Tog til Rom

Tog til Rom

Tog til Rom

Rom har altid været et rejsemål af de helt store. Det er en af de byer, som alle bør opleve på et eller andet tidspunkt i livet. Det samme gælder rejsen med tog til Rom. Mange som besøger Rom ender også med at vende tilbage igen – det er nemlig en by, hvor der altid er nye ting at opleve.

Det tager lige omkring 24 timer at tage med tog til Rom, når turen tilrettelægges ordentligt. Umiddelbart kan du forvente at skulle skifte tog i Hamborg, München og Milano inden du er fremme. En stor del af turen kan foregå med nattog, så på den måde sparer du en overnatning. Samtidig kan du se nogle flotte udsigter undervejs, især når toget ruller forbi Alperne.


Findes din ønskede rejse ikke i bookingsystemet? Send os en mail på kontakt@interrailguide.dk

Tog til og fra Rom

Det tager omkring 24 timer at nå Rom med tog fra Danmark. Hele turen kan bookes på forhånd. Hvis du starter i Aarhus eller København, skal du først skifte i Hamborg, dernæst i München, så i Milano, hvorfra der omsider er en direkte rute til Rom. Strækningen mellem Hamborg og München (eller mellem München og Milano) kan foregå med nattog – på den måde sparer du en overnatning, hvilket kan være en økonomisk fordel på turen.

Rom har en beliggenhed helt centralt i Italien. Derfor er byen et solidt udgangspunkt, hvis du gerne vil udforske flere dele af landet.

Spændende rejsemål som Firenze og Napoli ligger ikke langt væk, og begge disse byer kan nås på få timer. Selv Milano, der ellers ligger langt nordpå, er kun tre timer væk hvis du tager højhastighedstoget. Derudover er der mange små charmerende byer i Italien, hvor man også sagtens kan tilbringe et par dage og nyde den italienske livsstil på autentisk vis.

Togforbindelser til og fra Rom

TilRejsetidAfgange per dag
Firenze 1t 1852
Milano 3t 05m 35
Napoli1t 07m51
Torino4t 09m20
Padova3t 00m27
Salerno1t 28m32
Verona Porta Nuova3t 08m 20
Venedig 3t 16m 27
Bologna2t 00m 51
Bolzano 3t 07m21
Brescia4t 00m29
Paris 11t 40m18
Trento4t 15m17
Pisa Centrale 2t 40m38
Bari Centrale3t 45m9

Det kan du opleve i Rom

Der er rigeligt at opleve i Rom. Det er en af Europas ældste byer, og det er formentlig den mest ikoniske. Mange seværdigheder daterer tilbage til Romerriget – derfor er Rom særdeles populær blandt kulturelt interesserede rejsende.

Rom formår at kombinere det antikke med det moderne, så der er altid noget for enhver smag.

tog til rom

Peterskirken

Den største attraktion i Rom er naturligvis Peterskirken. Kirken er en af de største i verden og ligger i Vatikanstaten, som er en lille selvstændig nation midt inde i Rom. Peterskirken er centrum for den katolske trosretning og har enorm kulturel indflydelse på hele verden.

Der er ofte lange køer for at komme ind, men det ender altid med at være det hele værd. Vatikanet er historisk og imponerende på samme tid. Højdepunktet er selvfølgelig det sixtinske kapel som har kendte malerier i loftet udført af kunstneren Michelangelo. Det er desuden i det sixtinske kapel, at afstemningen blandt vatikanets kardinaler afholdes, hver gang en ny pave skal udvælges.

togbilletter til rom

Colosseum

En anden ikonisk bygning i Rom er det store amfiteater Colosseum. Det blev bygget i år 70 – oprindeligt var formålet at afholde gladiatorkampe, men det blev også brugt til andre former for forestillinger. I dag fungerer Colosseum som et symbol på Roms fortid og som en kæmpe turistattraktion, der tiltrækker store mængder besøgende hver eneste dag.

Mange anser Colosseum som den vigtigste konstruktion fra Romerriget. Derfor er teatret også optaget på listen over verdens syv nye vidundere.

seværdigheder i rom

Forum Romanum

Forum Romanum er en central plads, som har en historie, der dateres mange tusinde år tilbage. Det var en vigtig markedsplads, hvor der blev handlet, og hvor de romerske borgere desuden mødtes for at diskutere politik og for at holde taler. Det blev faktisk også brugt som et sted, hvor Roms militære sejre blev fejret og hvor soldaterne fik deres hyldest.

I løbet af middelalderen gik Forum Romanum i forfald, og det er på grund af moderne udgravninger, at vi nu kan se pladsen i en forholdsvis god stand. Det er et interessant område, hvor du kan se mange romerske bygningsværker og leve dig ind i fortiden.

ferie rom

Pantheon

Pantheon er et tempel, som ligeledes er populært blandt de fleste rejsende. Det er næsten 2.000 år gammelt, og templet er kendt for sin runde åbning i toppen, der faktisk er den eneste lyskilde til bygningens indre.

Det er ganske interessant at besøge Pantheon, da bygningen fortsat står i glimrende stand. Templet er blevet brugt lige siden opførelsen, og mange moderne arkitekter tager stadig inspiration i Pantheons unikke stil.

gratis seværdigheder i rom

Trevi-fontænen

I centrum af byen finder vi også et af verdens mest kendte springvand. Trevi-fontænen består af adskillige marmorfigurer, hvor den primære figur forestiller Okeanos, som var en titan i græsk-romersk mytologi.

En mere moderne myte siger, at hvis man står med ryggen til springvandet og kaster en mønt over skulderen, kommer man tilbage til Rom en dag. Derfor kaster mange turister mønter i vandet, og det indbringer en del penge, som byen bruger til velgørende formål.

Trevi-fontænen blev for alvor en kendt attraktion efter filmen La dolce vita blev udgivet i 1960. Nu bliver springvandet besøgt af millioner af turister hvert år. Det er en god, gratis seværdighed i Rom.