Tog til Slovenien

Slovenien er et af de smukkeste lande i Europa. Trods en lille størrelse har det centraleuropæiske land rigtigt meget at byde på – både når det gælder natur, kultur og diverse festligheder.

Slovenien er et undervurderet land, der ikke bliver besøgt af nær så mange turister som de omkringliggende nationer. Det kan dog være en fordel, og hvis du har mod på en autentisk rejse af de helt store, kan du overveje at tage med tog til Slovenien.

Find dine billetter her

Oplev Slovenien med tog

Historisk har Slovenien været et forbindelsesled mellem Balkan og det vestlige Europa. Tognetværket er ganske veludviklet og rangerer som det klart bedste, når vi sammenligner med de øvrige lande, der engang var en del af Jugoslavien.

Det nationale togselskab i Slovenien hedder SZ (Slovenske zeleznice) og rent praktisk fungerer det meget godt. Deres tog er forholdsvis stabile. På grund af landets størrelse kan du hurtigt komme frem til enhver destination. Et Interrail Global Pass er gyldigt i Slovenien.

Hvis rejsen planlægges helt efter bogen, kan du komme til Slovenien på bare 18 timer fra København. Fra Aarhus tager det omkring 22 timer. Generelt er rejsetiden altså lige i underkanten af et døgn. Slovenien er dog mere oplagt som et land, du besøger på en længere togrejse – eksempelvis i forbindelse med Interrail, da du på den måde også kan opleve alle de omkringliggende lande.

Spændende historiske destinationer

Hovedstaden Ljubljana er umiddelbart den bedste by at besøge. Det er en fortryllende by med en rig historie bag sig, og der er rigtigt mange attraktioner at opleve. Samtidig er det den nemmeste by at komme til med tog, da der er flere internationale forbindelser hver eneste dag.

tog til slovenien

Udover Ljubljana kan du overveje rejsemål som Celje og Maribor. Celje er en anden vigtig transportby, som du finder mange togforbindelser til og fra. Turen fra Ljubljana til Celje tager kun lidt over en time. Det er endnu en historisk by, hvor du kan opleve gamle bygninger og monumenter. Fortsætter du mod nordøst, kommer du til Maribor, der er landets næststørste by og som også byder på vidunderlige seværdigheder. Maribor er en romantisk by, der ligger op af Drava-floden og som har et rigtigt flot centrum. Det er et perfekt destination for enhver, der ønsker en afslappende ferie, hvor omgivelserne imponerer.

Men udover Sloveniens største byer må vi heller ikke glemme de mindre byer og de naturlige seværdigheder.

Begge dele kombineres på fornem vis ved Bled, som er en relativt lille by med en kendt sø. Midt i søen er der en lille ø, hvor vi finder en imponerende gotisk kirke. Det er et unikt syn, og med skove og bjerge lige i nærheden, er det en destination, der egner sig godt til alle, der elsker naturen. Fotografer vrimler også til Bled for at tage billeder af dette eventyrlige og idylliske sted.

Postojnagrotten, bjerget Triglav og Bohinjsøen er andre eksempler på unikke naturlige steder i Slovenien.

Interrail i Slovenien

Slovenien er et land, som du nemt kan besøge på en Interrail-rejse. Det lille Balkan-land er med i ordningen og grænser op til Italien, Kroatien, Østrig og Ungarn. Du har dermed rigtigt mange muligheder for at komme ind og ud. Der er også direkte togforbindelser til München i Tyskland, så landet egner sig fornemt, hvis du vil ud på en længere togrejse i Europa.

Vi anbefaler, at du vælger et Global Pass, da Slovenien er et forholdsvis lille land, og da lysten til at opleve nabolandene nok også opstår. Men hvis du er enormt interesseret i den slovenske kultur, kan du også gå helt i dybden med landet med et One Country Pass. Det er lidt billigere, og du kan booke dit Interrail Pass med det antal rejsedage, som passer dig.