Tog til Linz

Tog til Linz

Tog til Linz

Linz er en af Østrigs største byer. Med en høj levestandard og adskillige gode seværdigheder er byen blevet et populært rejsemål.

Du kan tage toget dertil, men det kræver at du skifter et par gange undervejs. Til gengæld er det en utrolig smuk tur, hvor du kan se imponerende bjerglandskaber, skove og meget andet på vejen.

Bestil din billet her

Søg efter dine togbilletter og bestil online her. Efter bestilling vil du modtage din billetter direkte i en e-mail. Billetterne skal printes og tages med på din rejse.
Findes din ønskede rejse ikke i bookingsystemet, så send os en mail på kontakt@interrailguide.dk – Vi kan klare næsten alle ønsker.

Til og fra Linz med tog

Hvis du vil fra Danmark med tog til Linz, skal du først med toget til Hamborg.

Herfra er der to daglige direkte togruter til Linz – det ene sidst på aftenen og det andet midt på natten. Det er den hurtigste måde at komme til Linz på, men hvis du ønsker at rejse om dagen, hvor udsigten kan nydes, kan du vælge at tage et ekstra skifte i München, hvilket gør turen lidt længere – men det gør oplevelsen bedre. Ruten vil altså se således ud: Aarhus/København til Hamborg til München til Linz. Det er en lang tur, så husk at pakke lidt mad og drikke!

Det kan selvfølgelig også være, at du skal på Interrail, og at Linz er én af flere destinationer. I så fald er det oplagt at besøge byen, hvis du i forvejen skal til München, Salzburg eller Wien som alle ligger i nærheden og som har direkte togforbindelser til Linz. Rent geografisk ligger Linz midt imellem München og Wien, så det er altid nemt at komme videre til det næste sted.

Forbindelser fra Linz

TilRejsetidAfgange per dag
Wien 1t 50m50
München 2t 44m 38
Passau55m28
Salzburg 1t 06m56
Berlin 6t 22m15
Budapest 4t 03m22
Innsbruck2t 58m18
Frankfurt5t 20
Hamburg 7t 17m20
Prag 4t 04m 18
Nürnberg2t 51m 18
Graz 3t 0m27
Zürich 6t 34m16
Schärding51m32

Det kan du opleve i Linz

Linz er en enormt interessant by, som tidligere har været europæisk kulturhovedstad. Byen har en meget kreativ stemning, og der er rigeligt at se. Her er vores tre bedste forslag til ting, du kan opleve i Linz

1. Schlossmuseum

Helt ud til Donau-floden står dette majestætiske slot. Linz Schloss har været en kendt fæstning lige siden det 9. århundrede, om end den nuværende bygning stammer fra 1800-tallet, da der blev lavet flere renovationer, og da slottet engang brændte ned.

Det er dog lige så smukt som altid, og i dag fungerer slottet i Linz som et museum. Du finder kunst, objekter og artefakter fra mange forskellige tider. Fokusset er størst på objekter fra antikken og middelalderen. Men der er også den sydlige del af slottet, som viser mere moderne udstillinger, og som blandt andet fokuserer på natur og teknologi. Du finder altså lidt af hvert ved Schlossmuseum.

2. Ars Electronica Center

Ars Electronica Center blev grundlagt i 1996 og rykkede ind i sin nuværende bygning i 2009. Det er af et af de mest moderne steder i Linz: Ars Electronica er byens teknologiske midtpunkt, hvor der er udstillinger, der relaterer sig til teknologi, medier og moderne kunst.

Centeret er fokuseret på fremtiden og underviser desuden i klimaforandringer, bioteknologi og robotteknologi. Når du besøger Ars Electronica, kan du prøve at træde ind i en virtuel 3D-verden, så lidt underholdning følger også med.

Der er en årlig festival ved Ars Electronica Center, som er ret populær. Centeret er også kendt for kulturprisen Prix Ars Electronica, som belønner personer eller grupper med fremgang i elektronik, digital kunst og digital kultur.

3. Gåtur i det historiske centrum

Du kan også tage dig en god gammeldags gåtur i det historiske centrum. Her kan du få flere af byens største seværdigheder at se. Hauptplatz betragtes som det dybe centrum – det er en gammel markedsplads, hvor der er blevet handlet i årevis.

I nærheden er der mange kirker (endda hele to domkirker) og diverse historiske bygninger. Barokstilen er ret gennemgående, og du kan med sikkerhed tage nogle gode billeder i Linz. En guidet gåtur rundt i byen er at foretrække, men tingene kan også opleves på egen hånd. Det bedste tidspunkt at besøge Linz er i december, hvor de charmerende julemarkeder er sat op.

Klimabelastning København – Linz

tog til linz
Graferne er delt op i klimaaftryk fra tog-, bil- og flyrejse. Tager du cyklen hele vejen udleder du intet CO2.