Tog til Dortmund

Tog til Dortmund

Togbilletter til Dortmund

Dortmund er beliggende i regionen Nordrhein-Westfalen området og er i dag en af Tysklands mest dynamiske. Den tidligere “stålby” er i dag udviklet til at være en moderne og kulturel by, som bl.a. er blevet kendt for sine fantastiske shoppingmuligheder, gode øl og selvfølgelig fodbold.

Byen har i dag utrolig meget at byde på. Alt fra sine rummelige grønne parker, som Westfalenpark og den botaniske park Rombergpark, til de mange interessante monumenter og gamle bygninger.


Findes din ønskede rejse ikke i bookingsystemet? Send os en mail på kontakt@interrailguide.dk

Forbindelser fra Dortmund

Dortmund station er midtpunkt for togtrafikken i regionen. Fra stationens 16 spor rejser der dagligt 190.000 passagerer med ICE-, IC- og regionaltog. Herfra kan du komme til Berlin på 3 timer, Amsterdam på 2 timer og 45 minutter og Paris på lidt mere end 5 timer. Skal du rejse lokalt i Dortmund, er der også mulighed for at tage S-bahn rundt i byen eller gå 5 minutter fra stationen og hoppe på en U-bahn.

Populære forbindelser fra Dortmund Hbf

TilRejsetidAfgange per dag
Paris 4t 46m31
München 5t 27m 43
Berlin 3t 17m 19
Hamburg 2t 49m44
Köln 1t 8m86
Hannover1t 40m35
Frankfurt 2t 25m 64
Bremen 1t 51m 36
Düsseldorf 46m120
Amsterdam 2t 43m29
London6t 42m19
Westerland6t 11m27
Münster33m 43
Iserlohn46m 53
Stuttgart3t 28m37
Essen3t37
Bremen 1t 51m36

Oplev Dortmund – 3 ting du ikke må gå glip af

tog til dortmund

Tysklands fodboldmuseum

Da det blev besluttet, at overskuddet fra VM i Tyskland i 2006 skulle geninvesteres i et fodboldmuseum, var Nordrhein-Westfalen et oplagt sted som lokation. I Ruhr området er der nemlig en stor koncentration af virkelig gode fodboldklubber, og Dortmund som den største klub i området, var derfor et oplagt valg som værtsby. Museet åbnede tilbage i 2015. Du kan på museet se alt om tysk fodbold og det tyske landshold. Du kan på museet læse og høre anekdoter om de store stjerner som f.eks. Franz Beckenbauer og genopleve historiske kampe, f.eks. VM-finalen fra 1954 i Bern.

Mange af de trofæer Tyskland har vundet er ligeledes på udstilling her, sammen mange andre slags memorabilia, interaktive udstillinger og quizzer mm.
Til sidst på museumsturen har du mulighed lidt motion i form af en lille fodboldbane, hvor du selv kan brilliere som Ronaldo.

togrejse dortmund

Florianturm

Ligesom Berlin har Dortmund også deres eget tv-tårn
Indgangen til Dortmunds tv-tårn ligger på nordsiden af Westfalenparken, og det koster 2,5 euro for at tage elevatoren til observationsdækket. Florianturm har en højde på lige under 220 meter, og var en kort årgang efter indvielsen i 1959 det højeste tv-tårn i Tyskland. Hvorfor ikke tage en lækker frokost i og nyde udsigten fra dette tårn. På dækket nedenunder er der en lækker restaurant, hvis du gerne vil holde pause og nyde udsigten i et stykke tid

seværdigheder dortmund

Museum für Kunst und Kulturgeschichte

Det tyske kunstmuseum som er hjemsted for en tidligere bank, blev 1983 valgt som base for museum for kunst og kulturhistorie.
Det meste af kunsten på museet er fra det 19 århundrede af malere som Caspar David Friedrich, Anton von Werner, Lovis Corinth, Max Liebermann og Max Slevogt. Museet har også en omfattende dekorativ kunstudstilling omfattende møbler, skulptur og kunsthåndværk fra middelalderen til Art Nouveau.