Tog til Lüneburg

Tog til Lüneburg

Tog til Lüneburg

Den historiske by Lüneburg ligger i nærheden af Hamborg. Den nemmeste måde at komme til byen er med tog – og hvis du rejser fra Aarhus eller København, kan du få en hyggelig tur, som kun kræver et enkelt skifte undervejs.


Findes din ønskede rejse ikke i bookingsystemet? Send os en mail på kontakt@interrailguide.dk

Til og fra Lüneburg med tog

Lüneburg ligger en smule syd for Hamborg. Hvis du vil besøge byen, vil det som udgangspunkt også være nødvendigt med et skifte i Hamborg først.

Det er dog relativt nemt, og togtransport er klart den bedste måde at komme til Lüneburg. Hvis dit udgangspunkt er Aarhus eller København, kan du forvente en rejsetid lige i underkanten af 6 timer. Du kan bestille din billet hjemmefra, så alt er tilrettelagt på forhånd.

Hvis du har ambitioner om at besøge flere byer i nærområdet, så er det naturligvis også en mulighed. I nærheden af Lüneburg har vi nemlig også Lübeck, Rostock, Bremen, Hannover og naturligvis Hamborg. Selv Berlin er ikke ret langt væk: Med de tyske højhastighedstog er det altid nemt at komme videre til den næste destination.

Lüneburg er en rigtig fin by at besøge i forbindelse med en Interrail-tur i Tyskland – eller eventuelt som en dagstur, hvis du i forvejen har planer om at besøge Hamborg.

Forbindelser fra Lüneburg

TilRejsetidAfgange per dag
Hamborg 28m64
Hannover50m 24
Lübeck1t 07m41
Berlin 2t 06m43
Kiel1t 44m56
München 5t 12m17
Celle37m20
Frankfurt 3t 12m27
Bad Bevensen09m29
Bremen 1t 12m 37
Göttingen1t 27m 23
Uelzen14m38
Ratzeburg44m20
Hannover50m24

Det kan du opleve i Lüneburg

Lüneburg er en gammel by, som var yderst velhavende i middelalderen. Den primære årsag var, at der var mange saltminer i nærheden, og at Lüneburg havde en god beliggenhed i forhold til handel. Derfor var der gode forbindelser mellem Lüneburg og de andre byer i Hanseforbundet.

Mange af de klassiske attraktioner står fortsat, og arkitekturen i Lüneburg er rigtig flot. Bygningerne bærer præg af den kendte tysk-nordiske teglstensgotik. Tiden har dog ikke stået stille i Lüneburg, og der er blandt andet grundlagt et nyt universitet for få årtier siden. Faktisk sker der en del i byen.

lüneburg gamle bydel

Gåtur i den gamle bydel

Det historiske centrum er rigtigt flot. Højdepunktet er den brostensbelagte plads Am Sande. Omkring pladsen ligger nogle af byens mest kendte bygninger, hvoraf mange netop har den kendte teglstensgotik, der er så kendetegnende for området. Lige i nærheden af Am Sande finder du byens gamle kirker og handelshuse.

Nogle betragter hele det historiske centrum som et åbent museum. Men der er også mulighed for underholdning og hygge, da der i nærheden af det gamle centrum ligger mange gode caféer, barer og restauranter.

tog til lüneburg

Det tyske saltmuseum

Grundlaget for Lüneburgs eksistens skyldes i høj grad, at byen var centrum for den nordtyske salthandel. Dengang var salt langt mere værdifuldt, end det er i dag. Nogle kilder nævner, at Lüneburg og oplandet nærmest havde monopol på saltproduktionen i Nordeuropa. Derfor har salt altid haft en stor rolle i byen.

Du kan få hele historien og se nogle interessante udstillinger ved at besøge Det tyske saltmuseum. Museet er åbent hver dag mellem 10 og 17.

teater luneburg

Lüneburg teater

I Lüneburg er der et ganske imponerende multiteater, som trods en lille størrelse byder på rigtigt mange forestillinger. Faktisk er der alt fra teaterstykker til operaer, samt musicals og ballet. Det er ganske charmerende, så hvis du har lyst til en interessant aften, der byder på noget særligt, kan det være en fin idé at booke plads til en forestilling i teateret.