Tog til Italien

Italien rangerer som et af de mest populære lande blandt verdens turister. Støvlelandet byder på fremragende mad, en rig historie, flot natur, og ikke mindst en interessant moderne kultur, som varierer i de forskellige regioner.

Takket være gode togforbindelser kan du nemt komme rundt i Italien. Billetter er generelt prisvenlige, og desuden er det klimavenligt at rejse med tog. Her får du mere inspiration til en eventuel togrejse i Italien – og du kan selvfølgelig booke din billet her, hvis du allerede har besluttet dig for at begynde eventyret.

Find din rejse her

Oplev Italien med tog

Italien er et utroligt varieret land. Først har vi Alperne nordpå, vulkanerne sydpå, samt alle de interessante byer imellem.

Men trods et varieret landskab er det nemt at komme rundt: Enten med lyntogene Le Frecce, med de veldækkende InterCity-tog, eller med Regionale-forbindelserne der giver mulighed for lokal fordybelse.

Der er også mange internationale forbindelser til og fra Italien. Tag for eksempel med Bernina-ekspressen, der kører mellem Schweiz og Italien, og som byder på en ganske vidunderlig udsigt undervejs.

Fra Danmark kan du sagtens køre med tog hele vejen til Italien. Forvent dog at skulle skifte minimum to gange undervejs.

Besøg de bedste italienske destinationer

Rom er Italiens hovedstad, og den kommer vi selvfølgelig ikke udenom. Med en central beliggenhed i Støvlelandet er det også en by, som de fleste rejsende kommer forbi. Her kan du se seværdigheder som Peterskirken, Colosseum og Forum Romanum.

Dernæst er der Milano i den nordlige del af landet, som også tiltrækker store mængder turister: Formentlig på grund af de mange gode museer, de flotte kirker og velrenommerede restauranter. I nærheden af Milano er der andre mellemstore byer som er kendt for lidt af hvert. Besøg eksempelvis fodboldfanatiske Torino, motorbyen Modena, eller universitetsbyen Bologna.

Men Italiens absolutte højdepunkt skal måske findes i Toscanas bakkede landskab. Her ligger historiske Firenze, som i renæssancen var hjemsted for flere store kunstnere. Tag også forbi Pisa og se det skæve tårn. Længere mod nordvest finder vi Cinque Terre, som er fem mindre kystbyer – og det er et af Italiens smukkeste områder.

Er du til det lidt alternative, så besøg Napoli i landets sydlige del og få dig en gastronomisk oplevelse udover det sædvanlige. Havnebyen Bari er interessant på sin egen måde, og har du mod på mere, så tag væk fra fastlandet i et par dage og besøg Sicilien.

Guide til køb af togbilletter i Italien

Det er nemt og simpelt at købe italienske togbilletter på nettet. Samtidig er det fordelagtigt, da du vil have billetterne parate på forhånd – og derfor er det ikke nødvendigt at købe dyre billetter i sidste øjeblik på stationen.

Her i 2019 er der to hjemmesider, der fungerer rigtigt godt, når du har brug for togbilletter mellem de italienske byer: trenitalia.com og italiarail.com.

Trenitalia er det nationale togselskab, så når du booker hos dem, køber du altså billetterne direkte fra sælgeren uden nogen mellemmand. Det giver en god sikkerhedsfornemmelse at købe hos det nationale togselskab, så derfor vælges denne løsning af mange rejsende. Trenitalia har en engelsksproget hjemmeside, som er nem at finde rundt i.

Men ItaliaRail er måske et bedre valg: Søgefunktionen fungerer bedre, priserne er generelt de samme, og det er nemmere at booke billetter for større grupper af rejsende. Sådan ser det ud, hvis vi går ind på ItaliaRail og vil søge efter billetter til to personer, der vil rejse mellem Milano og Rom:

Søgeformular til tog i Italien
Italiens svar på rejseplanen, blot for togrejser.

Platformen er nem at finde rundt i. En væsentlig fordel er også, at ItaliaRail både henvender sig til rejsende, der ønsker traditionelle togbilletter, samt rejsende der bruger Interrail. Bemærk funktionen hvor du kan udfylde, hvilket Interrail Pass du har (hvis du har et).

Efter første søgning er sendt af sted, modtager du en oversigt over mulighederne:

Oversigt over togforbindelser i Italien

Der er en klar oversigt over, hvilke stationer der er tale om, samt rejsetider, priser og sorteringsmuligheder. ItaliaRail markerer endda den laveste pris på dagen, og angiver når en gratis opgradering kan hentes.

Når du har valgt din foretrukne togforbindelse, er det tid til at udfylde informationerne og betale.

Udfyld kontaktoplysninger omkring tog Italien
Du skal igennem 4 steps, når du bestiller din togbillet på ItaliaRail

Der er fire skridt du skal igennem. Ved punkt nummer et udfylder du dit navn, derefter vælger du dine foretrukne sæder. Punkt tre med tilbud kan du normalt gå direkte forbi, og derefter er der kun betalingen tilbage. Det går ret hurtigt, og du kan klare det hele på få minutter.

Når du har købt din billet, bør du printe den ud inden afrejse. Ved stationen (eller i toget) viser du den udprintede billet, når der bliver tjekket. Det er også muligt at vise billetten på mobilen, men vi anbefaler, at du printer den ud alligevel: Det er aldrig til at vide, om der er tekniske problemer, om du løber tør for strøm, om skærmen går i stykker på turen, eller noget andet uforudset. Så print helst billetterne ud på forhånd.

Interrail i Italien

Hvis du planlægger en Interrail-rejse er det oplagt at komme forbi Italien. Det kan enten være med et Global Pass, hvor du kan rejse rundt i hele Europa, og hvor Italien kun er én del af turen. Men det kan også være med et One Country Pass, hvor du har adgang til næsten alle Italiens jernbaner og hvor du for alvor kan fordybe dig i landet og dets kultur.