Tog til Dresden

Tog til Dresden

Tog til Dresden

Der er flere forskellige afgange at vælge mellem hver dag, hvis togturen går fra Danmark til Dresden. Ofte vil der kun være få skift, og ofte er disse skift er ved Hamborg og Berlin. Vi anbefaler, at du rejser om morgenen eller formiddagen, da du på denne måde får den bedste og korteste tur. Turen med tog til Dresden tager mellem 9 – 10 timer.


Findes din ønskede rejse ikke i bookingsystemet? Send os en mail på kontakt@interrailguide.dk

Til og fra Dresden med tog

Dresden Hbf. er placeret i den sydlige del af Dresdens gamle bydel. Den nuværende station blev i 1898 sat ind som erstatning for den tidligere Bömiske Banegård. Stationsbygningens arkitektur er unik med stationshallen placeret som en ø mellem sporene. Sporene ligger i forskellige niveauer, som gør stationen unik. Når du befinder dig i stationshallen bør du kigge op og lægge mærke til det teflonbelagte glasfiber loft som pryder stationen.

Forbindelser fra Dresden

TilRejsetidAfgange per dag
Berlin 1t 49m28
Prag 2t 16m 17
Freiberg32m44
Görlitz1t 19m35
Wien 6t 39m18
Chemnitz59m38
Wroclaw3t 41m13
Frankfurt 4t 26m18
Bautzen48m36
Paris 8t 31m 19
Erfurt2t 05m 29
Bischofwerda35m39
Hamborg 4t 03m25
Plauen2t 06m28
München 4t 51m20
Cottbus1t 48m20

Ting at opleve i Dresden

Dresden er hovedstad i den tyske delstat Sachsen, der ligger 160 km syd for Berlin. Byen der også bliver kaldt for Elbens Firenze har i dag mere end 500.000 indbyggere. Der er utroligt meget at se og opleve i Dresden. Vi har nedenfor valgt nogle af de vores favorit oplevelser, som vi synes er værd at besøge, når du er i byen.

julemarked dresden togrejser til lave priser

Julemarked i Dresden

I julemånederne forvandler Dresden sig et til fantastisk vinterlandskab. I den gamle bydel afholdes der flere forskellige julemarkeder. Det største af dem alle er Dresdner Striezelmarkt. Faktisk har der der været julemarked her siden 1434 – dermed er det Tysklands ældste julemarked. Vi oplevede selv julemarkedet sidste år, og jeg bliver gang på gang imponeret over hvor meget tyskerne gør ud af disse julemarkeder.

Julemarked – åbningstider: 27.11 – 24.12 – dagligt fra 10.00 til 21.00

tog til dresden

Frauenkirche

Den oprindelige kirke blev afsluttet i 1743 og var designet af den saksiske arkitekt George Bähr.

Frauenkirche blev totalt ødelagt under 2. verdenskrig i 1945. I DDR-tiden stod kirken som et mindesmærke. Efter genforeningen af Tyskland, blev det besluttet at genopbygge kirken. Byggeriet stod på fra 1994 indtil genindvielsen af kirken i 2005.

Det nye forgyldte kors og kuglen ovenpå kuplen blev smedet i London, som en gestus for forsoning, mens tidligere og nu beskadigede kors kan findes til højre for kirkens nye alter.

Interiøret i kirken er ret spektakulært, så sørg for ikke kun at se den udefra, når du nu er i Dresden. Du har endvidere mulighed for at tage en elevator 24 meter op til toppen af kuplen og og komme udendørs og få en fantastisk udsigt udover byen. En mulighed er også at høre en gudstjeneste på engelsk, som er der én gang om måneden. Alternativt kan du også besøge en af de mere end 100 koncerter der finder sted årligt. Bl.a. optræder den kendte violinist Daniel Hope flere gange i 2020. 

Adresse: Georg-Treu-Platz 3, 01067 Dresden

Officiel hjemmeside: https://www.frauenkirche-dresden.de/en/

seværdigheder i dresden

Brühlske Terrasser

En tur til Dresden er ikke fuldendt uden en spadseretur langs De Brühlske Terrasser eller Brühlsche Terrasse, der også er kendt under navnet “Europas balkon” – sikkert fordi den strækker sig højt over Elben.

Der er tale om en ca. 500 meter lang panoramaterrasse, hvor der er udsigt ud over Elben fra venstre mellem Augustusbrücke og Carolabrücke. Det er fantastisk flot og virker nærmest storslået med de mange renæssance- og barokbygninger.

De Brühlske Terrasser er opkaldt efter den saksiske statsmand Heinrich von Brühl, der i 1700-tallet konstruerede en række overdådige bygninger. Dette er en af de vigtigste, og den nydes både af turister samt af lokalbefolkningen i Dresden. Vi anbefaler klart at se de Brühlske Terrasser, da det er helt gratis at komme forbi.

Adresse: Georg-Treu-Platz 1, 01067 Dresden

slotsophold i dresden

Dresden Slot

Tyske slotte er næsten altid imponerende, og slottet i Dresden er ingen undtagelse. Det er også kendt som det royale slot, og det er en af de ældste bygninger i byen.

I næsten 400 år blev det benyttet som officiel residens for lokale magthavere. Dresden Slot tog skade af bomber under 2. Verdenskrig, men det faldt aldrig helt til jorden. Man begyndte at restaurere det i 1960’erne, og den proces er officielt ikke helt færdig endnu – men det bemærker man ikke som turist.

Slottet er stort og majestætisk udefra, og det imponerer fra første syn. Inde i slottet finder vi et stort museumskompleks med fem forskellige sektioner. Her er der både er kunst, bibliotek, våbenkamre og historiske objekter på udstilling.

Adresse: Taschenberg 2, 01067 Dresden
Hjemmeside: https://www.schloesserland-sachsen.de/en/palaces-castles-and-gardens/dresden-royal-palace/

togbilletter til dresden

Zwinger

Lige ved siden af Dresden Slot ligger det store bygningskompleks Zwinger, som også stærkt kan anbefales at se. Det er endnu et palads, der i dag fungerer som et museumskompleks. Lige uden for paladset er der flotte springvand og haver. Zwinger betragtes tilmed som et af de fineste eksempler på barokarkitektur i Tyskland.

Adresse: Sophienstraße, 01067 Dresden
https://www.der-dresdner-zwinger.de/de/startseite/