Tog til Bremen

Tog til Bremen

Togbilletter til Bremen

Tag tog til Bremen og oplev Tysklands ældste søfartsby. Ligesom Hamborg ligger byen ikke ude ved kysten, men derimod et stykke inde i landet. Weserfloden-giver dog adgang til Nordsøen, hvilket har været grundlag for Bremens storslåede historie.


Findes din ønskede rejse ikke i bookingsystemet? Send os en mail på kontakt@interrailguide.dk

Til og fra Bremen med tog

Det er forholdsvis nemt at rejse med tog til Bremen. Via et stop i Hamborg kan du komme dertil fra både København, Aarhus, Aalborg og Fredericia. Har du ikke noget problem med at tage to eller flere stop, kan du rejse dertil fra endnu flere danske byer.

Bremen ligger i den vestlige del af Tyskland, hvor det også er nemt at komme videre igen. Byer som Hannover, Dortmund og Köln ligger tæt på, og der er daglige togforbindelser. Du kan endda også tage et lyntog til Amsterdam, så der er rigeligt med muligheder, hvis Bremen indgår som en destination på en længere rejse ud i Europa.

Bremen Hbf. byder dig velkommen med sin røde murstensfacade, sit originale ur fra 1880’erne og sine karakteristiske engle-lignende figurer, som skuer ud over byen. Fra stationen kan tage videre med både ICE, EC og IC tog. Du kan læse mere om de forskellige togtyper i Tyskland her.

Forbindelser fra Bremen

TilRejsetidDaglige afgange
Hamborg 54m39
Berlin 2t 54m 37
Frankfurt 3t 19m34
Köln 2t 53m21
Hannover59m41
Düsseldorf 2t 29m21
Leer 1t 14m27
Delmenhorst8m93
Westerland4t 16m21
Paris 7t 13m 24
Amsterdam 6t 9m 42
Oldenburg26m56
Cuxhaven1t 31m20
Dortmund 3t 18m39
München 5t 23m23
Groningen2t 32m18
Verden19m62

3 gode oplevelser i Bremen

togbilletter til bremen

Det gotiske rådhus

Rådhuset er nok det vigtigste at se i Bremen. Hele bygningen er lavet i arkitekturstilen teglstensgotik, hvilket giver et rødt udseende. Derfor bliver det ofte omtalt som “det gotiske rådhus”.

Det er altid blevet benyttet til politiske formål samt officielle møder, og sådan er det stadig i dag. Bremens rådhus er dog også en stor turistattraktion og tiltrækker mange besøgende hvert år. Siden 2004 har rådhuset stået på UNESCO’s verdensarvsliste.

tog til bremen

Rolandstatuen

Lige foran det gotiske rådhus står Rolandstatuen, som er et andet vigtigt monument i Bremen. Statuen forestiller Grev Roland, der var en gammel ridder, som blev opfattet som byens beskytter. Legenden siger, at byen forbliver fri og uafhængig lige så længe, som statuen stadig står. Det har den gjort siden 1404! Hele konstruktionen er godt 10 meter høj. Rolandstatuen blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste på samme tidspunkt som rådhuset blev optaget. De to seværdigheder hænger lidt sammen, da de står så tæt på hinanden og begge har enorm symbolsk betydning for byen.

togrejse bremen

Skt. Peter Katedralen

Et tredje vigtigt symbol på Bremen er byens katedral, der er dedikeret til Skt. Peter. Den står lige midt i byen ved den store markedsplads og stammer fra middelalderen. Katedralen er en af de ældste bygninger i Bremen. Dele af den er dog blevet renoveret med årene. Det er en protestantisk kirke, som adskiller sig lidt i stilen fra almindelige tyske kirker. Indvendigt er der mange flotte dekorationer, som er værd at se, hvis du får muligheden for at komme indendørs.

Udover disse tre seværdigheder har Bremen også mange andre ting at byde på. Det kan være en god idé at købe et transportkort på forhånd. Transportkortet i Bremen hedder ErlebnisCARD, og det kan kan bestilles hjemmefra. Alt efter behov kan kortet være aktivt i 1-3 dage, hvilket jo er perfekt til en kort tur til Bremen. Med kortet kan du køre med al offentlig transport i byen, og du får desuden rabat på nogle af byens betalte attraktioner.