Tog til Sverige

Tag med tog til Sverige og udforsk den fantastiske natur. De åbne områder som vi kender dem fra vores eget land, bliver hurtigt erstattet af skov og klipper når du rejser nord for Skåne. Rejser du langt nordpå bliver der længere mellem byerne og afløses af store søer, dybe skove og dramatiske kalkstensklipper.

I Sveriges natur gælder Allemandsretten, som sikrer offentlighedens ret til at nyde naturen. Allemandsretten giver dig adgang til at gå, cykle, overnatte i telt og endda ride overalt i naturen. Selv på privatejet grund har du ret til at færdes, dog med betingelse af at du ikke forstyrrer jordejerens privatliv. Ønsker du at slå lejr på en privat grund er det god stil at spørge om lov hos jordejeren, især hvis du er en del af en større gruppe.

Find din rejse til Sverige

Tag med tog til Sverige

Danmark er direkte forbundet til det velfungerende og store svenske jernbanenet, og du kan derfor hurtigt og nemt komme fra Danmark med tog til Sverige. Fra København kan du komme helt op til Stockholm og Göteborg, og du kan nemt finde forbindelser til resten af Sverige herfra. Fra København kan du også komme direkte til mange sydsvenske byer som Kalmar, Växjö, Kristianstad, Karlskrona og Malmø, flere byer i det sydlige Småland og byerne langs vestkysten fra Helsingborg til Göteborg. De fleste steder kan du tage videre med det svenske Pågatåg til blandt andet Simrishamn og Ystad.

Du kan medbringe din cykel, når du rejser til Sydsverige med Øresundstoget eller Skånetrafikken, så længe du tilkøber en cykelbillet. Det er ikke tilladt at tage cykler med på SJs tog i resten af Sverige.

At tage tog i Sverige er en oplevelse i sig selv. De skiftende landskaber er fascinerende at betragte, og rejser du med højhastighedstoget X2000, kan du nyde udsigten fra komfortable sæder, med bistro og gratis 4G-internet.

Nattog i Sverige

Læg dig i køjen og luk øjnene mens toget drøner gennem det svenske skovlandskab, og stå op i det surrealistiske landskab i nordsverige, med imponerende bjerglandskaber.

SJ Nattåg

SJ Nattåg kører fra Malmø og Göteborg videre til Stockholm, Åre og Lapland. Denne rute har tidligere været truet af nedlukning, men har gennem de seneste år været en tiltagende populær rute gennem Sverige.

SJ Norrlandståg

Den eneste statstøttede nattogsrute i Sverige som kører den såkaldte Polar Circle Express. Toget kører næsten hver dag året rundt og byder på en fantastisk rute fra Stockholm eller Göteborg videre til Umeå, Boden, Luleå, Kiruna og Narvik.

Snälltåget

Snälltåget kører fra Malmö onsdag og lørdag hver uge og tager dig hele vejen til Åre, Duved og Vemdalen, som alle er perfekte skisportssteder. Toget har en bagagevogn bagerst i toget, hvor du for en lille merpris kan opbevare stor bagage som ski. Desuden kan du finde fine sengepladser og en fin bistrovogn, hvor du kan nyde aften- og morgenmaden. Snälltåget kører også fra Malmö til Berlin.

Interrail i Sverige

Du kan både rejse med One Country Pass og Global Pass i Sverige. Begge pass dækker rejser med tog i Sverige, men du bør på forhånd undersøge om der er afgange på din rute som kræver pladsbestilling. Sverige kan med fordel inddrages på en længere interrailtur, hvor du kan rejse fra Malmö til Berlin, eller tage videre nordpå til Norge eller Finland.