Tog til Krakow

Tog til Krakow

Tog til Krakow

Hop på et tog til Krakow og oplev Polens tredje største by. Ved Vistula floden finder du en af de mest charmerende polske byer med imponerende arkitektur og alsidig kultur.
Krakow er en meget levende by, og bestemt et besøg værd uanset om du rejser for at slappe af, feste eller bliver kulturelt beriget.


Findes din ønskede rejse ikke i bookingsystemet? Send os en mail på kontakt@interrailguide.dk

Tog til og fra Krakow

Krakow station ligger i den nord-østlige del af byen og bliver lokalt kaldt Kraków Główny. Fra stationen kan du nemt gå til den gamle bydel, eller hoppe på en sporvogn og udforske resten af byen.
En ting der er specielt ved stationen er at den er placeret under jorden. Derfor er der, som sådan, ikke en hovedindgang, men i stedet en masse små nedgange som man ofte ser på metrostationer rundt om i verden.

Stationen kan virke uoverskuelig med sine mange tunneler og trapper, men heldigvis er personalet på stationen rigtig gode til at hjælpe dig videre.

Fra stationen kan du nemt komme videre med regionale og internationale tog, og hvis du har god tid kan du tage en shoppetur i det store shoppingcenter som er integreret i stationen. Du kan selvfølgelig også få et godt måltid på en af stationens mange spisesteder, og hvis du har behov for det, er det også muligt at opbevare din bagage og endda tage et bad.

Forbindelser fra Krakow

TilRejsetidAfgange per dag
Warszawa 2t 17m21
Prag 7t 09m 13
Berlin 7t 42m15
Wien 6t 44m8
Budapest 9t 13m5
Paris 16t 46m24
Wroclaw3t 17m14
Poznan 4t 48m 18
Katowice1t 39m22
München 11t 50m 18
Bratislava 6t 43m 10
Gdansk5t 16m15
Amsterdam 14t 54m19

Oplev Krakow – 3 ting du ikke må gå glip af

togbilletter til krakow

Paladset på Wawel bakke

På den venstre side af floden finder du det enorme kongelige slotskompleks Wawel. Wawel er tidligere residens for den polske kongefamilie og skulle eftersigende være bygget i det 6. århundrede. I 1970 byggede man en drage af metal og placerede den foran Dragens Hule. Hvis du vælger at besøge Wawel, så husk at holde afstand til dragen. Den spyr ild!

tog til krakow

Den botaniske have og Universitetet

Krakow er hjemsted for europas næst-ældste universitet. Universitetet gør selvsagt Krakow til en højt elsket universitetsby og her er over 100.000 studerende. Besøg universitetet som har uddannet flere store personligheder gennem årene; Blandt andre Pave Johannes II og Nicolaus Copernicus. Efter en tur rundt på universitetet kan du nyde de smukke planter i den store botaniske have som også ligger på samme grund som universitetet.

seværdigheder i krakow

Nattelivet i Krakow

Krakow har et meget livligt natteliv for alle aldre og humører. Om du er til det store dansegulv på diskoteket, fællessang på pubben eller bare en hyggelig drink på en cocktailbar, kan du finde det her. Mange af Krakows studerende er tit at finde på barene i området Kazimierz, for enten at fejre veloverståede eksaminer eller blot for at hænge ud med vennerne.