Tog til Marseille

Tog til Marseille

Tog til Marseille

Den sydfranske by Marseille har en ideel beliggenhed ved Middelhavet. På den ene side har vi at gøre med en moderne storby, men samtidig er det også en af de ældste byer i Frankrig. Derfor er der rigeligt med ting at opleve, og det kan være en glimrende idé at tage på togtur til Marseille – for eksempel hvis du mangler en destination til Interrail-rejsen.

I øjeblikket er der ingen direkte ruter mellem Danmark og Marseille, men du kan stadig tage toget; Der er bare et par stop undervejs. En populær rute er hvor du skifter i Hamborg, Köln og Paris, hvorefter turen fortsætter til Marseille. Men det kan også gøres på andre måder. Her får du en guide til togrejser til Marseille.


Findes din ønskede rejse ikke i bookingsystemet? Send os en mail på kontakt@interrailguide.dk

Til og fra Marseille med tog

Hvis du vil fra Danmark med tog til Marseille, skal du forvente at skifte nogle få gange undervejs. Det første reelle stop vil altid være i Hamborg. Derefter kan du tage videre mod enten Köln eller Frankfurt, for derefter at drage mod enten Paris eller Lyon. Her finder du endelig en direkte forbindelse til Marseille.

Den hurtigste rute er Aarhus/København – Hamborg – Köln – Paris – Marseille. Der er således tre ændringer undervejs. Turen er lang, så det betaler sig at holde en pause i Paris undervejs. Det vil i øvrigt også være et glimrende eventyr, da du således får set flere franske destinationer på samme tur.

Marseille egner sig umiddelbart bedst som destination til Interrailers, der allerede har planer om at udforske Middelhavsområdet.

På den måde er det nemlig lettere at tilrettelægge turen. Marseille ligger tæt på byer som Barcelona, Toulouse, Nice, Lyon, Torino og Milano. Flere af disse – især Barcelona og Milano – er storslåede rejsemål som nemt kan kombineres med en tur til Marseille. Desuden går der et direkte tog mellem Madrid og Marseille, så det kan potentielt være din indgang til Spanien.

Forbindelser fra Marseille

TilRejsetidAfgange per dag
Paris 3t 21m5
Lyon 1t 4411
Avignon34m 19
Lille7t 07m15
Barcelona 5t 31m6
Toulouse3t 44m6
Disneyland Paris22t 45m1
Aix-en-Provence43m22
Mulhouse6t 38m 7
Montpellier1t 32m13
Dijon4t 39m 12
Nantes6t 39m 4
Massy TGV 3t 58m4
Nice2t 39m10
Bordeaux 6t 00m5
Mâcon3t 26m10
Valence2t 34m11
Le Mans4t 54m5
Angers5t 55m4
Fréjus1t 40m11

Det kan du opleve i Marseille

Marseille imponerer på flere måder. Byen blev grundlagt af grækerne tilbage i år 600 f.Kr., og i dag er det Frankrigs næststørste by. Derfor er der både klassiske og moderne attraktioner i Marseille. Her får du et par forslag til, hvad du kan se og lave i byen.

togbilletter til marseille

Notre Dame de la Garde

Kirken Notre Dame de la Garde er formentligt den mest kendte bygning i Marseille. Den ligger på toppen af en bakke og er synlig fra flere punkter i byen. Om aftenen bliver kirken oplyst, og det ser utroligt smukt ud. Du bør tage en bus for at komme helt op til kirken – det er nemlig en lang og stejl gåtur. Når først du er oppe ved Notre Dame de la Garde, er det gratis at komme indendørs. Her har du i øvrigt en flot udsigt udover byen og havet.

havn marseille

Vieux-havnen

Marseille har altid været mest kendt som en havneby, og havnen har haft enorm indflydelse for den lokale økonomi. Vieux er det gamle havneområde, som er en af de flotteste dele af byen. Der er mange gode fiskerestauranter i nærheden, samt et stort pariserhjul. Det er selvfølgelig også muligt at booke en bådtur fra havnen. For eksempel er der daglige afgange til øen Château d’If som jo er kendt fra den klassiske roman, Greven af Monte Cristo.

tog til marseille

Palais Longchamp

Palais Longchamp er et kæmpe monument som blandt andet huser to museer: Marseilles kunstmuseum, som er det ældste i byen, samt det naturhistoriske museum. Et besøg hos begge museer kan anbefales, hvis du er interesseret i kunst og historie.

Men det er ikke den eneste grund til at besøge Palais Longchamp. Monumentet er utrolig flot i sig selv, og den tilhørende park er et af de grønneste områder i Marseille!