Tog til Norge

Tag med tog til Norge og oplev det nordlige skandinaviens smukke natur og stemningsfyldte byer. Rejser du fra Danmark vil turen gå gennem den smukke natur i Sverige og Norge. Uanset hvor nordligt du rejser i Norge, vil ruten byde på flot udsigt når du rejser langs Sveriges vestkyst og videre langs Oslofjorden.

Rejsen fra Danmark til Norge med tog tager i omegnen af 8,5 timer. Vi anbefaler at du rejser tidligt på dagen – her finder du de afgange fra Danmark med færrest skift og korteste rejsetider.

Find din rejse her

Oplev Norge med tog

Når du rejser med tog i Norge, kan du på mange strækninger læne dig tilbage i et komfortabelt sæde i et moderne højhastighedstog og nyde udsigten. Skulle du blive træt af udsigten (spoiler: det gør du ikke), er der i mange tog gratis 4G Wifi, så du kan nå at få et afsnit af yndlingsserien med. Bliver du sulten undervejs finder du ofte spisevogn ombord på toget.

Er du ude efter en ekstra speciel togoplevelse bør du se nærmere på Flåmsbanen. Flåmsbanen er, på trods af den korte rejsetid på en time, en af verdens mest berømte jernbanestrækninger. Her kører du forbi store vandfald, elve, fjorde og dybe dale. Mange siger at Flåmsbanen giver et indblik i essensen af norsk natur.

Udover at ruten i sig selv er imponerende, vil du oven i købet blive transporteret langs et teknologisk mesterværk. Strækningen går fra 0 til 866 højdemeter, hvilket gør at toget, der for øvrigt er bygget med specielle forstærkede bremser, bliver drevet af to lokomotiver. Et i hver ende.

3 smukke togrejser i Norge.

Togrejsen i Norge er en oplevelse i sig selv, og vi kan anbefale ruten op til Stavanger eller Bergen, hvor rejsen byder på flot natur og udsigter der nærmest kan få dig til at falde ud af sædet. Men denne rute er ikke den eneste der kan feje benene væk under dig. Norges jernbanenet er veludbygget og byder på masser af oplevelser.

tog til norge

Bergensbanen

Bergensbanen går mellem Oslo og Bergen, som er Norges to største byer. Bergensbanen er en meget populær rute og tager dig gennem typiske norske landskaber fra Oslo vi Gol og Geilo og videre op til Hallingdal og Finse. Herfra kører toget videre lang Hardangerjøkulen og ender i Bergen. Undervejs suser toget gennem skove fjelde og fjorde.
Bergenbanen er samtidig den jernbane i landet som bevæger sig højest over havniveau.

togrejse i norge

Dovrebanen

Dovrebanen gover dig en uforglemmelig rejse fra Oslo til Trondheim og tager dig på et syv timer langt eventyr gennem Norges mest kendte nationalparker i Gudbrandsdalen, Rondane, Jotunheimen og Dovrefjell. 

Vil du knække turen over i to kan du tage en overnatning i Dovrefjell, hvor du kan sætte tænderne i en saftig moskusoksebøf eller tage på moskussafari og opleve de vilde dyr helt tæt på. 

togtur til norge

Ofotbanen

Norges nordligste jernbane tager dig fra Narvik til den svenske grænse ved Vassijaure. Turen til den svenske grænse tager lige omkring en time og på vejen vil du køre gennem et mennesketomt og historisk landskab. Fra den svenske grænse kan du fortsætte med tog til Stockholm og herfra videre sydpå til Danmark, eller videre ned i Europa.

Turen er historisk i den forstand at du undervejs kan se masser af spor fra de arbejdere der byggede jernbanen i slutningen af 1800-tallet. Du finder også masser af historie fra Anden Verdenskrig, hvor jernbanen fungerede som en vigtig transportvej for Europas største jernmalmmine i den svenske by Kiruna.