Tog til Bruxelles

Tog til Bruxelles

Tog til Bruxelles

Bruxelles er hovedstaden i Belgien og hovedsæde for Den Europæiske Union. Byen har alle kendetegnene ved en storby, men er samtidig en rolig by. Skønt Bruxelles ikke er fyldt med attraktioner i forhold til andre belgiske byer, har hovedstaden mere end nok at byde på for at holde besøgende underholdt i et par dage. Den belgiske hovedstad indeholder museer i verdensklasse og kunstgallerier samt sjove seværdigheder, såsom Atomium og Manneken Pis og vidunderlige rester af gammel arkitektur i den gamle bydel. Byens moderne kvarterer står her i skærende kontrast til de berømte Art Deco-bygninger. Gaderne i Bruxelles er fyldt med charme og historie, som du kan opleve, mens du smager på belgisk øl, belgisk chokolade og belgiske vafler.


Findes din ønskede rejse ikke i bookingsystemet? Send os en mail på kontakt@interrailguide.dk

Tog til og fra Bruxelles

Går turen til Bruxelles, kan du vælge at tage toget. Der er flere daglige afgange til Bruxelles fra både Aarhus og København. Det anbefales, at du tager et morgentog fra enten Jylland eller Sjælland. Disse afgange er de hurtigste, da de kun kræver et togskift i Hamborg og et i Køln. Turen tager cirka 12 timer, og tager du morgentoget, ankommer du til Bruxelles om aftenen. Fra Bruxelles er det nemt at komme videre rundt til andre europæiske storbyer som for eksempel London, Amsterdam, Paris eller Antwerpen.

Forbindelser fra Frankfurt Am Main

TilRejsetidAfgange per dag
Paris 1t 2524
Brugge52m 74
London2t 03m8
Amsterdam-Centraal 1t 49m39
Lille33m23
Amsterdam 1t 45m66
Antwerpen-Centraal30m89
Luxembourg 2t 40m 26
Lyon 3t 38m31
Köln Hbf 1t 41m 18
Strasbourg3t 48m 30
Gent-Sint-Pieters26m78
Frankfurt Hbf2t 48m14
Berlin 6t 36m16
Maastricht 1t 34m18
Rotterdam1t 10m43
London St-Pancras2t 03m8
Amsterdam Schiphol Airport1t 33m42
Charleroi1m 07m38
Paris Gare Du Nord 1t 25m24

Det kan du opleve i Bruxelles

Manneken Pis, Jeanneke Pis og Zinneke Pis

Næsten alle kender til Manneken Pis, som er den finurlige tisse-drengestatue i Bruxelles. Statuen bliver ofte klædt ud og brugt i humoristiske henseender. Mindre kendte er Mannekens familiemedlemmer: pigestatuen Jeanneke Pis og hundestatuen Zinneke Pis, som har stået på de belgiske gader siden 90’erne. Manneken Pis er sandsynligvis Bruxelles mest fotograferede statue trods sine kun 60 centimeters højde. Statuen er designet af Jerome Duquesnoy og er et lille springvand, hvor vandet kommer ud af en lille metalpenis, mens drengen peger på beskueren. Han er for det meste nøgen, men undertiden klæder han sig ud. Han har et imponerende klædeskab med 600 stykker tøj, der kan ses i Maison du Roi.

Grote Markt/Grand-Place

I hjertet af Bruxelles’ gamle bydel finder du byens vigtigste plads, der er kendt som Grand- Place. Grand-Place er den bedst bevarede plads i Europa og er på UNESCOs Verdensarvsliste. Torvet har udviklet sig fra at være en sandbanke mellem to bække til et smukt brostensbelagt middelaldertorv, der i dag er den største turistattraktion og markedsplads i byen. Pladsen er fyldt med liv i form af boder, lokale barer og caféer, hvor turister og lokale mødes. Hvert andet år (i lige år) i den tredje uge i august dekoreres Grand-Place med et smukt tæppe af blomster bestående af cirka 750.000 begonier fordelt over 3.200 kvadratmeter.

Atomium

Endnu et kendt vartegn i Bruxelles er Atomium. Du kan tage en sporvogn for at komme ud og se den 102 meter høje stål- og aluminiumskonstruktion designet af arkitekten André Waterkeyn i forbindelse med verdensudstillingen i 1958. Atomium repræsenterer et molekyle af jern, der er forstørret 165 millioner gange. Besøgende kan komme ind i dets indre, hvor fire af de ni sfærer nu bruges til en udstilling om menneskeliv kaldet Biogenium.