Tag med tog til Østrig

Østrig er en fantastisk destination, hvis du gerne vil på en lang togrejse til udlandet. Du kan for eksempel komme hele vejen til Wien med bare ét stop undervejs. En anden mulighed er at besøge Salzburg, der ligger lige ved den tyske grænse, og som du kan relativt hurtigt kan rejse til. Takket være en central beliggenhed i Europa er Østrig også blevet et af de mest populære lande i forbindelse med Interrail.

Læs mere om de bedste destinationer i Østrig ved at klikke herunder.

Start din rejse her

Klimavenlig rejse til Østrig

Hvis du vil ud at rejse og har miljøet med i tankerne, så er det klart bedst at tage toget. Togrejser udleder færre skadelige partikler end fly- og bilrejser, og det er et godt signal at sende. Tog kører ofte på bæredygtige energiressourcer, og det mindsker CO2-udledningen.

Du kan altså tage på en klimavenlig rejse, hvis du vælger at tage toget. Bestiller du billetter igennem vores side, så giver vi dig en oversigt over klimabelastningen. Her kan du se, hvor meget CO2 du sparer ved at rejse med tog. Vi donerer også 10 kroner til Plant Et Træ for hver solgte billet.

Oplev Østrig med tog

Det er overraskende nemt at rejse til Østrig med tog. Udover de klimamæssige fordele er det også hurtigt og overskueligt. Hvis du vil besøge hovedstaden Wien, så kan du nøjes med et enkelt stop undervejs, nemlig i Hamborg. Der er meget at lave i Wien – byen nævnes ofte som en af de mest interessante destinationer i hele Europa.

Udover Wien kan du også opleve byer som Salzburg, Innsbruck, Graz og Linz. Der er gode jernbaner i Østrig, og da landet er forholdsvis lille, er det nemt at komme rundt. Vær dog opmærksom på at togene tit kører langsomt oppe i bjergene.

Vejret kan variere meget alt efter hvor i landet du befinder dig. Mange tager til Østrig for at stå på ski, da der er meget sne i vinterhalvåret. Omvendt er der steder i Østrig, hvor temperaturerne kan nå ret højt op om sommeren. Generelt er det nok bedst at tage på togrejse i løbet af foråret, om sommeren eller i det tidlige efterår.

Som du sikkert allerede ved, er Østrig et smukt land med mange naturlige vidundere. Når du ruller igennem bjerglandskaberne, vil du med sikkerhed opleve nogle gode udsigter, så sæt dig til rette ved vinduet og nyd turen!

Bestil din billet her

Søg efter dine togbilletter og bestil online her. Efter bestilling vil du modtage din billetter direkte i en e-mail. Billetterne skal printes og tages med på din rejse.
Findes din ønskede rejse ikke i bookingsystemet, så send os en mail på kontakt@interrailguide.dk – Vi kan klare næsten alle ønsker.

Interrail i Østrig

Med en forholdsvis central beliggenhed i Europa er Østrig et oplagt land at besøge på en Interrail-tur. Østrig grænser op til 8 andre lande, så det er nemt at komme ind og ud. Flere udenlandske storbyer ligger tæt ved den østrigske grænse – heriblandt München, Bratislava, Budapest og Venedig. På grund af kulturelle og sproglige sammenhæng er det også oplagt at tage toget videre til Schweiz.

Hvis du bestiller et Global Pass, kan du komme forbi alle de forskellige lande i området. Men hvis du kun har planer om at udforske Østrig, så giver det bedre mening med et One-Country Pass. Det er billigere, og det giver dig mulighed for at rejse ubegrænset inden for Østrigs egne grænser. På den måde kan du både se landets små og store byer, de kulturelle seværdigheder og alle de naturrige oplevelser.