Tog til Lüneburg

Tog til Lüneburg

Find dine billetter her

EnkeltbilletReturbillet

Fra


Afrejsedato

Antal voksne (+16 år)Tog til Lüneburg

Den historiske by Lüneburg ligger i nærheden af Hamborg. Den nemmeste måde at komme til byen er med tog – og hvis du rejser fra Aarhus eller København, kan du få en hyggelig tur, som kun kræver et enkelt skifte undervejs.

Det kan du opleve i Lüneburg

Lüneburg er en gammel by, som var yderst velhavende i middelalderen. Den primære årsag var, at der var mange saltminer i nærheden, og at Lüneburg havde en god beliggenhed i forhold til handel. Derfor var der gode forbindelser mellem Lüneburg og de andre byer i Hanseforbundet.

Mange af de klassiske attraktioner står fortsat, og arkitekturen i Lüneburg er rigtig flot. Bygningerne bærer præg af den kendte tysk-nordiske teglstensgotik. Tiden har dog ikke stået stille i Lüneburg, og der er blandt andet grundlagt et nyt universitet for få årtier siden. Faktisk sker der en del i byen.

1. Gåtur i den gamle bydel

Det historiske centrum er rigtigt flot. Højdepunktet er den brostensbelagte plads Am Sande. Omkring pladsen ligger nogle af byens mest kendte bygninger, hvoraf mange netop har den kendte teglstensgotik, der er så kendetegnende for området. Lige i nærheden af Am Sande finder du byens gamle kirker og handelshuse.

Nogle betragter hele det historiske centrum som et åbent museum. Men der er også mulighed for underholdning og hygge, da der i nærheden af det gamle centrum ligger mange gode caféer, barer og restauranter.

2. Det tyske saltmuseum

Grundlaget for Lüneburgs eksistens skyldes i høj grad, at byen var centrum for den nordtyske salthandel. Dengang var salt langt mere værdifuldt, end det er i dag. Nogle kilder nævner, at Lüneburg og oplandet nærmest havde monopol på saltproduktionen i Nordeuropa. Derfor har salt altid haft en stor rolle i byen.

Du kan få hele historien og se nogle interessante udstillinger ved at besøge Det tyske saltmuseum. Museet er åbent hver dag mellem 10 og 17.

3. Lüneburg teater

I Lüneburg er der et ganske imponerende multiteater, som trods en lille størrelse byder på rigtigt mange forestillinger. Faktisk er der alt fra teaterstykker til operaer, samt musicals og ballet. Det er ganske charmerende, så hvis du har lyst til en interessant aften, der byder på noget særligt, kan det være en fin idé at booke plads til en forestilling i teateret.

Klimabelastning København – Lüneburg

Tog til Lüneburg
Graferne er delt op i klimaaftryk fra tog-, bil- og flyrejse. Tager du cyklen hele vejen udleder du intet CO2.

Til og fra Lüneburg med tog

Lüneburg ligger en smule syd for Hamborg. Hvis du vil besøge byen, vil det som udgangspunkt også være nødvendigt med et skifte i Hamborg først.

Det er dog relativt nemt, og togtransport er klart den bedste måde at komme til Lüneburg. Hvis dit udgangspunkt er Aarhus eller København, kan du forvente en rejsetid lige i underkanten af 6 timer. Du kan bestille din billet hjemmefra, så alt er tilrettelagt på forhånd.

Hvis du har ambitioner om at besøge flere byer i nærområdet, så er det naturligvis også en mulighed. I nærheden af Lüneburg har vi nemlig også Lübeck, Rostock, Bremen, Hannover og naturligvis Hamborg. Selv Berlin er ikke ret langt væk: Med de tyske højhastighedstog er det altid nemt at komme videre til den næste destination.

Lüneburg er en rigtig fin by at besøge i forbindelse med en Interrail-tur i Tyskland – eller eventuelt som en dagstur, hvis du i forvejen har planer om at besøge Hamborg.

Luk menu
×

Kurv