valencia – Paris og til slut Amsterdam. I Amsterdam mødte jeg nogle andre venner, som jeg kørte hjem til Danmark med.

Hvis du skal nævne nogle af de bedste byer og oplevelser på turen, hvilke vil du så fremhæve?

Jeg synes, at det har været super fedt at få nogle nye bekendtskaber på turen. Jeg mødte bl.a. 2 tunesere i Paris, som jeg er sikker på, at jeg kommer til at møde igen.

Hvis jeg kort skal fremhæve nogle af de oplevelser, jeg havde på turen, kan jeg starte med Barcelona. Her mødte vi også en lokal gut, som vi hang ud med, og som viste os en del af byen. Hvis du er i Barcelona, kan jeg også anbefale at tage en tur op på bakken Montjuïc (tæt på det olympiske stadion) og kigge ud over byen. Fantastisk udsigt!

I Valencia lejede vi bl.a. elcykler, som kan anbefales, hvis man skal rundt i byen. Byen har også et stort rekreativt grønt område midt i byen. Det er et udtørret flodleje, man har lavet om til en grøn oase. De har desuden også en lækker strandpromenade, der godt kan anbefales. Generelt var der en lidt mere afslappet stemning i byen, og de lokale var utrolig flinke og meget nede på jorden i forhold til nogle af de andre storbyer.

I Paris fejrede de bastilledagen, da vi var der, så her var masser af fyrværkeri og glade dage. I Paris mødte vi bl.a. nogle lokale, som vi festede med.

Sidste stop på rejsen var Amsterdam. Her blev der ligesom i Paris også festet utroligt meget. 🙂 Vi besøgte bl.a. nogle af de kendte coffee shops, og ellers hyggede vi bare og festede.

Hvad kunne du godt lide ved den ferieform, hvor man rejser med tog?

Jeg kan godt lide at det er billigere end at leje en bil. Udover det var flot, at se hvordan landskabet forandrede sig afhængig af, hvor man kørte. I forhold til vores transport downloadede vi GoEuro Appen. En god app, der viser de billigste tog, busser og fly i hele Europa.

Hvordan overnattede du på jeres interrail?

Det var måske lidt atypisk for en interrail tur, men vi boede på hotel hele turen igennem.

Når vi skulle finde et hotel, brugte vi meget Hotel Tonight. En fed app/website der viser de billigste hotelovernatninger, når man som os ikke havde booket noget i forvejen:-/ Priserne bliver som regel billigere jo længere du venter.

Vi brugte også appen, når vi boede på et hotel og bestemte os for at få endnu en overnatning. Jeg tror, vi sparede en del med den app.

Kan du anbefale nogle restauranter og spisesteder?

I Amsterdam spiste vi på en virkelig lækker sushi restaurant der hedder Mo-Jo Japanese Kitchen. Lige overfor Mo-Jo ligger der også en stor kinesisk restaurant på vandet ved navn Sea Palace Restaurant, den er også et besøg værd.

Budget – Hvor mange penge brugte du på turen?

Jeg brugte ca. 25.000 kr. Dette var på de 17 dage, turen varede. Dette var inkl. alt. Flybillet, overnatning, mad, shopping osv.

Var der noget du ville ønske, du havde vidst inden du tog afsted?

Når jeg ser tilbage, ville jeg nok ønske, at jeg havde lagt et budget for turen. Jeg brugte temmelig mange penge, men det var selvfølgelig også ferie.

Kunne du finde på at tage på interrail igen?

Ja bestemt. Jeg skal faktisk afsted allerede næste år igen 🙂

Har du nogle råd til andre der skal på interrail?

Læg et budget for turen, da økonomien ellers godt kan løbe lidt løbsk. Husk at forventningsafstemme med de kammerater du rejser med, så der ikke opstår for meget skænderi på turen.


Find dine billetter her