Tog til Lodz

Tog til Lodz

Tog til Lodz

Lodz er den tredjestørste by i Polen og med gode togforbindelser er det oplagt at besøge byen. Den ligger nemlig helt centralt i landet.

Tidligere var Lodz kendt som en kedelig industriby, men det ry har den i høj grad rystet af sig. Der er nemlig mange kulturelle ting at opleve i Lodz: En del museer, flot arkitektur, samt en stor filmindustri. Desuden er Lodz en multikulturel studieby, som tiltrækker studerende fra hele Europa.


Findes din ønskede rejse ikke i bookingsystemet? Send os en mail på kontakt@interrailguide.dk

Til og fra Lodz

Lodz ligger helt centralt i Polen og er derfor et vigtigt knudepunkt for trafik i landet. Der er flere togstationer i byen, nogle der dækker korte distancer, mens andre dækker langdistanceruter.

Hvis du vil fra Danmark til Lodz med tog, så bliver det formentligt nødvendigt med to stop undervejs. Første stop kan klares i Hamborg, mens næste stop formentligt bliver i Berlin, Poznan eller Wroclaw – men der er mange muligheder.

Du kan nemt komme videre fra Lodz igen, både til andre polske byer og til udlandet. Der er for eksempel flere daglige ruter til Warszawa, men også regelmæssige afgange til lande som Tjekkiet, Slovakiet, Østrig og Ungarn.

Togforbindelser til og fra Lodz

TilRejsetidAfgange per dag
Warszawa 1t 2731
Dortmund 10t 08m 12
Ostrava5t 53m17
London20t 59m10
Zakopane6t 38m6

Det kan du opleve i Lodz

togbilletter til lodz

Manufaktura

Et unikt shoppingcenter som du bestemt bør besøge. Manufaktura ligger i nogle gamle industribygninger fra 1800-tallet. Et stærkt bevis på, at gamle bygninger kan nytænkes og komme til gavn, i stedet for bare at blive revet ned. Det er i dag et utroligt flot og unikt shoppingcenter, som imponerer næsten alle de besøgende.

I alt finder du omtrent 240 forretninger i Manufaktura. Der er desuden en stor håndfuld billige restauranter, og de er faktisk så populære, at der sjældent er siddepladser nok. Desuden er der underholdning som biograf, laser-tag, bowling og meget andet i centeret.

tog til lodz

Alexander Nevsky domkirken

At Lodz har en domkirke er måske ikke så overraskende – det er der mange centraleuropæiske byer, der har. Men Lodz’ domkirke er ret unik. Den er utrolig farverig og forholdsvis ny, idet den blev bygget i slutningen af det 19. århundrede. 

På daværende tidspunkt var Polen en del af Rusland, og Lodz var således under russisk kontrol. Domkirken blev bygget for at fejre kejser Alexander II, der mirakuløst havde overlevet et attentatforsøg. Kirken står således i en typisk russisk stil og skiller sig lidt ud fra den almindelige arkitektur i Lodz.

seværdigheder i lodz

Museum for moderne kunst

Kunstelskere vil med sikkerhed synes godt om dette museum. Det betragtes ofte som et af de bedste museer i hele Polen.

Det skyldes formentlig, at museet har samlet kunst fra flere af de største polske kunstnere fra 1900-tallet og 00’erne. Der er en tydelig og gennemgående avantgarde stil, og museet er opdelt i fire forskellige afdelinger. Udover kunst fra mange bemærkelsesværdige polske kunstnere, er det også det museum i Polen, der har den største internationale samling af kunst.