Tog til Firenze

Tog til Firenze

Tog til Firenze

Den fortryllende renæssanceby Firenze anses som et af de bedste rejsemål i Europa. Den gamle bydel er indskrevet på verdensarvslisten, og det vrimler med gode seværdigheder. Firenze er heller ikke den eneste interessante by i området. Når først du er ankommet med tog til Firenze, kan du hurtigt drage videre til andre spændende steder. For eksempel til Pisa eller Cinque Terre.

Generelt er det nemt at rejse rundt med tog i Italien. Med enkelte stop i Tyskland kan du også køre med tog hele vejen til Firenze fra Danmark. Det tager lige i underkanten af et døgn.


Findes din ønskede rejse ikke i bookingsystemet? Send os en mail på kontakt@interrailguide.dk

Til og fra Firenze med tog

Hvis du vil med tog til Firenze fra Danmark, skal du først til Hamborg. Herefter er der flere fremgangsmåder, men på den typiske rute går turen til München og så til Milano, inden det sidste tog kører direkte til Firenze. Trods flere togskift kan du booke én samlet billet ved at kontakte os, hvor det hele er inkluderet fra start. Turen mellem München og Milano kan foregå med nattog, så på den måde sparer du prisen for en overnatning hver vej.

Vi anbefaler, at du tager en tur til Pisa, som ligger inden for en fornuftig afstand. Blot en lille smule længere væk, i regionen Ligurien, finder vi Cinque Terre – et kystområde, der består af fem forskellige byer, og hvor du virkelig kan få dig en stor oplevelse. Cinque Terre er præcis, hvad mange forestiller sig, når de tænker på det idylliske Italien. Fra Firenze kan du nemt komme dertil med tog eller bus.

Togforbindelser til og fra Firenze

TilRejsetidAfgange per dag
Milano 1t 5441
Rom 1t 18m 52
Napoli2t 56m45
Torino2t 58m30
Bologna39m53
Venedig 1t 58m52
Siena1t 19m 31
Padova1t 44m22
Napoli2t 56m 45
Lucca1t 13m42
Salerno1t 31m15
Brescia2t 24m39
Verona Porta Nouva 1t 32m19
Pisa 49m46

Oplevelser i Firenze

Der er mange ting at opleve i Firenze, så vi anbefaler, at du tager dig god tid i byen. Hvis du mangler et sted at starte, så prøv at se nærmere på disse oplevelser i Firenze.

Firenze ligger i regionen Toscana. Ønsker du mere viden, om hvad du kan foretage dig i selve regionen, kan vi anbefale at tjekke hjemmesiden: Rejsertilitalien. De er specialister i alt om Italien og har skrevet rigtig meget godt og nyttigt indhold om bl.a. Toscana og Firenze.

togbilletter til firenze

Santa Maria del Fiore & Piazza Duomo

Santa Maria del Fiore er navnet på Firenzes store domkirke, som er blevet byens symbol. Domkirken er kendt for sin store kuppel og for en flot interiør. Indvendigt finder vi nemlig store kunstværker, og derfor er det en populær turistattraktion.

Nogle gange skal man vente længe på at komme ind, men faktisk er det muligt at booke billet på forhånd. Men selv hvis du reserverer billetten hjemmefra, bør du stadig tilbringe lidt tid ved det livlige Piazza Duomo som er pladsen foran domkirken.

tog til firenze

Piazzale Michelangelo

I sig selv ikke en attraktion, men nærmere en god oplevelse: Piazzale Michelangelo er en plads på en bakke lidt uden for centrum, hvor du har en rigtig flot udsigt udover hele byen. Det er her, at du kan tage de bedste billeder af Firenze, så det er et must for fotografer. Nogle gange er pladsen meget turistet, men du kan være heldig med at der er tomt sidst på dagen. Det er oplagt at tage hertil for at se solnedgangen.

De fleste tour-busser kommer forbi Piazzale Michelangelo, så trods beliggenheden er det nemt at komme dertil.

seværdigheder i firenze

Galleria dell’Academia

Firenze har altid været en by med fokus på kunst og kultur. Derfor er der også flere gode museer. Galleria dell’Academia og Uffizi-galleriet er de to største af slagsen.

Vi anbefaler, at du besøger dem begge, men Galleria dell’Academia er formentligt det bedste valg. Det er nemlig her, at du kan se den originale udgave af Michelangelos David-statue, der er et af de mest kendte kunstværker i verden. Der er selvfølgelig også meget andet at se i galleriet: Tag for eksempel et kig på Botticellis imponerende maleri, Madonna, samt resten af kollektionen.