Tog til Dortmund

Tog til Dortmund

Togbilletter til Dortmund

Dortmund er beliggende i regionen Nordrhein-Westfalen området og er i dag en af Tysklands mest dynamiske. Den tidligere “stålby” er i dag udviklet til at være en moderne og kulturel by, som bl.a. er blevet kendt for sine fantastiske shoppingmuligheder, gode øl og selvfølgelig fodbold.

Byen har i dag utrolig meget at byde på. Alt fra sine rummelige grønne parker, som Westfalenpark og den botaniske park Rombergpark, til de mange interessante monumenter og gamle bygninger.

Klimabelastning København – Dortmund

tog til dortmund
Graferne er delt op i klimaaftryk fra tog-, bil- og flyrejse. Tager du cyklen hele vejen udleder du intet CO2.

Oplev Dortmund – 3 ting du ikke må gå glip af

1. Tysklands fodboldmuseum

Da det blev besluttet, at overskuddet fra VM i Tyskland i 2006 skulle geninvesteres i et fodboldmuseum, var Nordrhein-Westfalen et oplagt sted som lokation. I Ruhr området er der nemlig en stor koncentration af virkelig gode fodboldklubber, og Dortmund som den største klub i området, var derfor et oplagt valg som værtsby.

Museet åbnede tilbage i 2015. Du kan på museet se alt om tysk fodbold og det tyske landshold. Du kan på museet læse og høre anekdoter om de store stjerner som f.eks. Franz Beckenbauer og genopleve historiske kampe, f.eks. VM-finalen fra 1954 i Bern.

Mange af de trofæer Tyskland har vundet er ligeledes på udstilling her, sammen mange andre slags memorabilia, interaktive udstillinger og quizzer mm.
Til sidst på museumsturen har du mulighed lidt motion i form af en lille fodboldbane, hvor du selv kan brilliere som Ronaldo.

2. Florianturm

Ligesom Berlin har Dortmund også deres eget tv-tårn
Indgangen til Dortmunds tv-tårn ligger på nordsiden af Westfalenparken, og det koster 2,5 euro for at tage elevatoren til observationsdækket.

Florianturm har en højde på lige under 220 meter, og var en kort årgang efter indvielsen i 1959 det højeste tv-tårn i Tyskland. Hvorfor ikke tage en lækker frokost i og nyde udsigten fra dette tårn. På dækket nedenunder er der en lækker restaurant, hvis du gerne vil holde pause og nyde udsigten i et stykke tid

3. Museum für Kunst und Kulturgeschichte

Det tyske kunstmuseum som er hjemsted for en tidligere bank, blev 1983 valgt som base for museum for kunst og kulturhistorie.
Det meste af kunsten på museet er fra det 19 århundrede af malere som Caspar David Friedrich, Anton von Werner, Lovis Corinth, Max Liebermann og Max Slevogt. Museet har også en omfattende dekorativ kunstudstilling omfattende møbler, skulptur og kunsthåndværk fra middelalderen til Art Nouveau.

Luk menu
×

Kurv