Tog til Milano

Tog til Milano

Tog til Milano

Milano er en moderne metropol som blandt andet er kendt for for mode, kunst og sport. Du kan nemt arrangere en togrejse til Milano – det er et fremragende eventyr, og vi kan hjælpe dig med at planlægge hele turen.


Findes din ønskede rejse ikke i bookingsystemet? Send os en mail på kontakt@interrailguide.dk

Til og fra Milano med tog

Det tager omkring 21 timer at komme til Milano med tog, hvis du rejser fra København eller Aarhus.

Du kan forvente at skulle skifte mindst to gange undervejs: Først i Hamborg, dernæst i enten München, Basel eller Wien, alt efter hvad du foretrækker. Du har stor frihed i din rejseplan: Derfor vælger du selv, om du ønsker den billigste, hurtigste eller flotteste rute dertil.

Milano har en rigtig god beliggenhed i det nordlige Italien, og der er mange daglige forbindelser til både italienske og udenlandske byer. En dagstur til Comosøen er altid værd at overveje. Samtidig er direkte ruter til både Torino, Firenze og Rom, og de kører flere gange dagligt. Hvis du har mod på at se flere dele af Europa, går der også et langdistancetog mellem Milano og Paris – helt perfekt hvis du ønsker at se verdens to største modebyer lige efter hinanden.

En anden mulighed er at tage fra Milano og op til byen Tirano, hvorfra du kan stige på den historiske Bernina-ekspres. Det er en togrute, der af mange betragtes som den smukkeste i verden.

Forbindelser fra Milano

TilRejsetidAfgange per dag
Rom 3t 1039
Napoli4t 33m 41
Paris 7t 14m17
Firenze 1t 44m41
Torino44m41
Firenze Santa Maria Novella1t 44m41
Bologna1t 02m45
Venedig 2t 12m 36
Padova1t 59m 36
Verona Porta Nuova 1t 10m34
Salerno5t 07m35
Lyon 5t 46m7
Genoa1t 27m29
Vicenza1t 40m30
Bergamo40m35
Brescia36m35

Oplevelser i Milano

Historisk har Milano altid været en vigtig kulturby. Vi finder mange spændende attraktioner, så Milano er især relevant for dig, der er vild med kultur, kunst og historie. Men det er ikke det eneste – Milano er også kendt for sine fremragende shoppingfaciliteter samt et vanvittigt godt natteliv. Vi anbefaler dig at opleve følgende ting i Lombardiets største by:

togbilletter til milano

Duomo di Milano

Milanos duomo (domkirke) er den største kirke i Italien og den femtestørste i verden. Det tog omkring 600 år at bygge den færdig, og resultatet er mildest talt imponerende.

Domkirken ligger lige midt i centrum, så den er altid nem at finde. Vi anbefaler endda, at du finder overnatning lige i nærheden, da du således er tæt det meste i Milano.

Hvis du vil ind at se domkirken, anbefaler vi, at du gør det med en guide. Du kan både booke en guidet tour på forhånd, men du kan også sagtens finde én foran kirken. Når du er færdig med at se duomoen, kan du gå lidt rundt på pladsen ude foran. Lige i nærheden finder vi også Galleria Vittorio Emanuele II, Italiens ældste shoppingcenter, som er en virkelig imponerende bygning med eksklusive forretninger. Centeret ligger så tæt på duomoen, at du lige så godt kan se disse to attraktioner den samme dag.

Adresse: Via Carlo Maria Martini 1, 20122 Milano

togbilletter til milano

Navigli

Det populære område Navigli er livligt om natten, og det er formentligt det bedste sted at nyde Milanos natteliv. Området har flotte kanaler som er menneskeskabte – faktisk designet af Leonardo da Vinci.

Navigli byder primært på barer og restauranter, og der er mange af slagsen. Diskoteker er der også nogle stykker af. Faktisk finder vi også nicheforretninger, der holder åbent om aftenen. Om dagen sker der ikke særligt meget, hvorfor du nemt kan nyde en gåtur langs den største kanal. Men om natten bliver området stærkt befolket, og især i weekenderne er der gang i den.

Den grønne metrolinje fører til Navigli – du står af ved Porta Genova. Hvis du bliver i området til langt ud på natten, kan du tage en taxa tilbage igen. Metroen lukker allerede kl. 00.30.

seværdigheder i milano

Teatro alla Scala

Til sidst har vi Teatro alla Scala, et operahus i Milano, der af eksperter anses for at være det mest prestigefyldte operahus i verden.

Du kan være sikker på, at alle de store komponister og operasangere har optrådt her. Sæsonen går normalt fra december til maj, og det er bedst at booke dine billetter på forhånd, da der ofte er udsolgt flere uger i forvejen. Men selv hvis du kommer uden for sæsonen og ikke kan se en forestilling, vil vi stadig anbefale dig at tage forbi operahuset. Der er nemlig et tilhørende museum, som også er ganske imponerende.

Adresse: Via Filodrammatici 2, 20121 Milano

Udover disse tre oplevelser anbefaler vi dig også at besøge kirken Santa Maria delle Grazie, hvor du kan se maleriet Den sidste nadver. Forvent dog et par timers kø.

Castello Sforzesco er et berømt slot, som du også bør opleve, hvis der er tid til det, og for kunstelskere må Pinacoteca di Brera også være en prioritet.