Tog til Trieste

Tog til Trieste

Tog til Trieste

Den italienske by Trieste ligger ved grænsen til Slovenien og er derfor et knudepunkt, når det gælder togtrafik. Hvis du skal forbi Trieste på din togrejse, så kan du finde inspiration her. Vi ser nærmere på de vigtigste togforbindelser til og fra Trieste, samt hvad du kan opleve i byen, mens du er der.


Findes din ønskede rejse ikke i bookingsystemet? Send os en mail på kontakt@interrailguide.dk

Til og fra Trieste med tog

Selvom Trieste ligger langt væk fra Danmark, kan du sagtens komme dertil med tog. Det kræver som udgangspunkt tre skifte undervejs (Hamborg, München og Udine), men der er mange måder turen kan strikkes sammen på.

Vi anbefaler, at du rejser med nattog på en del af rejsen. Den samlede rejsetid vil ligge et sted mellem 21 og 24 timer alt efter, hvordan turen tilrettelægges. Én samlet billet kan bookes på forhånd, så selvom du skal skifte tog, kan du altså planlægge og betale for hele turen inden afrejse.

Fra Trieste kan du nemt komme videre til andre spændende destinationer. Faktisk er togstationen i Trieste kendt for at være en korridor, hvor mange rejsende skifter videre til et nyt tog. Mange Interrailers, der skal fra Italien til Slovenien skifter netop i Trieste.

Forbindelser fra Frankfurt Am Main

TilRejsetidAfgange per dag
Ljubljana 2t 339
Udine1t 02m 36
Milano 3t 53m22
Rom 5t 04m16
Venedig Santa Lucia 1t 55m27
Padova1t 59m27
Bologna3t 02m19
Zagreb 7t 55m 6
Torino4t 46m19
Vicenza2t 17m 22
Wien 7t 37m 8
Rom 5t 15m16
Verona Porta Nuova2t 42m20
Brescia3t 22m19
Conegliano2t 08m26
Pordenone1t 44m22
Napoli6t 48m20
Sacile1t 56m22

Oplevelser i Trieste

Trieste er en mellemstor by med over 200.000 indbyggere. Historisk har Trieste også haft stor relevans i forbindelse med handel og kultur. Derfor er der meget at opleve, både når det gælder historiske seværdigheder og moderne attraktioner. Her er vores bud på de tre bedste ting at opleve i Trieste.

tog til trieste

Piazza Unità d’Italia

Den største plads i Italien hedder Piazza Unità d’Italia og ligger i Trieste. Med mere end 12.000 kvadratmeter er der masser af plads – derfor er der regelmæssige aktiviteter på pladsen, og den benyttes især som mødested for de lokale.

Det er en plads, som du absolut skal opleve, hvis du kommer til byen. Den er nemlig omgivet af flotte og storslåede bygninger, som blandt andet tæller Palazzo del Comune og Palazzo Modello. Husk også at tage et par billeder af det ikoniske springvand, Fontana dei Quattro Continenti, som vi netop finder ved pladsen.

Adresse: Piazza Unità d’Italia, 34121 Trieste

trieste ferie

Havnen i Trieste

Havnen er et andet højdepunkt, hvor du kan opleve adskillige seværdigheder på samme tid. Triestes havn har en form, der minder om et klassisk amfiteater, hvor det adriatiske hav er scenen. Det er et glimrende sted at tage en gåtur, og vi anbefaler især, at du tager forbi havnen for at se solnedgangen. I så fald bør du gå ud på Molo Audace – en populær mole der strækker sig længere end 250 meter.

Udover at se de imponerende både og skibe kan du også besøge det nærliggende akvarium eller tage ind på søfartsmuseet. De ligger begge i havnområdet. Det er endda også muligt at komme ud at sejle, hvilket giver dig en mulighed for at se Trieste fra havet.

seværdigheder i trieste

Museo Revoltella

Der er mange imponerende kunstmuseer i Italien – Museo Revoltella i Trieste betragtes som et af de vigtigste.

Her finder du en samling med flere tusinde malerier samt over 800 forskellige skulpturer. Museet har i alt seks etager, og hvert eneste rum sætter fokus på noget unikt. Museo Revoltella er især oplagt at besøge, hvis du godt kan lide italiensk kunst. Mange af de største italienske kunstnere fra det 19. og 20. århundrede er repræsenterede her. Når du er færdig med at se alle udstillingerne, kan du gå op på museets terrasse, hvor du kan kigge ud mod havnen.

Det koster 6.50€ at komme ind, men det er selvfølgelig rabat for børn og pensionister. Museet er åbent mellem 10 og 19 alle dage undtagen tirsdag, hvor der er lukket.

Adresse: Via Armando Diaz 27, 34123 Trieste