Tog til Köln

Tog til Köln

Togbilletter til Köln

Köln er en storby med mere end en million indbyggere. Det er en af Tysklands vigtigste byer, og da der er gode togforbindelser til og fra Köln, er det en oplagt destination, hvis du gerne vil på en længere togrejse. Der er klassiske såvel som nye attraktioner i Köln. Byen er ret undervurderet blandt rejsende, men i løbet af de seneste par år har den fået mere opmærksomhed.


Findes din ønskede rejse ikke i bookingsystemet? Send os en mail på kontakt@interrailguide.dk

Til og fra Köln med tog

Der er ingen direkte tog til Köln fra Danmark, men det er muligt at komme dertil med et enkelt stop i Hamborg, hvis du starter i København eller Aarhus. Billetten kan sagtens bookes for hele strækningen, så det er det mindste problem. Normalt vil hele turen tage omkring 9 timer, så du får en del at se på vejen.

Hvis du vil videre fra Köln til en anden europæisk destination, har du også rigtigt mange muligheder. En tur til en anden tysk by – for eksempel Bonn, Düsseldorf eller Frankfurt – er oplagt. Men Köln ligger også forholdsvis tæt på både Holland, Belgien, Luxembourg og Frankrig, så hvis du planlægger en Interrail-rejse, kan du også sagtens fortsætte til et nyt land. I så fald er Köln et glimrende udgangspunkt.

Forbindelser fra Köln

TilRejsetidAfgange per dag
Paris 3t 24m25
Düsseldorf 20m 114
Frankfurt 1t 2m51
Amsterdam 2t 41m36
Bruxelles 1t 43m21
Berlin 4t 17m20
Hamborg 3t 34m32
München 4t 31m34
London4t 50m15
Stuttgart 2t 11m 35
Dortmund 1t 8m 85
Siegen1t 27m23
Aachen33m53
Luxembourg 3t 27m37

Oplev Köln – 3 ting du ikke må gå glip af

Köln er en af de ældste byer i det centrale Europa og byder derfor på en masse historiske seværdigheder. Den formår dog også at holde sig moderne i form af flere nye attraktioner.

tog til köln

Kölner Dom

Kölner Dom er det tyske navn for Kölns store domkirke. Denne domkirke er den mest kendte bygning i byen, og den er elsket af de fleste – både af de lokale indbyggere i Köln, men så sandelig også af de rejsende, der kommer forbi.

Domkirken står i gotisk stil. Man begyndte at bygge den i 1248, men den blev først fuldført i 1880. Kölner Dom står på UNESCO’s verdensarvsliste, og det er den attraktion i byen, der får mest opmærksomhed af turister. Den bør absolut opleves – også indvendigt!

togbilletter til köln

Hele den gamle bydel

Hele Kölns gamle bydel har en del at byde på. Udover domkirken er der også mange mindre kirker, der alle er smukke og historiske. Du finder mange unikke forretninger, flere gode restauranter og caféer – alle i en yderst lokal stil.

Vi anbefaler, at du ser Kölns rådhus, som netop ligger i den gamle bydel. Det er nemlig det ældste rådhus i hele Tyskland, som stadig benyttes i dag. Rådhuset har en historie på mere end 900 år, så den har været et politisk centrum i både middelalderen, renæssancen og selvfølgelig også i nyere tid.

togrejse köln

Bådtur langs Rhinen

Köln ligger lige op af floden Rhinen. Her er det muligt at tage en bådtur, hvor du kan få en virkelig unik oplevelse. Det giver dig nemlig mulighed for at se byen fra en helt anden vinkel. Mange af byens seværdigheder, heriblandt domkirken, er utroligt flotte – selv når der er lidt afstand. En bådtur giver dig det fulde overblik over Köln, og det behøver ikke at tage mere end en time eller to.