Tog til Stockholm

Tog til Stockholm

Tog til Stockholm

Tag med tog til Stockholm og oplev Nordens Venedig. Byen er anlagt på 14 små øer i en stor sø, som ligger op til havet. Byens historie går 800 år tilbage i tiden, og du kan finde flot arkitektur og kulturhistorie i den svenske hovedstad.
En af de ting der definerer Stockholm er, at du kan se vand uanset hvor du er i byen. Vandet er rent, og du kan nemt bade og fiske fra en af byens mange bredder. Når du har hevet dagens fangst ud af vandet, kan du tage et hvil i en af byens mange grønne områder.

Tog til og fra Stockholm

Stockholm Central er den største banegård i Sverige og fungerer som byens hovedbanegård. Stationen er placeret centralt i byen, og er med sine 200.000 rejsende dagligt, en af de travleste stationer i Skandinavien. Stationsbygning huser turistinformation, hittegodskontor, bagageopbevaring samt forskellige caféer.

Fra stationen finder du forbindelser til Malmø, Göteborg og Oslo. Højhastighedstoget x2000 fragter dig hurtigt og komfortabelt fra Stockholm til bl.a. Malmö, København og Göteborg, og vil du rejse om natten kan du finde nattog til Lulea, Narvik og Malmö. Skal du rejse videre fra stationen ud i byen, kan du med fordel benytte dig af Stockholms metronet “Tunnelbana”.

Forbindelser fra Stockholm Central

TilRejsetidAfgange per dag
København4t 52m14
Berlin 14t 02m 5
Malmö4t 22m19
Hamborg 11t 55m8
Göteborg2t 56m20
Uppsala31m79
Linköping1t 35m36
Lund4t 07m19
Helsingborg5t 01m21
Norrköping1t 12m 45

Oplevelser i Stockholm

Shopping

Stockholm byder på rigtig gode shoppingmuligheder og kan nemt måle sig med de største europæiske hovedstæder, når det kommer til shoppingtilbud. Om du shopper efter tøj, kunst eller mad byder byen på spændende fund og nye oplevelser.

Det svenske køkken

Du har måske en god idé om det svenske køkken fra IKEA varehusenes restauranter, men det er langt fra köttbular og surströmming du vil støde på, når du går på gastronomisk opdagelse i Stockholm. Det svenske køkken har udviklet sig med hastige skridt og Stockholms restauranter er nu hjem for flere prisbelønnede kokke og restauranter.

Skærgården

Stockholms skærgård som du finder i udkanten af byen, er en oplevelse du ikke må gå glip af, når du er i Stockholm. Med omkring 30.000 øer og skær kan du nyde en betagende udsigt, og en afslappende havbrise som en pause fra det pulserende storbyliv.